Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Aliiku ten stahovací top vypadá fakt super. Já pomalu začínám pokukovat po kojeneckých podprsenkách, ale asi to chce vyrazit do obchodů a vyzkoušet. Nejhorší je, že se stejně ještě prsa změní, tak jak to nakoupím teda nevím ![]()
Na cestu z porodnice plánuji bodýčko s dlouhým rukávem, teplejší dupačky, který mám jako soupravu i s kabátkem, tak vezmu i ten, pak bych prďolu zabalila do té zimní zavinovačky do autosedačky od Emitexu a ještě ho asi alespoň na přechod do auta přikryju dekou. Jo a samo ponožtičky, čepička a rukavičky
Doufám, že nebudou žádný extra mrazy, pokud jo, tak asi budu muset dát ještě víc vrstev, ale zase v autě je teplo hned, tak jde opravdu jen o ty přechody z porodnice do auta a z auta domů …
Ať vám dnes dopadnou dobře kontroly a testy na cukrovku. Držím palečky a jdu něco dělat ![]()
P.
Kubino, k ty masazi, byla to masaz zad a krcni patere, chodim ke stejne maserce uz nekolik let, takze u moc dobre vi, co me trapi a tak, masirovala me na boku, polstarema podeprela brisko a bylo to fakt supr. Mozna bys mohla masaz taky zkusit, treba by to ulevilo od te bolesti?
Jak tu porad pisete o tech zavinovackach, tak sem si rekla, ze se po nejake taky podivam a proste v obchodech sem na ne nikde nenarazila. Tak nevim, jestli je irove proste nepouzivaj nebo co ![]()
Zziny, me brisko zatim netvrdne, teda aspon myslim, ze bych snad poznala, kdyby tvrdlo.
Co se tyce vahoveho prirustku, tak tusim, ze posledni dva tydny jsem asi nabrala aspon tak 3 kilca, brisko zacalo taky konecne vic rust, ale i tak mi kazdy rika, ze ho mam maly (kecaj
).
My vcera byli trochu turovat v horach, takze dneska cejtim kazdej sval, ale jinak pohoda, je tu ted krasnej podzim, tak si to dost uzivame.
Mariee, at Ti to uceni utika a hlavne at to pristi tyden dobre dopadne. Muj manzel se vylozene tesi, az se bude starat o malyho, prej ho nauci znakovou rec pro miminka, aby se s nim dorozumel, tak to bude jeste zajimavy ![]()
Zziny , přidám se s tvrdnutím bříška
A to jsem si zrovna min. víkend myslela, jaká je to nádhera, že mi začalo tvrdnout kolem 16.tt a pak byl klid až do teď… Magnésko na mě nezabírá, ale beru to tak, že pokud nad tím budu moc mudrovat, bude to ještě horší. To mám ověřené, holt, psychika je sviňa ![]()
Na cestu z porodnice plánuju body, dupačky, kabátek + svetřík nebo fleecový kabátek, bačkorky, tenkou a teplou čepku, fusak do autosedačky
Uvidíme, třeba bude zrovna teplo
Je fakt, že mimčo v zimě, i když je malinké, vypadá v autosedačce a fusaku líp než bez fusaku na jaře nebo v létě… Mně přišel i Ondra v sedačce děsně prťatej, a to vážil nějakých 3,90 kg, když jsme šli domů z porodnice.
