Poradna duly
Jana Čurdová
@permona nič si z too nerobte, dnes som malatlak 109 na 57. Tak super a to som mala kafe.
@martina91 píše:
Ahoj,prosím jsem ve 23tt tlak na poslední kontrole byl 132/81..Jinak u předchozích kontrol 119/71.. Doktor ale nic neříkal, tak nevím, zda je to dobré. Jak jste na tom vy s tlakem?![]()
Tlak se ti v průběhu dne mění, takže je dost dobře možné, že za chvíli budeš mít tlak úplně jiný. Takže klid
. Popř. si můžeš měřit tlak i doma, ty tlakoměry nejsou zase až tak drahé. Já osobně mám doktorů tlak vždycky vysoký nebo vyšší a doma spíš nízkej, že si kolikrát musím dát kafe abych mohla fungovat (já nekafař).
Ahoj holky,
už máte vybraný kočárek? Prosím podle čeho vybíráte? Kupujete kombinovaný? Máte zkušenosti s nějakou značkou? My si teda moc nevíme rady, když se nám nějaký líbí, recenze na ně je hrozná. Díky moc
![]()
@martina91 Ahoj, taky jsme měli problém s výběrem. Každý nám radil něco jiného. Nakonec jsme si našli kočárek sami. Původně jsme chtěli Joolz (cena cca 25tis) - jeli jsme se na něm podívat do obchodu, odzkoušet si ho a odjížděli jsme docela zklamaný. Nakonec jsme hledali dál a myslím že máme favorita kterého měnit už nehodláme. Trojkombinace, cena cca 15-17tis, autosedačka vyšla jako nej v testech, je krásný, silikonové kolečka…prostě vše co splňují naše požadavky.
Jinak se ti nedivím že se nemůžete nijak rozhodnout, my po kočárku koukáme již 3měs, pročítáme různé recenze apod
@martina91 Taky jsem začala vybírat kočárek na netu. Zamilovala jsem se do Hartanu, ale není to zrovna levné. Bohužel jsme limitovaní velikostí výtahu i auta, takže jsme museli z výběru vyřadit i český Patron a nakonec jsme vybrali Tako Warrior. Tak snad budeme spokojení ![]()
Nám se teda nejvíce líbí Depemo Apollon tyrkysový.. Jedem se na něho podívat tak uvídíme jaký bude. Ale děkuji Vám ![]()
Ahoooj ledňáčci
Také mám termín porodu na leden 2014 okolo 26.1.
Tak uvidíme. A jak to snášíte? Pro mě je to první těhulkování
![]()
Ahoj holky, jak se máte? Co mimi všichni zdraví, spokojení? ![]()
Já dnes přišla od doktora hrozně zklamaná. Jsem ve 24tt, kontroly probíhaly většinou v rychlosti, ale všechyn výsledky byly vždy dobré. Screening ve 12 týdnu byl dělán u jiného pana doktora, trval snad 15minut, vše bylo vysvětleno. Další prohlídky u svého doktora už byly jen měření tlaku, vážení a otazka zda mám nějaké problémy. Na ultrazvuku ve 20tt také u svého pana dr. to proběhlo také ryche snad jen 5 minut, ukázal nám jen ručičky, nožky, neřekl ani kolik vážíme, měříme, ani fotku jsme nedostali. Dnes jsem ve 24tt a kontrola byla zase stejná. Zvažte se, změříme tlak, moč jste donesla, máte nějáké problémy, pohyby cítíte? takže všechno v pořádku, tak se uvidíme 5.10. Přijde mi to málo, nevím. Jsem prvorodička, ale myslela jsem že vždycky nějak skontroluje třeba srdíčko, nemusí mi dělat ultrazvuk ale taková kontrola, to bych si zvládla udělat a zapsat do průkazky sama. Nevím zda mu mám něco říci, lékaře v polovině změnit nemůžu asi, ale jsem z toho opravdu špatná. Nepodělily by jste se také jak Vám se líbí kontroly? Na netu jsem ještě četla že se vyšetřuje i na koze, zda není žena otevřena, nehrozí předčasný porod atd, ale u mě takové vyšetření s mým panem doktorem asi nehrozí.. Nevím jsem z toho špátná…
Ahoj Marinko 91,
