Ledňáčci 2016 Sem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3590
27.7.15 11:38

@misheila7 Myslíš jako mateřskou nebo rodičák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.7.15 11:44

@Katuška.B Ten je suprovej :o) Já chci taky určo šedej a tenhle lněný povrch mě okouzlil :))
Myslím mateřskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
27.7.15 11:54

@misheila7 Jsem myslela, že když máš už ukončenou smlouvu, tak při druhém těhotenství nárok na mateřskou není. To si chce vše pozjišťovat ;)

Já si teď chtěla koupit nový, kdyby to byla holčička…vybrala jsem růžový, ale kámoška si ho koupila v šedé, tak jsem tam posadila malého projela se a rozhodla se, že ho nechci. Neřídí se mi tak dobře jak ten můj. Tak kdyby to náhodou ta holčička byla, tak jen k tomu našemu šedému koupím růžové doplňky…mám vybranou ještě novou tašku, ale nic jiného kupovat nebudu…pokud to teda nebude ta holčička :D jinak bych si určitě nakoupila nové oblečky, dudlíky a nějakou dečku, ať nevypadá jak kluk.

I když, lidi jsou někdy zvláštní…malej byl v šedém kočárku, černo šedý fusak, přes něj ještě kolikrát modrá dečka, modrá zimní kombinka a strašně hodně lidí mi říká…vy máte holčičku? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nechápu
Je tedy dost možné, že budu jezdit v růžovém a lidi mi budou chválit krásného chlapečka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
27.7.15 11:59

@misheila7 Nevíš náhodou, když by jsme si chtěli postavit baráček u firmy, která už má své projekty, tak musímě dělat ješte svůj? Potřebuješ to někam dávat? A kolik se to popř. platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.7.15 12:04

@Katuška.B Jó, to máš právdu. U druhého už mít nárok nebudu. Já myslela jako teď, že nárok mít budu. Smlouva mi končí v září.. To jsme si nerozumněly :o)
Růžovej kočárek je sice boží, ale když si vezmu, že všechno ostatní je strašně barevný (hračky, deky, oblečky, tašky), tak to nechci zas tak přeplácaný.. chci střídat dečky atak, takže šedá je jasná volba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.7.15 12:09

@Katuška.B Teď ti nerozumím. :o) Nechat postavit myslíš na klíč? Myslíš ty internetový stránky, jak tam je namalovanej domeček i s půdorysem a ty si ho jen vybereš? To bys ale měla ten domek tak, jak je namalovanej. Já bych si nebyla schopná vybrat, proto si chceme udělat individuální projekt. Tak, aby nám baráček seděl na pozemku podle světových stran, abychom neměli obývák tam, kde vůbec nesvítí slunce apodobně.. navíc chci navíc prádelnu atd.
Takže si necháváme namalovat projekt - celkem nás vyjde asi na 60 tisíc, a shodou okolností ten náš projektant má i firmu, která staví domy, takže si necháme věci, které samy nezvládneme postavit od nich.. ale co nejvíc si chceme udělat sami. Pak samozřejmě s tím projektem musíš na stavební úřad, tam taky zaplatíš a pak když ti to povolí, můžeš teprv stavět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
27.7.15 13:35

@misheila7 No ale teď máš rodičák..rodičák a mateřská je něco jiného. Proto jsme se asi nepochopily. :mrgreen:

Jo s šedou se dá kombinovat kdeco…

Jj myslím na klíč, já jsem už jednala s jednou firmou a můžeš si tam cokoli pozměnit. Jen abych věděla kolik věcí se ještě platí navíc…nějaké stavební povolení určitě, ale to taky nevím kolik to stojí, ale jinak jiný projekt nepotřebuji ne? To máte asi pro sebe a potom pro firmu, která vám bude stavět, je to tak?
Nebo musíš si nechat něco vypracovat navíc pro ten stavební úřad, když chce člověk dům na klíč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
27.7.15 13:38

Holky tam mě už bříško zůstává i ráno…asi už se mi tvoří dost plodové vody…takže se kulatíme. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
27.7.15 19:22

Ahojky, chtěla jsem se zeptat ohledně těch kočárků, jsem v tom úplný nováček čekám první a těch značek a kombinací je tolik, že mi z toho jde hlava kolem :lol: budu ráda za jakékoliv info a zkušenosti. Cenu bych viděla tak okolo 10.000 max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.7.15 19:36

@Katuška.B Jojo to vím. Teď jsem na neschopence, pak půjdu na mateřskou a pak na tři roky na rodičák :) Jen tak pro pořádek.
To nevím, co zrovna ten Váš projekt bude obsahovat, to by Vám měli sdělit v konkrétní nabídce od nich. Nic dalšího potřebovat nebudeš. Dělá se projekt pro stavební povolení a pokud si chceš dům stavět sama, potřebuješ navíc ještě prováděcí projekt, ale to už je drazší, a pokud to bude stavět ta firma, tak si poradí sami. Stavební povolení stojí cca 5 tisíc.
Oni to dělají v několika vyhotoveních, pro tebe, úřad, firmu, + jeden navíc myslím. To je všechno ale individuální :)
Tak chcete taky domeček, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
27.7.15 19:47

@misheila7 Já jdu ve čtvrtek a to budu 15plus3. Tak jsem zvědavá jestli mi udělá ultrazvuk a nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.7.15 19:49

No jak říkám, mě by ho normálně nedělal, jen proto, že jsem k němu přecházela a byla jsem tam poprvé. Grrr, stejně jsem schopná si párkrát zaplatit jen abych to miminko viděla. Je to táááák krásný. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
27.7.15 19:52

Ahoj holky muzu se k vam pridat? :kytka: i my cekame lednacka:)termin mame 25.1. a dnes jsem 13+6tt:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
27.7.15 19:57

H

@misheila7 @Katuška.B ted jste udělali bordel s mateřskou i mě v hlavě 8o :mrgreen:. U druhého dítka není nárok na mateřskou? Pokud vím, tak na mateřskou je a na porodné není, nebo? Já jsem ted na neschopence a k poslednímu dni v srpnu mi končí pracovní smlouva, takže budu muset na pracák :roll:.

Jinak já vybírám mezi dvěma kočáry, ale chci si oba osahat a pak se rozmyslim. Mezi Teutonia Elegance a Cybex Priam. Jinak jsem ještě nekoupila vůbec nic, páč nevím co to bude a ty neutrální veci mě nebaví :mrgreen: Takže já nemám nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
27.7.15 19:58

Ale dneska jsem byla v Plzni v HM a měli tam naprosto dokonalý těhotenský džíny, ale měli jen velikost 34 a 36, 36 mi seděli s přehledem, ale bála jsem se aby mi za dva - tři měsíce nebyli malý. Takže nic :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí