Poradna duly
Jana Čurdová
Maru , překvápko, jo? Tak držím pěsti at to vydržíte ![]()
No tak přesně takový kočárek jsem měla na mysli… Jak říkáš jsou děsně drahý, ale jsou úžasný!!! A hlavně úžžžžasně se vozí!!!
A ten druhý kočárek chcete na střídačku, nebo až mimi povyroste, tak jako sporták? Jinak všechny cos mi poslala tak jsou hezký… Koukám že bud klasiku nebo futuristický kočárek, vid ![]()
Alky - no přesně, sama sebe jsem překvapila, že bud retro nebo extra modernu
tak ten první (retro) je jistý, pán mi ho nechá i u nich doma ![]()
a ten moderní asi jako sporťák a autosedačku. hluboký už asi ne.. to stačí. no když dostanu na něj přidáno, tak některý tento vyhraje. když ne, budu muset šetřit. ale kamarádka mi quinny nybízí za 6 ve sportáku.. což de, pak už jen autosedačku…
no a u všeho barvy neutrální, s ohledem na to překvápko ![]()
koukala jsem na ty odkazy, přínosné. jen mi zarazilo, že povlečení budu potřebovat až od 6ti měs. to se přikrývá minko jen dekou?? my je na odd. přikrývali rovnou peřinkou… jak tedy?
a ty ten mutsy??? ![]()
Maru , taky mám ráda bud klasiku nebo moderní… Proto i mutsy, je to klasický, ale zároven těma kolama moderní… Mám ho už vyzkoušený z obchodu, tak snad z něj budu stejně nadšená až vyjedu do ulic ![]()
No to povlečení jsem taky nepochopila že až od 6. měsíce!!!! Ségra ho normálně využívala od začátku… !!! Takže povlečení určo bude!!
A pro malou už máme spací pytel, tak by jí ani pod tou peřinkou neměla být zima… Uvidíme…
A vy tedy čekáte také první mimi, jo?
No já mám také dost spacích pytlů, mám vedle práce sekáč a paní mi dává věci na stranu. pytle mají za 50, tak nekup to
někdy i za 30.. al eted budou asi zavírat, mají vysoký nájem
al evěcí mám, že bych mohla prodávat. takže to mám skoro z krku. budu dokupovat jen takové ty drobnosti a ostatní vybavení..
když sme u toho, budou to i samo pleny…do jakých pujdeš? náhodou je tu někdo kdo zvažuje bezplenkovou komunikační metodu??? já to chchi zkusit, když to nepujde, tak to nepujde, ale zkusím to…
no tohle je naše asi 6 miminko,ale je to první, které se konečně rozhodlo překonat kritické měsíce a doufáme, že zdárně dobojujeje do konce a bude nás řádně zlobit
![]()
já ty kočárky také ojela v krámu nebo u kamarádek.. líbily se mi i jejich vlastnosti. je to věc názoru, třeba má kamarádka mi je děsně sejmula
jo jo ten mutsy s emi také líbí, trochu víc s emi líbil ten původní..al ei tento je super… a s tou akcí, je super!
Ahojky,
vítám Zdenuli,
Sylvi, moc gratuluji ke zkouškám, opravdu jsi machr , já bych to nedala ![]()
Alkyno: právě taky vůbec nevím, kterou značku a těch z druhé ruky se celkem bojím, asi raději zainvestuju do novýho.. Teď jsem koukala na recenzi na Angelcare, v podstatě všichni uvádějí , že nedělá planý poplach , ale je nejdražší
No co, říkám si, že stejně člověk nakoupím jiných hovadin, tak toto je aspon snad trošku užitečné.
Mariee: tak na bezplenkovou komunikační metodu nehodlám po první dcerce ani pomyslet
- to bych nedělala nic jiného. Já to tedy četla až nedávno, co to vlastně je, ale nějak tomu vůbec nevěřím (nebo se to dá vysvětlit i tak, že jsem na to líná
) … raději se budu držet staré klasiky ![]()
Jinak moc ti přeju, ať tohleto miminko vydrží bez sebemenších problémů hezky do konce ( i když teď už jsme skoro za vodou..ťuk ťuk ) … . Mám za sebou jeden potrat , ale to co jsi musela ustát ty je opravdu obdivuhodný. Určitě už jste si to nejhorší „vyžrali“..
fragi: neboj , nejsi tady jediný „šílenec " s výbavičkou
já už mám taky všechno vypraný vyžehlený ve skříni z toho podobného důvodu jako ty (díky předchozí nemilé zkušenosti bych se třeba mohla ocitnout ve špitále nebo bych prostě musela ležet s nohama nahoře a manžel by mi to určo nenakoupil a nevyžehlil- neee že by nechtěl, ale je to typickej chlap..tudíž by mimísek ve fínále určo odjížděl z porodky ve vel. třeba i 110 apod.
, teď už jen posháním ty ostatní věci- jako přebalovák , něco z lékárny a tak a do konce října chci mít klid a začnu "makat na Vánocích“
.
ad práše: za mě Lovelu rozhodně nebrat- k ničemu, peru v Persilu Sensitive- nemám výhrady, ale nebránila bych se tomu objevit ještě něco lepšího, protože některý fleky jsou prostě nezmaři
Tak zatím..
Zziny , tak jak? Už je líp, co rýma?
Já vím, že nejsem jediný šílenec, třeba Kosatka už je taky skoro nachystaná, že?
Jo, asi jsou všichni chlapi stejní, ten můj by taky klidně přijel do porodnice i s tou 110 a ještě by mi to „politicky“ zdůvodnil, že to má miminko aspoň volnější a nic ho netlačí ![]()
Dneska mě zase dojal - manžel si nosí do práce oběd, tak mu včera říkám, ať si jídlo nebere ráno, ale až přiveze Věrku ze školky. Jdu do lednice, že mu to nachystám, jídlo nikde, prý už si je odvezl ráno do práce a vůbec mu nevadilo, že má v práci 2× polévku, 1× maso a chybí mu příloha ![]()
A jinak už jsem s Vánocema pomaloučku a polehoučku začla, ale letos to nebude žádná sláva, protože nejvíc financí padlo na stavění, ale ty dárky nejsou to nejdůležitější ![]()
Za sebe bezplenkovou metodu taky neeee
, přijde mi to trochu jako sci-fi a kdybych to praktikovala, nedělám nic jiného, jak už psala Zziny ![]()
Ty odkazy na výbavičky bych brala s rezervou, každá mamina i miminko má jiné požadavky a potřeby a každá mamina si to „vychytá“ podle svých potřeb a taky není problém cokoli dokoupit ![]()
M.
Maru , tak super s tou výbavičkou!!! A za ty prachy, tak to je bomba… si ušetřila na takovýhle věcech, tak aspon můžeš víc zainvestovat do kočárku a tak, vid?
Pleny budu kupovar určo jednorázové a ty první - ty nejmenší, tak si nejsem jistá, ale prý jsou dobrý od Hipu - jestli ta značka existuje, ted si totiž moc nevzpomínám jak se jmenují ![]()
A co to je ta bezplenková metoda? kde se o tom dočtu? To jsem ještě vůbec neslyšela…
Jinak ti - vám mooooc držím pěsti at s bejbátkem vše dobře dopadne… myslím že to nejhorší je za vámi, tak to určo zvládnete!!!
Zziny , no manža taky říká že by raději nové, jelikož to kupujeme i na další mimi rovnou, tak se asi spíš vyplatí koupit nové… Ještě zkouším přes známe sehnat, tak uvidíme, jak se zadaří ![]()
tak já si koupim jedny pampersky ty nejmenší, jinak u Filípka se mi nejvíc osvědčily huggies premium a tesco pleny.Z kosmetiky hipp a weleda.I když já nejsem moc zastáncem přílišného patlání krémů a podobných na mimi.Ob den olejíček do koupání, mastička na zadeček, občas mimi promazat když má suchou kůži.Jinak pak ještě krém do zimy na obličej.Jo a vlhčené ubrousky jsou dle mého nejlepší bílé babylove z dm drogerie
Ahoj holky ![]()
moc díky za gratulace… Mariee jestli svět viděl někoho línějšího na učení, tak se propadnu
byly to státnice učila jsem se cca 3 dny a měla FAKT štěstí
Alky jj, ještě mám před sebou dvě zkoušky, diplomku a třetí státnice
Ale tahle byla dost zá:,–(ní..
Ohledně výbavičky.. jsem ráda, že čekáme další holku (dneska to tak zase vypadalo
), protože tím pádem vlastně všechno máme.. takže maličký dokoupím jen pár věciček, aby měla nové, ale jinak bude chudinka strašně dědit
jsou o rok, takže i velikosti na zimu/léto jsou stejné.
Kyčle.. jéééé, jak se n to netěším.. minule mě trápily od sedmého měsíce tak, že jsem pak už fakt nemohla spát.. obracela jsem se celou noc jak prasáko na rožni z boku na bok a nic nepomáhalo.. pak jsem z nich dostávala křeče do celých nohou.. no prostě nic moc.. ale ono to po porodu zase přejde ![]()
Tak a jdu na chvíli odpočívat, pak musím pracovat, jinak mě z tý práce fakt vyhoděj ![]()
ahoj holky,
tak mám věcičky na malou po neteřince přebrané. Pěkně jsem si do komody narovnala ty nejmenší velikosti a k tomu přidala to, co jsem nakoupila a máme skoro plno
S praním ještě chvíli asi vydržím. Díky za tipy ohledně pracího prášku. Určitě bych podlehla reklamám a sáhla pro Lovelu ![]()
Holky, čím budete mimi přikrývat v postýlce? Normálně peřinkou nebo nějakou fleesovou dekou nebo dáte mimi jen v zabalovačce (přes den a v noci navrch ještě deku)? Budete na noc používat spací pytel? Vůbec se v tom nevyznám … Jo a ještě mě napadá jedna otázečka
, budete používat i klasické „staré“ zavinovačky nebo jen rychlozavinovačky?
