Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojík zdravím všechny ![]()
Lucii92 to jsme na tom uplně stejně zítra začínám 15tt a příjde mi že mi bříško vylezlo snad ze dne na den
dnes už mi to řekla i kolegyně v práci ![]()
@jamo porad nic nic a najednou jakoby pres noc:D..ja uz nepracuju. Jsem od 10tt na neschopence kvuli ryzikove praci tak mam veget:))
@Katuška.B Tak ja mam oblecky jeste po Matyskovi. Ale nesouhlasim s tim, ze staci malo veci. Maty byl malinky, musela jsem jet hned z porodnice koupit 50. A mel ji pres dva mesice. Navic jsem prala jeho oblecky zvlast a pak by mi jich par nestacilo.
@misheila7 My mame isofix a mohu za sebe rict, ze bomba. Parkrat jsem vezla vajicko u mamy v aute a to pasani by me zabilo. Ale my zas docela dost jezdime. ![]()
@misheila7 Tak já jsem adaptéry neměla. Vždycky jsem si miminko přendala do korbičky, myslím si, že je to pro ně pohodlnější a budu to tak dělat i teď.
My izofix v autě máme, ale u sedaček ne, takže to nepoužívám, ale věřím že je to dobrá věc. Kámoška si to taky chválí.
@Lucii92 Jé tak to je kousek. Četla jsem že bříško začíná rychleji růst právě od 15tt, kdy se vytváří více plodové vody..myslím že si rychle zvykneš.
![]()
@Matynečka Tak co mám kamarádky, tak mi všechny řekly kolik věcí děcka neměli ani na sobě a mě to přijde hrozná škoda vyhozených peněz. Takže já měla jeden zaplněný šuplík od 0-6 měsíců. Můj Maty byl zase veliký 52cm a 3770g takže 50 nenosil vůbec a 56 mohl mít tak na 3týdny max. Je vysoký po příteli, takže roste fakt rychle. Když to vemu podle tabulky, tak 3letý chlapec má v průměru 98cm a ve 4letech 106 a Maťa má ve 2,5 letech 102cm
Takže určitě taky záleží na velikosti, ale i tak ty miminka vyrostou rychle a navíc toho moc neušpiní, když jsou jen kojené. Víš co, když ti pochybí, můžeš si dokoupit vždy něco.
Ahoj holky
je mi 21 a bydlím na Litoměřicku. Termín máme 16.1., moc se těšíme. Bylo to trošku nečekané překvápko, ale jsme šťastní. Zatím teda nevíme co to bude, na další ultrazvuk jdu až v září do Gennetu. Teď jsem zrovna 15+4 tt ![]()
@Katuška.B A jak teda to vajíčko používáš? Přepásáváš pokaždé samotné vajíčko pásem? To se mi právě moc nechce. Máme Mazdu 6, ale asi 10 let starou, nevím, jestli tam isofix je a i kdyby byl, vždyt to proboha stojí 3 litry jen ta základna + vajíčko, no to je hrozný. Myslela jsem, že stojí vejce tisícovku i se základnou.
Dneska jsem to študovala a jsou i základny na pás, které jsou pořád připoutané a jen se vajíčko nacvakne, no ale je hroozny výběr, absolutně se v tom nevyznám
Koupily byste přes bazoš vajíčko??
@Katuška.B Samozřejmě, každá to má jinak. Ale já zas měla ráda miminko každý den v novém, protože prostě ta kaťátka a to body je po celém dni trošku cítit kakáním. Navíc, když Ti pak ublinkne, tak to smrdí.
@misheila7 My jsme koupili adaptéry na kočárek, protože, když jsme jeli třeba k doktorce a nechytli jsme místo na parkování blízko, tak bylo super nacvaknout autosedačku na podvozek. Protože pokaždé s sebou hlubokou korbu netaháš. Stejně jsme řešili nákupy. Kdybys dávala do auta i korbu, tak se Ti tam pak nevejde nákup. ![]()
@misheila7
Fakt?? Taky máme Mazdu 6, ale tedy rok 2010
Jj pokaždé jsem to přepásala…trvá mi to cca 5vteřin?
Jako mě by za to ty vyhozený prachy nestály no. Jinak já jsem kupovala už použité vajíčko, stálo myslím 1.000kč nové tam 2500-3000 a posloužilo nám tedy stejně, bylo v dobrém stavu, to dítě tam je stejně max rok.
@Matynečka Jasně každý to máme jinak, tak body taky měním každý den (ale s tím že smrdí po hovínkách to nesouhlasím, tak malému dítěti stolice nesmrdí, stolice začíná mít zápach až po podávání příkrmů) a malej se mi pozvracel 1× v životě, když byl nemocný, takže to ublinkávání neznám. Ale beru, že někdo preferuje plný šatník a někdo zase ne. Mě by to třeba děti fakt neunosily.
