Poradna duly
Jana Čurdová
Ještě jsem vám tady pro představu zkopírovala tabulku přibírání v těhu. Ráno se hned převážím. ![]()
@misheila7 Jůůůů tak jsme to trefily správně holky! A mám pravdu, že to zakroužkované je pohlaví? ![]()
Nic kočky jdu si lehnout, zítra k nám ráno přijdou topenáři stěhovat topení v pokojíku. S Maťou asi půjdeme do koutku, ať je tady neposloucháme a musím ještě domluvit hlídání na víkend, protože se chystáme vymalovat. Snad sem stihnu zaskočit. ![]()
Týden…spodní limit…ideální váha…horní limit
9. týden +0 +0 +1,5
10. týden +0 +0 +2
11. týden +0 +0,3 +2,5
12. týden +0 +0,5 +3
13. týden +0 +0,7 +3,7
14. týden +0 +1 +4,2
15. týden +0 +1,2 +4,7
16. týden +0 +1,4 +5
17. týden +0 +1,8 +5,4
18. týden +0 +2 +5,9
19. týden +0 +2,5 +6,3
20. týden +0 +3 +6,9
21. týden +0 +3,5 +7,2
22. týden +0,5 +4 +7,8
23. týden +1,2 +4,5 +8,2
24. týden +1,8 +5 +8,6
25. týden +2,1 +5,4 +9,2
26. týden +2,5 +5,9 +9,7
27. týden +2,9 +6,3 +10,4
28. týden +3,2 +6,8 +11,2
29. týden +3,6 +7,3 +12
30. týden +4 +7,8 +12,7
31. týden +4,7 +8,1 +13,4
32. týden +5,2 +8,6 +14,1
33. týden +5,6 +9,1 +14,7
34. týden +6 +9,5 +15,4
35. týden +6,4 +10 +16
36. týden +6,8 +10,5 +16,7
37. týden +7,2 +10,9 +17,2
38. týden +7,6 +11,2 +17,7
39. týden +8 +11,6 +18,1
40. týden +8,3 +11,9 +18,6
41. týden +8,6 +12,2 +19
42. týden +8,7 +12,4 +19,4
Holky a kdy že jdete na kontroly vy ostatní? Budu na vás myslet.
Jo a s tím fusakem mě to zajímá. Taky všude vidím a čtu o Emitexu. Je teda dost drahej.
Tak jedině na bazárku. Je fakt tak dobrej, jak ho všude vychvalujou? A seženu ho tak, aby nám byl letos a ještě třeba příští zimu, nebo to je nereálné? Neumím si to představit.
@Katuška.B Měla jsi pravdu, kočko. Jsou to stehýnka roztažená ze spoda a jak to máš zakroužkované tak pytlíček a pindík a to vzadu mazlé asi už zas pupečník, myslím. Mimochodem pupečník je o dost tlusčí než pinďour, takže nechápu, jak si to může někdo splést.
Jinak já mám nahoře 2,3kg na 20tt, tak to je super zatím. ![]()
@misheila7 píše:
Jinak všechno v pohodě, má asi 20cm, 320g, zdravé…A jak říká Káťa, je to pytlík a malej pinďourek. Měla i lepší fotky, ale vyvolala tuhle a ono vlastně i na tý fotce to vypadá uplně jinak, než na videu, však to znáte. Pak se malinko hýbne a není to tak pěkný. A je zážitek to vidět přímo na monitoru. Přítel byl uplně vydřenej. Hlavně teda z toho, že je to kluk. Hrozně moc si ho přál. Mě to bylo jedno, jsem ráda, že to hlavně bude. O jedno mimi jsem přišla, sice v brzkém týdnu, ale člověku to stejně změní pohled na svět. Nic není jisté.
Jediná jistota v životě je, že nic není jisté.To se mi líbí.No takže huráááááá na nákupy. Už aspoň vim.
Moje intuice mi to stejně říkala už od začátku. A moje věci podle toho taky vypadají.
Míši fakt gratuluji ke chlapečkovi, myslím že ti doma budou závidět (minimálně tatínci)
A druhé už bude určitě holčička, tohle byla jen velká, pěkná náhoda.
když jsou u vás samé holčičky.. no a co na to říkali doma? Co ségry?
@Katuška.B Samozřejmě všichni, ale všichni kecy typu: Já jsem to věděla!!!" Říkám fááákt? a jak jsi to věděla? já to teda nevěděla
já to maximálně tušila.
A máma: máš radost? říkám ne tyjo asi nemám radost. ![]()
@misheila7 Míši já mám od Emitexu takovou tu klasiku, stál kolem 800kč a má odepínací spodek, takže se z něj dají udělat dvě velikosti. Na netu jsem našla nějaký obrázek, mám přímo tento i tu barvu. Akorát tady ho má paní nějak pokrčený koukám. ![]()
Je fakt teplý a já s ním byla spokojená. Malá je opravdu obr a vlezl se mi tak všechny tři zimy co byl v kočárku.
@misheila7 To je vždycky!!! Typické! Moje babička mi pořád říkala, ty vypadáš na holku, druhý den, dnes vypadáš zas na kluka…jindy zase na holku a tak mi to říkala do doby, než jsem jim pohlaví řekla a samozřejmě že hned: No já jsem to celou dobu říkala.
takže asi tak…
Najdu nějaké kočárky co to nemají, ať vidíš rozdíl.
Tady! Ten šedý je ten co mám já. Když se koukneš na tu korbu, tak ten otvor je dost zadělaný, je tam ta stříška a i ten nánožník je vysoko přidělaný.
To ABCéčko má dost velký otvor a pak tam dost profukuje. To jsem myslela.
Míšo gratuluji k chlapečkovi
já mám kontrolu až příští středu, je to nekonečné ![]()
Jinak co se týče té tabulky o přibírání tak v 16tt jsem měla necelé kilo nahoře tak snad jsem i ted v limitu
doma váhu nemám, tak mám vždy v dr. překvápko ![]()
@Katuška.B Tak super, to mám radost. To do toho fusaku taky půjdu. Ale stejně asi na bazárku budu lovit. Já jsem maniak a lovim všechno na internetu. ![]()
Jojo, všichni jsou chytří najednou. Po bitvě každý generál. ![]()
No tak já to mám pěkně blbě.
Nánožník není vysoko přidělaný a stříška je taky dost otevřená. Tak jak to udělám? ![]()
@jamo Děkuju. Budu mít malého sprejera.
Já se u dr.taky vážím, ale doma to je nejlepší nalačno, u dr. mám tyjo skoro 2kg nahoře. ![]()
@Katuška.B Tak to jsem podle tabulky hooodne pod limitem. ![]()
Myslim, ze mam ten samy fusak, ale ja ho mam zabaleny ve vecech. @misheila7 Gratuluju k chlapeckovi! Ten utz je krasnej! Ja teda penez za fusak nelitovala. Tenhle je na dlouho, jde prodlouzit.
@Matynečka To sice jo…Ale proč kupovat za 1500, když můžu koupit za 500 po jednom dítku, nepoškozený…
Děkuji! ![]()
Jinak holky, dneska mi psala ségra v 5 ráno, že jí praskla voda, tak je nejspíš teďka na sále…juchůůů, budeme mít další mimčo do rodinky ![]()
Tak si to tady čtu a připomněli jste mi ranní vážení, samozřejmě už snídám… a kafčo nekafčo
mám skoro v sobě, ale tak mám asi 4kg ve 20tt to jsem na tom zatím asi nejhůř. ![]()
@misheila7 No co se mě týče, tak já kočárek vybírala asi rok, měli jsme ho, až měl malý 4týdny a opravdu jsem měla hoodně požadavků a hledala jsem tak, aby to mělo vše co chci. Tu stříšku bych klidně brala otevřenou, kdybych rodila v létě, ala na tu zimu jsem ráda, že tam je malý otevřený pruh. Tak v nejhorším si tam něco dáš, kdyby byla chladnější zima a nějak moc foukalo. Pokud bude zima jako minulý rok, tak to máš jedno…bylo relativně teplo.
Míši a ten fusak opravdu seženeš do osmi set. Schválně až pojedu do Sam Baby, tak se mrknu, za kolik ho teď mají.
Pokud budeme mít holčičku, tak chci stejně kupovat ještě černý s růžovým vnitřkem.
No tak ségra to bude mít za sebou. Jůů… Mě začaly kontrakce ve 4:45
do nemocnice jsem jela v 10:30, do půl 12 jsem čekala, než mě vůbec vyšetří…mezi ženskejma, které čekaly na ozvy, takže paráda, každý tam na mě čuměl. Ale to jsem měla za to, že když jsem chodila já na ozvy, tak jsem tam nějakou rodičku chtěla potkat…ať vím, co mě čeká.
![]()
No přijímali mě 3hodiny, protože pořád PA odbíhala k porodům a nějak před 15:00 už mi přidělili porodní sál (pokoj) Tam jsem koukala na TV prodýchávala kontrakce v 15:30 mi praskl dr vodu a nějak v půl šesté jsem začala tlačit, Matýsek vylezl 18:22
Vím že jsem se bavila ještě s PA že doufáme, aby jsem to stihla do konce její směný, která končila v 19:00, tak to bylo akorát.
A jaké mají vybrané jméno? To je ta ségra co čeká první jo?