Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a plenky jsme používali Pampers. A ubrousky žádné páč prý je nejlepší omývat mimčo vodou. takže mám takový pidi lavorek a několik žíněk a Honzíka jsme vždycky umývali takhle. Ubrousky jsme měli jen na cesty a k dr např.
Já si jen pamatuju z předporodní přípravy že hlavně nebrat žádnou kosmetiku od firmy Johnson.
Jo, jo, Johnson u nás používají v porodnici - koupel, tu naše děti snesly bez problémů, ale největší krám je olejíček, ten jsem koupila na Míšu, 2× namazala a letěl
Loupal se po něm mnohem víc, říkala mi to i naše MUDr. a mažeme Excipialem - krém nebo lotio, používáme od hlavy k patě
, na šupinky ve vláskách, na obličej i na tělíčko a je super. Nějak jsem totiž nerozdejchala sádlo, které propagovali na mazání v porodnici ![]()
Iviqv , tak ať kapky i čaj zaberou
Mně je přes den dobře, ale večer jak lehnu, usnu a jsem za chvilku vzhůru a začíná tuberácký kašel ![]()
M.
Já musím zaklepat že jsem používala ten Sebamed, někdy Aviril olejíček a pak Niveu a Hnozík neměl nikdy žádný pupínek, vyrážku. jen měl problémy s těma šupinkama ve vláskách. Taky měl citlivou prdelku tak jsme mazali vším možným.
Holky, díky za rady a postřehy
Spací pytel zatím pořizovat nebudu a uvidím, co bude malé vyhovovat. Uvažuju ale o té klasické zavinovačce. Kamarádky mi ji taky doporučovaly…
Fragolko je to tak, už je skoro nachystáno, teda co se oblečení týče a když pominu, že to není vyprané. Před chvílí mi přišel mail, že postýlka je na cestě
, ale ještě zbývá dokoupit matračku, vaničku a spoustu dalších nepostradatelných věciček. Jo a taky kočárek
Naštěstí je už vše vybráno, už i vím, kde to koupíme, takže při nejhorším to zvládne obstarat manžel (ale opravdu jen v nejhorším
). Jo a taky nás ještě čeká útok na lékárnu …
Holky, používala jste některá kosmetiku Bübchen?
Tak spací pytel jsme neměli a ani neplánuju pořizovat, jinak máme ještě po mě 4 klasické zavinovačky.Na malé mimino byly super, pak rychlozavinovačku.Tu jsme využili potom jako deku že na ní ležel.A jinak peřinku v postýlce.
Z kosmetiky bubchen máme šampon, ale až teď když už je Filip velkej.tak neporadim
Jinak taky radim hlavně ne Johnson.Maj to všechno hrozně navoněné, ale spoustu dětí má z toho vyrážky.
Ahojte holky,
vidím, že řešíte kočárky. Momentálně pobývám s manžou v Německu a hledím tu na ty ceny. Já mám kočárek po dcerce, takže to neřeším. Ale tenkrát se mi moc líbil Hartan,ale dávat 20tis. za kočár nám připadalo moc. Tady se dá pořídit určitě o 5tisíc levněji. Připadá mi, že i jiné značky jako Inglesina, Maxi cosi, … jsou tu levnější než u nás.
Zimní fusak mám Emitex, mohu doporučit. Mám ten prodlužovací a užila jsem jak krátkou verzi, tak tu dlouhou.
A taky budu shánět klasické zavinovačky, ty rychlozavinovačky jsem měla dvě, ale nejsou nic moc. Ani byla nejvíc v pohodě v těch 30 let starých, zavazovacích… ![]()
Ahoj tehulky,
ja pouzivam Bubchen ted na sebe, mam strasne citlivou pokozku a jak jsem tehu, tak nic jineho nesnesu. Fakt je to jedina znacka po ktere jsem se neosypala a jsem s ni moc spokojena, tak myslim i na mimi bude dobra (myslim, ze citlivejsi a olezlejsi plet nez ja ted mit nemuze)
![]()
Jinak diky moc za rady, az v utery dostanu vychazky, pujdu zautocit na drogerii a lekarnu, nebo to aspon okouknout ![]()
Jo vyhlidla jsem si postylku, moc se mi libi tato: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Mejte se ![]()
Alik
Ahoj holky, zdravím po ránu, musím zase letět, tak se jen vyjádřím k pytli na spaní.. Já si to bez něj neumím představit, protože od 4. měsíce se Barča odkopává a v postýlce rotuje, takže by prostě spala bez peřiny..
Tak a jdu makat
papa
Ahojky holky,
ke spacímu pytli, ten určo budeme kupovat. Má ho ségra a taky si to bez něj neumí představit - jak u Sylvi, malej celou noc cestuje a spí většinou bez peřinky, tak ho aspoň hřeje ten pytel… ![]()
Já jinak plaším, jeliko toho pro malou moc nemám…
Zatím jsem jí objednala jen mikinku
Ale to se všechno stihne… ![]()
Holky je tu některá, která chodíte ještě do práce? Nevíte, kdy se dovím termín, kdy půjdu na mateřskou a od koho? Zatím si odchod na mateřskou počítám z termínu porodu, který mám určený podle poslední MS, ale podle UTZ mám termín o týden později, ale moje dr. kouká jen na termín podle MS, tak nevím podle čeho se řídit… Jde mi hlavně o to, že nastoupí za mě nová slečna a zaučovat jí budu pouze 14 dní - šéf nemá prašule nás živit dvě
, tak jen abych věděla na kdy si domluvit její nástup ![]()
Ahoj holky,
Alky, termin nastupu na MD Ti ma napsat gynekolog, mi ho snad napise ted v utery na kontrole (kamaradce ho psal taky nekde v 6. nebo 7. mesici). Muzes jit 6-8 tydnu pred porodem, to je na Tobe - kamaradka si rekla, ze chce 8 tydnu pred porodem a napsal ji to v pohode. ja jak jsem na neschopence, tak taky budu chtit napsat 8 tydnu pred porodem, vychazi mi to na 8.11. , uz se to blizi ![]()
Alik
Ali a jaký je rozdíl mezi 6 a 8 týdny? Je tam nějaký rozdíl ve výši příspěvku?
Alky, neni, jen ta materska ma pevnou delku, tak kdyz na ni nastoupis driv, tak Ti driv skonci a prejde na rodicak
Takze kdo ji ma nizkou, tak se mu vyplati driv, jinak muzes pracovat dele a pak ji brat o to dele. Ja mam ted nemocenskou zhruba ve vysi almuzny, takze budu rada za nastup na materskou, ktera musi byt aspon ve vysi rodicaku ![]()
Alik
Ali, ahaaa, tak moc děkuji za info…!!!! A já frčím domu, jsme nějaké nemocné, tak mě šéf posílá se vyležet…
Tak hezký den
Alky neplaš
tuhle jsem pro zajímavost koukala, jak jsem to měla u malý, protože si vzpomínám, že všechno naknap.. a zjistila jsem, že první objednávku čehokoliv jsem měla ze 7.11 a poslední z 3.12. No a termín porodu byl 12.12.
takže času dost ![]()
Holky nejezdíte některá do Německa? Uvažuju o koupi kočárku tam, ale mám e to dost daleko..
Už nevim kdo tu psal o akci na pampersky v albertu, ale dneska jsem tam byla a nakoupila 4 balíky
Jeden balík vyšel na 199 kč, takže paráda.Nevim jesti to už měli přebraný ale měli jen 3-6 kg.Ale já stejně jiné nepotřebovala.takže super