Jinak vesele kašlu dál, už fakt nevím, pokud se to nezlepší, objednám se na plicní, chodím tam na pravidelné KO kvůli astmatu, tak spoléhám, že mi kdyžtak pomůžou tam ![]()
Mausko , jo to jsem někde na netu četla, že Angličani neznají zavinovačky. Holt budeš muset na nákupy tady
Teda, jseš dobrá, já si dát ještě túru, asi už se nehnu
a manžel mě bude týden křísit
Holky, ja ani vlastne nevim, zda mi magnesko pomaha, ale nezhorsuje se to, tak snad pomaha
Mi tvrdne brisko podle toho, jak je prcek aktivni, myslim, ze v prumeru tak 20krat denne, nekdy vic, a kdyz byl par dni otocnej zadickama a skoro nekopal, tak mi brisko ztvrdlo jen asi trikrat za den. Takze to ma na svedomi prcek, je to fotbalista, nacutne brisko a ono ztvrdne ![]()
MUDr. mi na te kontrole pred mesicem rikal, ze tak 10-15 je v norme, ja ze jsem lehce nad normu. Tech 20 je pry norma tak na ten 30tt (coz uz budu za 2 tydny).
Jinak ja se snazim pred zitrejsi kontrolou neladovat sladkym (nejak jsem zjistila, ze tri ctvrtiny meho jiedlnicku jsou sladke
), tak uz slintam jak bernardyn
Dedovi vzdycky na cukrovkove kontrole zjistili zvysenej cukr, kdyz se den predtim cpal hlavne sladkym ovocem, tak to musim vydrzet…
Allik
Tak mě břicho naštěstí netvrdne.
Pajo kojící podprsenka by se měla kupovat nejdřív měsíc před porodem a měla by se ti k prsu vejít tvoje dlaň.Alespoň tak mi to bylo porazeno pani prodavačkou ve spodnim prádle.Udělala jsem to tak při prvním těhu a v pohodě.
Ahoooj holky,
tak se po delší době hlásím, od středy jsem byla marodná, takže jsem neměla ani náladu na net
, ale už jsme docela zdravé a opět v pracovním nasazení, takže je to fajn
Musím říct, že ty dny byly docela dlouhé… Už vás chápu, co jste na nemocenské a nudíte se… Ale pomalu se blížíme do finále, tak už se to nějak zvládne, co? ![]()
Fragi jak jsem dočítala diskuzi, tak jsem si nemohla nevšimnout kolik jsi přibrala… Jako vážně jen 1,5 kg???? No to je neuvěřitelné
I když hlavně že je vše v pořádku a malá roste jak má… ![]()
Sylvi k nákupu v německu, taky jsme tam chtěli kočárek koupit… Cenově se to tam vážně vyplatí, ale je důležité vzít i v úvahu, že pokud bude potřeba kočárek reklamovat, tak jak byste to zvládali a tak… Tak aby se ti nevyplatilo ho spíš koupit v čechách…
Ali a jak poznám to tvrdnutí, musím říct že chvilkama mi ztvrdne bříško a nemůžu se moc hýbat, ale pořád si myslím že se malá jen blbě natočila a tlačí mě třeba zadečkem… tak nevím…
Jinak holky… Máme už kočárek!!! Byl v akci, tak jsme se pro něj vydali, dokud se vyplatil… Koupili jsme toho Mutsyho v tmavě hnědé… Mám z něj hroznou radost, je skvělej… takový bytelný, barvou je dost elegantní, moderní, ale zároveň kolečkama klasický… No prostě spokojenost!!!! Teda ještě uvidíme až vyrazíme s malou… Zatím je 100 % spokojenost…
Tak zatím ahoooj
Ahoj těhulinky,
děkuji všem za podporu
!!
Ali , ten topík vypadá výborně, tak mám zase nad čím přemýšlet
. Akorát nevypadá to divně pod oblečením?? Nemám zase tak veliká prsa, tak aby mi je to ještě nespláclo
.
Holky vy už koukám řešíte v čem půjde mininko z porodnice a já ještě nemám pořádně vše nakoupené
. Teď v sobotu se chystáme na nákup do Německa a chtěli bychom toho pořídit co nejvíce, tak se tam kouknu i po tom topíku
.
Jinak s kilama jsem 11 nahoře a tak mi chutná sladké, že se nechci vidět za pár týdnů
. Také pořád ujíždím na topinkách se sýrem a volským okem, mňam mňam
.
