Poradna duly
Jana Čurdová
Tesim se, az to vsichni za mesic napisem
nebo kdy vy mate kontroly? Ja 19.8.
@misheila7 Tak teď koukám a já nakonec 12.8 to je ten velký UZ, takže by mi to mohla říct, bude podrobný. A za dva týdny na to, jdu na genetiku ohledně srdíčka (máme v rodině srdeční vadu) takže kontrola navíc a udělají mi i UZ normální!
Takže by mi mohl pohlaví potvrdit a dva nebo tři týdny po té genetice navíc je ta druhá genetika co mají všichny. ![]()
Tak to musis hnedka dat vedet
Jinak s tema UZ me to taky stve, ze se delaji tak malo (nebo pry na vyzadani za 300).. Ze vlastne jen prohmatne a cau..vrrr, segra byla naposled nejaky 28.tyden a ted az 37.tt..
@misheila7 Právě proto se mi od mého starého dr nechtělo přecházet. UZ mi dělal každou kontrolu, jak u syna, tak i teď (i když pojišťovna proplácí jen 3) Je výbornej, akorát jsem musela pořád dojíždět a i když je to jen 20km od Olmiku, tak cesta tramvají, pak přesedání na autobus, prohlídka a cesta zpět celkem trvá 3hodiny
Takže jsem to po 8letech vzdala, protože se synem to nejde. Pořád někoho otravovat o hlídání, protože u sestřiček řve.
No ale i tak to nemám nejhorší. Do 12tt jsem u něj byla, to jsem UZ měla pokaždé. Nová dr mi první návštěvu taky UZ udělala, teď další kontrolu je ten placený pojišťovnou, pak říkala že je tam 10týdnů pauza, ale že mi jeden udělá a na pojišťovnu napíše, že mě něco bolelo
a kdyžtak bych si jeden ještě zaplatila a pak je zase hrazený pojišťovnou ve 30tt. Potom už nevím jak to tam je, ale když tak si jeden ještě přikoupím. Ona mi říkala, že mi řekne, kdybych si eventuálně měla připlatit a kdy je to zbytečné, ale sama usoudila, že 3 UZ je málo, že to ty pojišťovny trochu nedomyslely. ![]()
Tak já jdu na gyndu ve čtvrtek, tak jsem zvědavá jestli mi bude dělat ultrazvuk, nebo ne. Co jsem tam byla dvakrát, tak zatím vždy dělala, tak uvidím co ted. Jsem u nové a minulá gyndařka mi dělala na začátku a pak až někdy pozdě. Tak snad by tohle mohla být ta vyjjímka
Tak uvidíme a jinak pak až se objednám na genetiku na 3D…
Pohyby ještě necítím, bříško spíš žádné než nějaké, ale těhotenskou průkazku mám
![]()
Já uz holky asi trochu pohyby citim.
není to moc, ale něco se mi tam hemzi a taky se mi místy delaly malinké hrbolky. U prvního jsem cítila dost pozdě 23tt, ale možná jsem to dřív nepoznala, ted 16tt
@Katuška. B ty brdo už pohyby jo? to je super
to já zatím nic necítím, jsem teprve 14+5 jen když se mrknu na bříško tak mě jakoby pravidelně pulsuje je to zvláštní ani nevim jestli je to můj tep nebo mimča? no možná už mi hrabe… neměla bych se tak pozorovat ![]()
Ahoj, ano, pohlaví víme, šlo vidět velice jasně
a jinak je mi 23 let, s mužem jsme 8 let, 3 roky manželé…momentálně pracuji 2 dny v týdnu.
(profilovku dám až budu na pc - na mobilu se mi to nepodaří :/
Ad. Sny - při prvním tehu se mi zdálo hned na začátku o holčičce a i když tomu nikdo moc nevěřil (v manželově rodině jsou jen kluci), tak se to splnilo…teď se mi snad už v 6.tt zdálo, že jsem porodila kloučka doma v obýváku, a taky jej máme potvrzeného ![]()
Ad. Pohyby - jelikož je Malej natlačen vlevo hodně u stěny, tak už občas vlnky cejtim…mám tam už regulérní vybouleninu
…bříško mám už velké, i když mi říkají, že ne…
Ad. Utz mám skvělou dr, utz mi dělá vždy! Prvně chodím co 14 dní, teď co tři týdny ![]()
A jméno? Jakub ![]()
Tak snad jsem na nic nezapomněla
jo a uvažujete později o skupině??
@Katuška.B Jé…to je super, už se nemůžu dočkat, až je taky ucítím. Ale bojim se, že to nepoznám. Párkrát jsem tam něco cítila, ale pak jsem to přisoudila spíš k mýmu břichu, než k miminku… ![]()
@marcelka88 Jdeš tento týden? To budeš kolikátý týden?? Já jsem byla naposledy v 14.TT na screeningu a pak bych normálně šla až 19.TT na velký ultrazvuk, ale jelikož jsem přestoupila k jinému dr, tak jsem byla ještě v 16.TT a UZ mi taky dělal. Ale moc mi toho stejně neřekl, ani miminko nezměřil, nic…Prý všechno uděláme až ve 20.TT vč. pohlavíííííííííí ![]()
@jamo Mě bříško taky pulsuje, ale je to pomalý, to je určitě náš tep
))
Já si koupila ve 12.TT angelsounds a jako první jsem našla své srdce a už jsem se chtěla radovat, že to slyším a pak jsem si uvědomila, že je to pomalé a že to bude moje.. Teď už to slyším nádherně.
@kessi22 Tyjo, jak to děláš? Mě se teda jen zdálo, že jsem si dělala těhu test a byl pozitivní, tak jsem si ho ráno udělala a byl opravdu!!! To bylo krásný
![]()
@jamo to je spíš tvůj, taky mě to dělá. No já si u prvního dost počkala, s mojí kamarádkou, která čekala o dva měsíce později chlapěčka, ale čekala druhé jsme pohyby cítily skoro stejně…já ve 23 a ona taky okolo 16-17týdne
Ale zatím jsou dost slabé, cítím je jen, když jsem v klidu a zatím tak 1× denně max, kolikrát i celý den nic. Ale je to fajt, když se mimi sem tam připomene. ![]()
@kessi22 jo děkuji
U malého to bylo super, že už jsem pohlaví věděla, teď jsem jak na trni. Už se fakt těším na kontrolu. Klidně později můžeme udělat i skupinu
A kde bydlíš? Malý byl plánovaný? Máme dost brzy po sobě že?
@misheila7 no když to vemu zpětně, tak to co cítím teď jsem asi cítila i s malým v tom 21tt ale to pořád nevíš. (ani dnes nevím jestli to bylo ono nebo ne) Relativní kopaneček byl ve 23tt, když jsem byla na genetice, já jsem vyjekla, že mě asi kopl a dr říkal, že to viděl. ![]()
Ale nikdy jsem neměla takové velké pohyby nebo kopance, že by mě to bolelo. To kámoška třeba musela zastavit a držela si břicho a u toho trochu skuhrala - toto vůbec neznám.
@Katuška.B Asi se to ani nedozvíme
Ale já si spíš myslím, že si to člověk vsugeruje a prostě si je jistej, že tohle mu břicho normálně nedělá, ale asi to je jen tím, že chceš, aby se tam něco dělo…
Nevím, uvidíme později… ![]()
Holky a ještě by mě zajímalo, v jakém říkáte, že jste měsíci? Podle které tabulky se řídíte?