pokud jsi opravdu bezproblemová, tak je tomu opravdu tak. Já se vždy zeptám doktora a když jsem ještě ve 4 měsíci blindila tak mi řekl, že je to břišní chřipka a měl sice pravdu, ale chtěla jsem po něm udělat UZ jestli je mimi v pořádku, tak mi řekl, že hrazené pojišťovnou jsou snad jen 3 UZ a to ve 12 tt, kolem 20 a pak kolem toho 30, že kdybych jen tak chtěla vidět mimi, tak bych si UZ musela zaplatit. Nebo by musel do mého spisu lhát a napsat, že třeba necítím pohyby a ten UZ mi udělal v rámci kontroly. Myslím si, že máš dobrého gyn.jen třeba můj mi vysvětlil, že každá jsme jiná a každá chce vědět něco jiného a tak radši nic neříká, např. kolik váží, měří a taak. Vždy se ho zeptej, možná si myslí, že tě to nezajímá. A tak ti to ani neříká. Mě čeká zítra gyn. poradna jsem v začátku 24 tt. Takže UZ také nečekám. Jinak je pravdou, že při každé gyn. poradně se vážím, moč, tlak a poté lezu na kozu a kontroluje mi každý měsíc děl. čípek zda-li se nezkracuje, či neotevírá. Jsem sama zvědavá jak zítra dopadnu, docela mám už břušek jak balon a malá začala být docela aktivní tak snad je tam vše v pořádku. Tak ti držím palečky a neboj mimuško je určitě v naprostém pořádku a kdyby ti to opravdu nedalo spát. Zajdi si třeba po 18 hodině na pohotovost s tím, že jsi spadla, že chceš udělat UZ jestli je vše v pořádku a oni ti ho udělají. A nebo ani na pohotovost nemusíš to můžeš říct i svému gyn. sice je to lež, ale UZ ti udělá. ![]()
@martina91
Marti netráp sa. Pán doktor určite vie čo robí. Chápem, že si trošku znepokojená, ale ja som mala prvý veľký ultrazvuk v 13 týždni, potom druhý veľký v 21 týždni. V 26 týždni som bola na test na cukor a to už nebol veľký ultrazvuk len sa pani doktorka pozrela na mimi a skontrolovala ho bola tam iná lekárka ako chodievam, vyšetrila ma na koze a šla som domov.
Krv a moč sa vyšetruje pri každej kontrole.
Neboj, ak by niečo bolo, určite by ti to povedali.
Treba sa ale pri tých ultrazvukoch veľkých pýtať. Kto sa nespýta, nevie. Ale ak by ozaj bolo niečo čo by si mala vedieť, doktor by ti to určite povedal. Ďalší ultrazvuk máme v 30 týždni, tak uvidíme, čo bude nové.
No ak by si sa chcela niečo dozvedieť naozaj je pravda, že by si si ultrazvuk musela navyše zaplatiť. Ale ak by si bola zvedavá, tak sa objednaj na 3D ultrazvuk tam ti povedia všetko. Len si musíš zistiť, za akú cenu to v reprodukčných centrách robia.
@martina91 píše:
Děkuji Vám holkya ať se Vám daří
Nemáš zač, dneska jsem také přišla od doktora z gy. poradny a zjistil mi pro změnu zánět zřejmě, takže za týden budou výsledky. No a dneska mi navíc krom tlaku, váhy, moče, kontroly děl. čípku ještě měřil dělohu centimetrem a poslouchal přes mé břicho malou jestli ji bije srdíčko. Takže to bylo něco navíc. A fakt se neboj, vše je stoprocentně v pořádku
![]()
Ahoj holky, jak se daří, co nového? Nám včera přišla postýlka a dneska matrace. A na nákup výbavičky vyrazíme v sobotu. Manža se chce kupodivu taky podívat do krámu s miminkovskýma věcma, i když se spíš těší na to, že si zajdeme na něco dobrého na zub ![]()
U nás vykukuje sluníčko, tak asi vyrazím na prochajdu se psem. Mimisek prochazky taky rad, asi ho to hezky houpe, jen je pořád hlavičkou nahoru, ale na otočení je ještě spousta času ![]()
Ahooj, ale smutné obdobíčko, potvrdil se mi zánět, mám toho obávaného streptokoka, a v 25 tt jsem otevřená na dva prsty
jsem z toho moc smutná, jím antibiozika a strašně se bojím o malinkou. Tak snad bůh dá a vše bude dobré. Doufám, že aspoň vy všichni ledňácci jste v pohodičce. Pápá