Alky to je fajn, že už máš kočárek. My budeme mít hnědý sporťák a také se na něj moc těším, tu hnědou zatím moc na kočárcích nepotkávám.
Hezký večer, pá K.
Alky , tak to je super, že už má malá kočárek
Největší a nejdražší položka ze seznamu je vyřízená ![]()
K té mé váze: já jsem totiž do srpna hubnula, pak jsem měla v srpnu 20 dkg nahoře a teď v září 1,30 kg
MUDr. mi nic neříkal, tak předpokládám, že Simča bude OK a vycucne si ze mě, co potřebuje
Ale dietu nedržím, to teda neee ![]()
Kubi , užijte si nákupy na miminko
Já už jsem asi skončila , teď nás čeká zařizování pokojíku pro „velké“ děti ![]()
Pěkný večer, M.
Fragy ty máš dobrý to, že pro dětičky pořád něco zařizuješ, vymýšlíš a kupuješ
. To by mě také bavilo, musí to přinášet velkou radost
.
Já pořád nevím s tou zavinouvačkou do autosedačky. V obchodě mi říkaly prodavačky, že je to zbytečné, že když miminko přikryju dekou, tak to bude to samé
.
Kubi , no to jo, u nás se pořád něco řeší
Každopádně máme doma hodně veselo, občas si s manželem říkáme, jaká by to byla nuda, mít jen jedno nebo dvě děti, žádný adrenalin ![]()
Teda, já občas koukám, jak se ty prodavačky chovají tržně ![]()
Já bych do té zavinovačky do autosedačky šla, máme ji (fleecovou od Emitexu) a je fakt super, deka to podle mě nemůže nikdy vynahradit… Ber to tak, že budete jezdit autem, nemusíš prcka nabalovat, když bude v autě (obchodě) teplo, jen mimčo rozbalíš a je to
No a na jaře, když už bude teplo, tak je ještě použitelní do kočárku… Za sebe říkám ano, rozhodně to nejsou vyhozené peníze ![]()
A dneska máme velikánský pokrok, Ondra konečně vyrazil sám a šel bez držení
Tak máme radost, no, ono už bylo na čase, je to malý lenochod ![]()
Dobrou noc, M.
Kubi my zavinovačku do autosedačky neměli. Jinak já zas včera koupila v bazárku krásnou zateplenou kombinézku a ještě měla cedulky a je nová. Ale už musím přestat, vypadalo to že když to bude kluk nebudem nic kupovat a j blázním jako hrom.
Ahoj,
tak se hlásím, že jsem přežila oGTT
Tož šlo to, ale opakovat si to nemusím (pro „milovníky“ sladkého, jako jsem já, by měli povolit zapít glukózu deckou octa
). Hlavní věc je ta, že jsem dopadla dobře, výsledky mám OK, takže jsem v klídku
Jen by to nemuselo trvat tak dlouho, už jsem v čekárně málem lezla po zdi ![]()
M.
To se máš že už to máš za sebou ale jsi brzo doma-já tam byla minule od půl ý od rána asi do 10.30. Snad to tentokrát taky přežiju a budu mít ok výsledky.
Lucil , mně stačí, že jsem tam byla od 7 - 9 hod, dělala mi to sestřička v ambulanci, kam chodím a zve si jen dvě maminy, takže nemá žádný fofr a tedy ani prostoje ![]()
Tady u nás je v diabetologické ambulanci moc lidí ale pouští přednostně těhule-jen vím že jsem čekala mezi těmi 3 odběry určitý čas. Já jdu 21. 10. už mám sehnané hlídání ale je to moc brzo-chudák skorošvagrová si přivstane když má volno v práci
Mně jaksi blbnou ty metříky.
Já pořád nevím c o s tím kočárkem, jestli enní zbytečný nový ale líbí si mi že bychom mohli na:,–(it autosedačku na podvozek a vyrazit třeba na nákupy. Taky nevím ejstli koupt ten co mám vybraný už od začátku těhu V cross-to jsou dilemata ![]()