Poradna duly
Jana Čurdová
Jj caj z maliniku a lnene seminko papala a pila kamoska a sla bez nastrihu
Ahoj holky,
prosím chci se poradit. Minulý týden jsem byla na kontrole a ptala jsem se na papír na mateřskou, doktor mi řekl že mi jej dá až na příští kontrole to je 17.12. Dnes jsem byla s močí, byla tam jiná sestřička, tak jsem se ji ptala, pokud ten papír dostanu 17.12. tak mám v práci říct, že teda nastupuji od 17? a sestřička z mého termínu vypočítala že mateřská mi ale začíná už od 10.12. Pak mi dala ten papír mám tam napsáno že oni mi to vystavili 10.12, já musím dopsat své údaje. Ale jsem na nemocenské. To znamená že nemocenskou mám ukončit k 10.12 a k 10.12 nastoupit na mateřskou? Do kdy ten papír mám poslat zaměstnanci?
@martina91 Ahoj jj přesně tak. Nemocenská ti skončí 10.12 a od té doby nastupuješ na mateřskou. Vypiš si ten papír a odešli to. Já si s tím papírem rovnou do tý práce zašla.
A ten papír tam musí být do toho 10.12. že? Kdyby tam došel později tak by to bylo špatné? Jedu tam totiž 12.12. mám to celkem daleko takže bych musela i před tím 10. i pak 12..kdyby to tam mohlo byt třeba až toho 12
@martina91 Tak to nevím. Tak to vyplň a odešli doporučeně. Nebo si do práce zavolej.
JA sem ukončila neschopenku k 25.11. ten den jsme byla na kontrole doktor mi dal vyplneny papir, dopsala sem číslo uctu, jmeno a adresu zamestnance a odnesla do práce od 26.11. sem na materske
![]()
ty se máš, tak užívej mateřskou ![]()
tak to asi nebude problem když to odnesu i s ukončenou nemocenskou 10.12. nebo 11.12 ![]()
Mateřská už je moooc blízko porodu, vánoce, silvestr a pak trádááá
Holky,
vy jste takové chytré poradíte mé kamarádce? Je těhotná a už asi 3 měsíc na nemocenské, v únoru má nárok už na mateřskou, ale zaměstnavatel ji řekl že sní zaměstnanecký poměr skončí dohodou. Má odpracovaná rok a půl takže těch 270 dní má. Bude mít normálně mateřskou když podepíše tu dohodu? a rodičák si bude moci zvolit na jak dlouho chce? nebo nedostane mateřskou? nevíte? taky neví kde se má poradit tak já to zkouším za ni tady ![]()
Myslim si, že on nemá nárok ji vyhodit a hlavne at mu to nepodepise, pak by musela jit na pracak a ted si nejsem jista ale myslim ze by nemela nárok na mateřskou! pokud je na neschopence a tehotna, on nemá nárok ji vyhodit a ona at mu hlavne nic nepodepisuje at se jde na to zeptat na pracovni urad tam ji se vsim poradi´,
když nepodepíše chce jí dát 53, že si něco na ni vymyslel. taakže dohoda je lepší než 53
Nechapu 53..??? on ale podle zákona ji nemůže vyhodit, pracovni místo puvodni ji musí drzet pul roku po narozeni miminka a do trech let ji musí zaměstnat a nebo ji dat odstupne
To nevím, dneska u mě byla a takle mi to řekla. že pokud nepodepíše dá ji 53.takže ona chudak je už rozhodnuta podepsat tu dohodu at má klid, ale právě neví jak to bude s tou mateřskou..
Tak ji reknete at nic nepodepisuje jde se informovat na urad práce tam ji poradi, me tenkrat nechteli pustit ze zamestnani ve 3 mesicni době co jsem byla, sla jsem na pracak pani me rekla ze muzu odejit bez udani duvodu a poslal zamestnancoj zákon kde se to pise a mela sem klid, oni radi vydiraji
Ahooj
docela pozdě, ale můžu se k vám přidat? TP mám 17.1 a budu rodit u apolináře. Je tu někdo kdo má stejný termín nebo porodnici?? ![]()