Předem díky za rady a papa Paja
Ahojda tehulky,
to se nam to tady po vikendu pekne rozkecalo ![]()
Ja mam krajkovou zavinovacku po nas a pak tu novou rychlozavinovacku (teda 2), tak uvidim. Kamaradka, co ma mesicniho chlapecka, ho dava spat jedine v rychlozavinovacce a moc mi je doporucovala, pod perinkou ji rve a nespi. O spacich pytlich jsem slysela, ale zatim neporizuju, nevim. Budu mit normalne povlecenou detskou prykryvku, pak fleesovou deku a ty rychlozavinky, tak doufam, ze to bude stacit.
Jo slysela jsem o akci na pampersky v Albertu, tak tam asi vyslu manzela - pry vyjdou ted nejak skoro na polovic, co mi rikala znama. Tak asi nejaky balik newborn koupim.
Jinak manzel priveze za par dni z Prahy komodu na vecicky, tak pak zacnu prat a pripravovat, zatim to mam vsecko nahazene v krabici…
No po uterni kontrole uz se chystam dokoupit zbytek. Jo a taky jeste nemame postylku, matraci a spoustu vecicek, no budu sebou muset hodit ![]()
Mejte se ![]()
Alik
Pajo , tak koukám, že malá už má taky skoro nachystáno
Já z toho mám vždycky děsnou radost a moc si to praní a žehlení výbavičky užívám, i když je to už po páté ![]()
My miminko v zavinovačce přikrýváme dekou (povlečenou), občas přes den (podle potřeby) a na noc určitě. Rychlozavinky jsem používala ze začátku, ale zaručuju, že ten zip vydrží tak maximálně na 2 děti
a pak to chce opravu, takže rychlozavinovačky nechci ani vidět a máme rychlozavinovačky na zip s vložkou. Když nad tím tak přemýšlím, tak stejnou službu odvedou ty staré, co bývaly za nás ![]()
Ale zase napíšu, že záleží na miminku, Věrka a Ondra jsou odchovaní na rukách a v zavinovačce a Davča s Míšou se moc chovat nechtěli a na rozbalené zavinovačce si pěkně lebedili ![]()
Spací pytel bych si nechala v záloze až odložíte zavinovačku…
M.
ahojky
Fragy.. díky za tip na kapky… už jsem si je koupíla… A leju do sebe čajík s medíkem. Tobě je líp?
My máme jednu zavinovačku ještě ponás a jednu rychlozavinovačku. Andy jsem první měsíc nechávala spát v zavinovačce a na noc přikrývala dekou. Jako Fragy. Peřinu jsme dostali od tchýně a přišla mi strašně těžká a veliká na tak malé mimi. Takže ž později.
Holky.. já chci také prát a žehlit na mimíse. Jenže ještě není dodělaný pokojíčeka koupená skříň. Tak snad to polovička do Vánoc stihne a nebudeme rodit dřív.
Ahoj holky, vy jste ale spisovatelky ![]()
já jen něco málo přidám co jsem postřehla že řešíte.
U Honzíka jsme měla vše nachystané asi 2měsíce před termínem takže mám trošku času-ale mám už vše jen to nemám vyprané. Já prala Hnozíkovi vždycky v gelu Lovela a peru v něm doted a jsem spokojená. Aviváž nepoužívám žádnou.
Kosmetiku jsem používala Sebamed-až byl Honzík větší tak stačí Nivea, bubchen.
Měla jsem rychlozavinovačky dvě-ale Hnozík v nich vůbec nebyl. Nechtěl v nich ani spinkat.
Já byla okouknout ty kočárky a jsem rozhodnutná pro tu nejlevnější variantu páč jsem zjistila že polské kočáry jsou všechny stejné kvality at stojí 7tis nebo 10tis. chtěla jsem V cross ale po dnešním předvedení jsem viděla že provedení, zapravení apod. je stejné jako u tako Jumper a ten je mnohem levnější. Takže když už jsem si vymyslela nový kočárek ikdyž ten po Honzíkovi je pěkný zvolím ten obyč. Konečně mám to rozhoddování za sebou-už jsem z tho měla hlavu jak balon.