Poradna duly
Jana Čurdová
@adelka87 píše:
@Bambulcina každý má asi jiné metody, mě dělal ultrazvuk za celou dobu jen 3× a to při potvrzení těhu, pak ve 13 tt, a ve 20 tt a teď v 31 mi bude dělat. Ale dovnitř se mi dívá každý měsíc od počátku, plus od 20 tt poslechem srdeční ozvy a měří dělohu centimetrem. Takže mají každý asi jiné metody. No venku se nám pěkně rozpršelo, tedy aspoň u nás, jsem ráda, že nemusím do práce a že budu hezky v pelíšku. Za to můj chlap jde na noční a pak i zítra a pozítří. To by se mi nechtělo. Jsem ráda, že mi nemocenskou odpadly nočnía celkově práce. Po 7 letech v práci si člověk musí pracovně odpočinouti
![]()
To ano, každý má jiné metody. Předtím jsem chodila k paní doktorce, taková chladná, ultrazvuk na 5 vteřin. A teď jsem u pana doktora a je naprosto úžasný, nemůžu si stěžovat. Příjemný, milý, precizní, co se týká ultrazvuku. Jinak si to užívej, v životě se ještě namakáme
Já teda byla v práci přes rok, protože jsem studovala a vlastně ještě studuju. Nějak se nemůžu dokopat, už jen pár krůčků ke konci. Můj manžel má směny vždycky po týdnu, teď má odpolední, takže za čtvrt hodinky je doma.
@Bambulcina no my také děláme na směny, ale nepravidělně, jednou tak pak zase tak a 12ctky. Takže je to jak na houpačce
Takže budete za chviličku drbat a probírat den v postýlce
Tak pěkné povídání a hezké sněníčko. ![]()
@adelka87 píše:
@Bambulcina no my také děláme na směny, ale nepravidělně, jednou tak pak zase tak a 12ctky. Takže je to jak na houpačceTakže budete za chviličku drbat a probírat den v postýlce
Tak pěkné povídání a hezké sněníčko.
Děkuji, taky přejeme pěkné snění a ať se vyspíš do růžova
Dobrou noc
Oba kočárky jsou hezké co si vybrala.. já vím že jsou bazarky diky za nápady na webovky. Mrknu tam, jinak já uz mám vybranej tady na emiminu na bazaru za 2500,– snad mi ho nikdo nevyfoukne ![]()
Dobré ránečko těhulinky, vyspinkané do růžova, napapané jako já
? Kočárek ti určitě nevyfouknou musíš být rychlejší
A copak máš dnes v plánu?
@adelka87 píše:
Dobré ránečko těhulinky, vyspinkané do růžova, napapané jako já![]()
? Kočárek ti určitě nevyfouknou musíš být rychlejší
A copak máš dnes v plánu?
Dobré ranko
dnes jsem měla ve 3 ráno nespavou
ale jinak dobré. A já. mám dnes v plánu zase jen ležet, bolí bříško. Malej má asi velikou hlavicku
a váhu, už to bolí častěji. A co ty?
Tak to jsem měla včera tu bolest břišenka, ale dneska je to lepčí. Já dneska také většinu dne hajat, ale odpoledne chceme jít s manželem popřát od jeho kamarádky dcerce k 15 narozeninám, upekla jsem ji medovníček a dáme ji nějaké penízky, co tež takové slečně koupit aby se jí vyhovělo a hlavně trefilodo vkusu a pak jde chlap na noční a ja budu večír už hezky hajkat. A předtím jsem chtěla jít koupit ještě nějaké ván. dárky. Ale uvidím jak mi bude. Přehánět nic nebudu. Musím se šetřit. Včera mi mamka pro malinkou koupila velkého medvídka, ten je tak roztomilý, že bych si ho hned nechala ![]()
To zkusím udělat medovnik, to musi být zajímavé. Odkud mas recept? A šetři se, dárky ještě počkají
já jsem ted nasla kočárek ale pani je z kladna
tak tam budu muset ject někdy příští týden nebo o víkendu. Jsem zvedava ![]()
@Bobule011 receptík jsem dělala dle této webovky a je moc dobroučký a opravdu se dobře dělá http://www.toprecepty.cz/…videorecept/ paní sice z nich udělala 5 placek ale já jich udělala 7 asi jsem je měla tenší, ale stejně mi nabobtnaly při pečení takže takové tenké nebyly. Co kupuješ chlapovi pod stromeček? V kladně máme bratra od manžela
tak pokud ti paní slíbila, tak určitě těch pár dní ten kočárek u ní vydrží
Já si jedu v úterý pro starší přebalovací pultík taky za jednou maminkou. Myslela jsem, že ho nebudu pořizovat že si malou vždy přebalím na pračce nebo na sedačce apod.ale v koupelně máme málo místa, tam bych se ani neotočila a být zhrbená někde na posteli se mi nechce. Pak to ty záda určitě poznají. A myslím si, že je není od věci miminko učit od začátku určité jako by stereotypy např. přebalovat na stejném místě ( aby si zvyklo, aby vědělo, že ááá teď se mi jde dupka přebalit, nebo ve stejnou hodinku koupat apod. ) někdy to sice dodržet nejde, ale myslím si a je to jen můj názor, že pak může být dítko spokojenější a klidnější.
Ahoj holky, tak mám za sebou ultrazvuk. Julča má 2150g, takže je docela veliká. Chtěla jsem si ujasnit termín porodu, ale řekl mi, že se příroda postará
A že kdyby k 38.týdnu měla ke čtyřem kilům, tak mi vyvolají porod. A přenášet mě určitě nenechají, takže termín mám na 18.1. a dneska jsem teda 31+6 ( já myslela 32+4). A na mateřskou půjdu 6.12. taky jsem myslela, že půjdu dřív. Já už asi radši nemyslim
protože myslet znamená… vědět.
Taky bych chtěla udělat medovník
Včera jsem dělala perník, tak asi na neděli, jedeme na oběd ke tchýni. ![]()
@Bambulcina To je miloučká zprávička, že je maličká vlastně už taková veliká
Dobře ji vykrmuješ, jen tak dále
mám z toho radost. Je dobře, že tě nenechají přenášet. Ale vyvolání porodu není prý taky nic s medem, ale záleží na každé osobě, je to indivindy. Ale každopádně je důležité, že jste obě dvě v požádku. Taky se už těším na úterý večer, snad mi to dokáží změřit, ať mám taky představu. Já mám termín až 26.1. dle uz v 13 tt. ale uvidíme co řekne v úterý. Tchýňka si pošmákne na medovníku ![]()
@adelka87 píše:
@Bobule011 receptík jsem dělala dle této webovky a je moc dobroučký a opravdu se dobře dělá http://www.toprecepty.cz/…videorecept/ paní sice z nich udělala 5 placek ale já jich udělala 7 asi jsem je měla tenší, ale stejně mi nabobtnaly při pečení takže takové tenké nebyly. Co kupuješ chlapovi pod stromeček? V kladně máme bratra od manželatak pokud ti paní slíbila, tak určitě těch pár dní ten kočárek u ní vydrží
Já si jedu v úterý pro starší přebalovací pultík taky za jednou maminkou. Myslela jsem, že ho nebudu pořizovat že si malou vždy přebalím na pračce nebo na sedačce apod.ale v koupelně máme málo místa, tam bych se ani neotočila a být zhrbená někde na posteli se mi nechce. Pak to ty záda určitě poznají. A myslím si, že je není od věci miminko učit od začátku určité jako by stereotypy např. přebalovat na stejném místě ( aby si zvyklo, aby vědělo, že ááá teď se mi jde dupka přebalit, nebo ve stejnou hodinku koupat apod. ) někdy to sice dodržet nejde, ale myslím si a je to jen můj názor, že pak může být dítko spokojenější a klinější.
Souhlasím s pravidelnými naviky, taky to tak budu dělat. Kočárek mi určitě podrží
a chci se zeptat, dnes jsem měla takový nazloutly mazlavy vytok, nevíte co to může být? Doufám, že ne hl. zatka. jsem to tu hledala a holky psaly že to může být, ale že to některé odešlo v 32 ty a přenášela a některá porodila do tydne. Nevim co mám dělat, jestli ject do nemocnice. Poradte?? Bojim.
@Bobule011 a bylo toho moc? nebo jen trošičku, takový výtok. A netrpíš na záněty? Odchod hlenové zátky se může projevit jako odchod hlenu, kdy jeho barva je buď průhledná, nažloutlá, bílá, růžová nebo s krví. Jeho konzistence je lepkavá, hrudkovitá nebo tekutá. Odchází buď po kouskách nebo velký kus najednou. Každopádně se pozoruj, teď zůstaň v klidu a uvidíš. Musí být i jiné příznaky, plod.voda, nebo kontrakce apod. zkusím najít něco na netu uvidíme.
@adelka87 píše:
@Bobule011 a bylo toho moc? nebo jen trošičku, takový výtok. A netrpíš na záněty? Odchod hlenové zátky se může projevit jako odchod hlenu, kdy jeho barva je buď průhledná, nažloutlá, bílá, růžová nebo s krví. Jeho konzistence je lepkavá, hrudkovitá nebo tekutá. Odchází buď po kouskách nebo velký kus najednou. Každopádně se pozoruj, teď zůstaň v klidu a uvidíš. Musí být i jiné příznaky, plod.voda, nebo kontrakce apod. zkusím najít něco na netu uvidíme.
Jen malinko toho bylo.. a trpím na kvasinky. Bylo to nazloutle, ale včera mě vnitřně dr. přihlížela tak jestli to nejak neuvolnila, nevim. Tvrdnuti břicha a kontrakce nemam. Jen se mi malej v bříšku prochazi, to jsou vlny
a děkuji.
@Bambulcina každý má asi jiné metody, mě dělal ultrazvuk za celou dobu jen 3× a to při potvrzení těhu, pak ve 13 tt, a ve 20 tt a teď v 31 mi bude dělat. Ale dovnitř se mi dívá každý měsíc od počátku, plus od 20 tt poslechem srdeční ozvy a měří dělohu centimetrem. Takže mají každý asi jiné metody. No venku se nám pěkně rozpršelo, tedy aspoň u nás, jsem ráda, že nemusím do práce a že budu hezky v pelíšku. Za to můj chlap jde na noční a pak i zítra a pozítří. To by se mi nechtělo. Jsem ráda, že mi nemocenskou odpadly noční
a celkově práce. Po 7 letech v práci si člověk musí pracovně odpočinouti