Co se týče adaptérů, tak určitě hodně lidí využije, ale tím že máme fakt velký kufr, tak jsem to neřešila a chtěla jsem mít malého vždy v pohodlí. Navíc než bych ty adaptéry na náš kočár nasadila, tak raději přicvaknout tu korbičku.
@Katuška.B Fakt jo? To jsem vůbec netušila, že se dá ultrazvuk přikoupit ![]()
@misheila7 Mám doma přepindourováno
Tak uvidíme, jestli bude další pindík do sbírky a nebo se to rozsekne a narodí se malá princezna ![]()
Tak já v autě isofix mám, ale neplánuji kupovat zákldnu s isofixem a vajíčko. I s malým jsem měla vajíčko normálně na pásání a když se mi nechtělo ho vyndavat, tak jsem ho prostě nechala připoutaný v autě a jen jsem vyndala malého a pak ho zase zandala a připoutala v tom vajíčku
. Jinak autosedačku chci Cybex, ta ale stojí kolem 4000Kč, takže kdybych našla na bazaru levnější a v dobrém stavu, určitě koupim z bazaru.
Věciček jsem měla tak akorát myslím, ani ne hodně, ani ne málo… Ted myslím, že pokud to bude holka, bude jich hodně
, pokud to bude kluk, bude jich mín
.
Kočárek bych chtěla ten Cybex, který má už adaptéry na Cybex autosedačku, měla jsem trojkombinaci i pro malýho a hrozně mi to vyhovovalo.
@barenacek Ahooooj vítej tady v drbárničce
A kolik je přítelovi? A pracuješ? jsem hrozně zvědavá totiž ![]()
@barenacek Ahoj, taky nechodíš často na kontroly koukám. Já byla naposledy ve 13tt a teď jdu až 12.8 pozvala si mě za 5týdnů a teď budu chodit už po 4.
A ty ještě studuješ nebo pracuješ?
@marcelka88 Jo jo dá. U mého dr jsem cosi četla UZ za 100kč navíc,(tam, kam jsem chodila předtím) ale on ho dělal pokaždé, takže to byla cena asi když jdeš na normal kontrolu a chceš zkontrolovat i ultrazvukem. Někdo tady psal 300kč To máš jak kde, ale asi to za to stojí, když dr dlouho UZ nedělá.
Já si ho asi 1× přikoupím, až tam bude ta 10 týdenní pauza.
Taky jsem někdy vajíčko nechávala v autě a i to pásání zabere pár vteřin, to pak má člověk v ruce.
@marcelka88 Jo tak s oblečením to mám podobně, když to bude kluk, tak si možná koupím pro radost pár kousků, ale pokud mi řekne holčičku, tak se vrhám na nákupy, protože vyloženě nic holčičího nemám…proč taky že, když mám kluka. ![]()
@Katuška.B Tak já jsem nekojila a hovínka po umělém jsou trošku jiná než po mateřském mléku. Navíc mi malý ublinkával často. Co jsem ve skupině podle termínu narození Matýska, tak tam to byl častý problém. Každý máme miminko jiné, ale já peněz nelituji, chtěla jsem krásné a načinčané miminko ![]()
@Katuška.B a @marcelka88 tak máte asi pravdu… prdim na základnu, taky je mi líto peněz. Šetřim na baráček, tak budu muset nějaké věci holt vypustit, no.
S těma hadříkama si to neumim představit, nevim, co je málo a co je moc. Ono se to radí, ale každý miminko je prostě jinak velký a těžký, ségra co měla malou, tak neměla žádný 50, protože jí každej říkal, jak to je zbytečný a pak chodila s ohrnovanejma rukávama a nohavicema na tisíckrát a všechno ji plandalo a moc to nevypadalo pěkně. Já mám bazárek přímo naproti baráku (je to zlo), takže já si fakt jen vyběhnu se psem a můžu udělat nákup - je to krásnej značkovej hrabáček a vždycky se tam něco najde! Takže pohoda.
Přemýšlím ještě, jestli využiju ty adaptéry na kočár. Je fakt, že v tom nemá být miminko moc dlouho a my s Mazdou máme velký kufry, viď @Katuška.B?
Takže kliďánko korbičku budu vozit s sebou a ještě se mi tam vejde pes a nákup.
@barenacek Jj, mě říkal DR. ultrazvuk za 300, ale prý ještě po nikom nikdy peníze nechtěl, že to nějak na tu pojišťovnu napsal (bolesti apod.),ale pro klid duše mi za to pár stovek teda stojí.
Teda holky, z poutání vajíčka jsem měla strach, budeme mít trojkombinaci, takže máme vystaráno a nemusím prozatím sedaku dokupovat a našla sem teď pěkné video, chlapovi to správné upoutání trvalo minutku ani ne
https://www.youtube.com/watch?…