Poradna duly
Jana Čurdová
Já mám termín 13.ledna a druhý 18.ledna. Manžel u porodu bude, už se těší a já taky, miluju společné zážitky a tenhle bude jeden z nejsilnějších. Taky jsem zvědavá, jak naše holčička bude vypadat. Na ultrazvuku to vypadá, že bude mít nos po mně
A tváře po tatínkovi, ale vím, že je to zkreslené. No nezbývá, než se nechat překvapit. A už máte vše připravené? Já ještě ne, nemám třeba vůbec zabalenou tašku, ale chci se do toho pustit co nejdřív. Zítra jdu na sepsání porodopisu, tak doufám, že mi tam dají nějaký seznam, podle kterého se řídit.
Porodopisu? To dělají v nemocnici? Já jdu tuto středu na gyndu a tam mi přesně už řekne co a jak. Jinak ještě nemáme postýlky, máme jen oblečky pro malého. Budu vše řešit až v prosinci. Nebo jsem divná?? Vy už máte veškeré věci? ![]()
Ahoooj ledňáčkové, no termínek se pomalinku blíží to je pravda
manžílka budeme mít taky u porodu, je to určitě dobrá psychická podpora, že tam vidíte aspoň někoho koho znáte a nejste tak samy. My už máme asi relativně vše. Uvidíme co řekne pan doktor, jelikož jsem už od 25 tt otevřená na 2 prsty. Zatím se to nemění, ale teď mám ko tak budu vědět více a pak UZ ten, kde řeknou kolik asi měří a váží
jsem moc zvědavá, naposledy jsem viděla maličkou ve 20 tt. Máte taky pocit, že se rozsypete? Já jo, ohnout se nedá, sedět dlouho taky ne, stát dlouho taky ne, jsem fakt taková nemotora s tím bříškem
Tak se držte holčinky a moc zdravíčka a žádné komplikace Vám přejinkám ![]()
Ahoj
jsem taky malého viděla naposledy v 22 týdnu a jsem nervózní z toho, už abych viděla že prospívá,. Zitra konečně uvidím a budu vedet jak na tom jsme
a já asi mít chlapa u porodu mít nebudu ikdyz bych moc chtěla, říká že mě nechce vidět trpět..tak snad si to jeste rozmysli, kdyztak budu mít u sebe Mamku
jinak bolí vás podbrisek? Mě asi už 3 dny po ránu, doufám že je to normální? ![]()
Ahoj bobulko011. Já ještě nevím, kdy půjdu na UZ ale jsem 30 tt tak do dvou týdnů určitě, ve čtvrtek mám jen poradnu. Taky manžela úplně nenutím
ale nijak se nebrání, takže snad to stihne vše, jelikož má nevyspitataelnou práci, ale každopádně bych tam taky někoho měla. Buď manžela, nebo kamarádku. Mamku asi né, ta by trpěla asi více než já, protože mě rodila a ví jaké to je
Podbřišek mě zatím nebolí, jen když jsem opravdu hodně najedená, tak mám pocit, že mě rozerve a mimčo si vyleze, ale nějaké bolesti nemám. Však zítra uvidíš a zeptáš se když tak svého lékaře. Ale bude to v pořádku, hold mimča nám tam rostou a unést sebe a ještě je, je docela výkon
Možná to máš jen poslíčky, záleží jak tě to bolí.
@Bobule011 Ano, porodopis sepisují přímo v nemocnici. Takže záleží právě na nemocnici, jak to mají zařízené, u nás se sepisuje do 34. týdne, nevím, jak jinde. Ale je to fajn, že pak nás tím nebudou zatěžovat těsně před porodem. Jinak mě nebolí podbříšek, ale strašně mě bolí jako oblast stydké kosti a ty měkké tkáně, co jsou kolem. Někdy tam jakoby chytnu křeč, je to fakt hnusný, ale prý normální, jak se pánev připravuje. Určitě nejsi divná, když teď ještě nic moc neřešíš. Já teda byla od začátku doma, takže jsem měla čas a většinu mám, ale taky mi ještě dost věcí chybí. Třeba ještě nemám vůbec nic připravené do porodnice, prostě sbalenou tašku. Hlavně žádný stres, i kdyby to teď na mě přišlo, tak se všechno dá koupit a dovést do porodnice.
Ahoj maminky, ja uz si jen dobalím tasku a kamarádka doveze postýlku, a začátkem ledna koupim komodu s prebalovacim pultem a mam vse, ale ja jsem taky uz od zacatku doma, chodila jsme na 3 smeny a dojizdim do práce 25km a vozila sem lidi, a když jsme otěhotněla musela sem jit na 2 smeny a jezdit sama tak me doktor napsal neschopenku, stejnak nas tehotny v praci nechteji jsou tam tezke bedny a stroje, jinak sem se dneska vratila od doktora a mimco uz je hlavou dolu, vse je v poradku a termin porodu mam 21.1. uz se tesiim
je to první tak jsme nateseny
a tatka jde s nami k porodu ![]()
@danaa Tak to je fajn, že je vše v pořádku. A ten termín porodu Ti nějak dneska ještě potvrdili? U mě se stále řídí ultrazvukem z druhého měsíce, ale já vím, že by měl být o 5 dní dřív, protože jsme měli naplánované otěhotnění z centra asistované reprodukce, a tak vim, kdy přesně proběhla ovulace.
Na poslední ultrazvuku me rikal termin na 2.2. coz jsem mu rekla ze ani nahodou ze chci v lednu a taky proto ze 3.2. ma tchyne a nedej boze kdybych porodila 3. to by me trefilo
jdu ted v pondělí 25. na poslední ultrazvuk tak me ještě rekne presne termin a znova potvrdi pohlavi uz nam 3× řekl ze holka tak tomu verim :ú) a kupuju ruzove
a co cekas ty bambulcino?
Ahoj holky, koukám, že to tu docela rozjelo ![]()
U nás v pondělí proběhla poradna. Vše v pořádku, prcek je hlavičkou dolů. Jen mě malinko zarazilo, že je tak maličká. Dr. říkal, že 1100 g (byla jsem 29+5). Je pravda, že při velkém UTZ ve 20 týdnu říkali, že je skoro o týden menší, tak nevím. Jak jste na tom vy?
V pondělí jdeme na poslední velký UTZ, tak jsem docela zvědavá co se tam dozvíme
@danaa No tak doufám, že mi taky nějak přiblíží termín. My čekáme holčičku na 100%, musela jsem na plodovku, tak jsme si to nechali říct. Takže u nás je všechno do růžova ![]()
@permona Ty jo, tak to je opravdu maličká, naše Julča měla zhruba ve stejném období 1413g, ale teda musím podotknout, že s manželem rozhodně nejsme žádní drobečci
Počítám, že bude kolem 4 kil, modlim se, aby ne víc. No v pátek se dozvím, o kolik vyrostla za 3 týdny, tak jsem zvědavá. Ale hlavně je to jen obrazně. Kamarádce říkali, jak bude mít 4-kilové mimčo a nakonec mělo 3,5.
@Bambulcina Já na plodovce nebyla, ale už nám to dle UTZ řekli asi 4×, že to bude holka, tak ladíme taky do růžova.
No my nejsme žádní obři, a u nás v rodině byla všechna mimina pod 3 kg. Tak asi budeme pokračovat v tradici
Uvidíme jak nám do pondělka povyroste, to jdeme na velký UTZ. Přidám do jídelníčku trošku jednoduchých cukrů, ovoce a med a třeba jí malinko vykrmím. Vždycky jsem byla na sladké a teď skoro vůbec, ani čokoláda mě nebere a když už tak jedině extra hořká ![]()
Juju pěkně se nám to tady rozjíždí
já vždy milovala sladké, ale od té doby co jsem těhu, si dám občas čokinu, ale není to takový extrém jak předtím, že jsem ji snědla na počkání
a měla jsem pořád málo
ale je pravda, že od začátku ujíždím na ovoci, ze začátku to byly jablka, alůe musely být extra kyselé, těch jsem jedla tak 3 denně, no a poslední asi měsíc nebo dva jsou to mandarinky a pomeranče, občas banán,. Tak radši nechci ani vidět jakou budeme mít obřici
jsem ve 3O tt a mám 11 kg nahoře
, předtím jsem byla akorát, ani né moc vychrtlá ani né oplácaná
takže nejsem schopná říct jaká maličká bude. Manžel je vysoký svalovec a měl myslím po narození kolem 3,5 kg, já jsem se narodila o hodně dříve, já měla 1,9 kg ale byla jsem zase dlouhá 51 cm. Tak uvidíme, ale většínou jsou holčinky po taťkovi, tak asi bude macík, navíc když jím hodně toho ovoce. Pak Vám napíšu, ještě nevím, kdy jdu na ten UTZ. Ale už se těším jak malá ![]()
@adelinka87 píše:
Juju pěkně se nám to tady rozjíždíjá vždy milovala sladké, ale od té doby co jsem těhu, si dám občas čokinu, ale není to takový extrém jak předtím, že jsem ji snědla na počkání
a měla jsem pořád málo
ale je pravda, že od začátku ujíždím na ovoci, ze začátku to byly jablka, alůe musely být extra kyselé, těch jsem jedla tak 3 denně, no a poslední asi měsíc nebo dva jsou to mandarinky a pomeranče, občas banán,. Tak radši nechci ani vidět jakou budeme mít obřici
jsem ve 3O tt a mám 11 kg nahoře
, předtím jsem byla akorát, ani né moc vychrtlá ani né oplácaná
takže nejsem schopná říct jaká maličká bude. Manžel je vysoký svalovec a měl myslím po narození kolem 3,5 kg, já jsem se narodila o hodně dříve, já měla 1,9 kg ale byla jsem zase dlouhá 51 cm. Tak uvidíme, ale většínou jsou holčinky po taťkovi, tak asi bude macík, navíc když jím hodně toho ovoce. Pak Vám napíšu, ještě nevím, kdy jdu na ten UTZ. Ale už se těším jak malá
Jeee, tak to bych byla ráda, kdyby byla po tatínkovi. Ten měl asi 3,5kg, když se narodil, kdežto já 4,25kg
Ale byla jsem teda třetí, což prý bývají miminka větší.
Jinak já sladký můžu pořád, přesto, že bych neměla. Předtím jsem taky ujížděla na ovoci, teď už ani ne. Dneska ani nemám chuť na nic, včera jsem byla u zubaře a umrtvoval mi zub, tak to teď přišlo k sobě a při skousnutí to bolí. ![]()
@Bambulcina píše:
Jeee, tak to bych byla ráda, kdyby byla po tatínkovi. Ten měl asi 3,5kg, když se narodil, kdežto já 4,25kgAle byla jsem teda třetí, což prý bývají miminka větší.
Jinak já sladký můžu pořád, přesto, že bych neměla. Předtím jsem taky ujížděla na ovoci, teď už ani ne. Dneska ani nemám chuť na nic, včera jsem byla u zubaře a umrtvoval mi zub, tak to teď přišlo k sobě a při skousnutí to bolí.
To mě mrzí ten zoubek, já pro jistotu k zubaři ani nešla. Nesnesla bych, aby se mi tam hrabal, asi bych ho stejně poblinkala, protože jsem na to nějak háklivá
ale po 6ti nedělí určitě zajdu, ať mě dá do kupy
a jak se připravujete na Vánoce, to už naše bříška budou o dost větší a mimča taky. Já už si ván. úklid udělala v kuchyni a umyla i okno a napekla 6 druhů cukroví, které jsem dala hned zmrazit ( nic tomu není až se to vytáhne ) a pak to jen vytasím a budu za super těhu ženu
dneska jsem se chtěla chytnout záchodu a koupelny, protože mám manžela v práci do večera tak co sama doma taky že?
ale přehánět to nebudu, protože pak mám záda úplně v háji a bříško mi tvrdne.