Poradna duly
Jana Čurdová
@misheila7 každopádně se dočkáme všechny.
Holky co čekáte první, už nakupujete něco do výbavy? A jaký budete mít kočárek?
Já mam tuto.. Ta druhá určitě ne… není to jako že když končíš 4tt tak končíš první měsíc
@Katuška.B jsem ze Znojma…Malý byl plánovaný, ale pěkně si pospíšil, tak jak sestřička
u dcerky jsem vysadila koncem dubna 2013 antiku po 6 letech a hned v květnu se podařilo…a teď u Malého jsme si tedy od porodu dávali pozor a po ms v dubnu se podařilo na první pokus
takže dítka od sebe budou 23 měsíců, což je pro mě ideální, jen okolí mě pořád straší, že je to brzo…a ty máš jak dítka od sebe? A plánované? ![]()
@misheila7 ta první je stejná jak ta moje koukám.. podle mě je to takhle správně, každý měsíc je 4týdny + 3dny
Jo? Mě to zase přijde logičtější podle té první.. zkrátka 40.týdnu = 10 měsíců.. A když jsem např. dneska 16+3, tak bych si nepamatovala z hlavy, v kolikátém měsíci jsem, kdežto u té druhé tabulky to vím i z hlavy, prostě to je po čtyřech týdnech a hotovo, přijde mi to jednodušší no..
@kessi22 Myslím si, že to je celkem brzo, ale potom budeš ráda. Přítelův brácha má kluky taky o dva roku a v pohodě, alespoň se stihli spolu ve školce na jednou oddělení, alespoň jeden rok. Malej bude mít 24.11 3roky a já mám termín 10.1 takže o 3roky a 6týdnů
Já jsem chtěla mít děti o 3, zase chci mít na druhé taky klid, jak jsem měla u Matýska a jsem ráda, že bude ve školce.
@misheila7 Ano, ale říká se 9měsíců, lunárních to vychází 10 to ano, ale člověk by asi na tebe koukal, když by jsi řekla…no už jsem v 10 měsíci za chvíli rodím ![]()
@Katuška.B Takže nenastoupila jsi mezitím do práce? Měla jsi rodičák a teď ti to všechno naváže? Já jsem třeba neměla smlouvu na dobu neurčitou, takže na další mateřskou nebudu mít nárok (pokud se nezmění zákony), tak buď to budu muset na sebe nalepit nějako a nebo jít na chvíli zase do práce..
@Katuška.B To asi jo no
Ale já jim to klidně vysvětlim, a teď říkám jen týdny, doktoři taky neříkají měsíce, tak co.
Jen to nikdo neumí spočítat.. „17. týden? a to je jako kolik?“
![]()
Míši já to mám napsané v kalendáři a tak dobře vím v kolikátém měsíci jsem, když se mě ptá někdo, kdo už děti má tak stějně říkám týdny a když je to někdo, kdo ještě toto nezná týdny + dny tak říkám měsíc, ale podle té první tedy (tu co mám i já) protože těhotenství trvá 9 měsíců ne 10
@misheila7 Já jsem měla na dobu neurčitou, takže až mi skončí rodičák tak akorát mi začně těch 6týdnů před porodem mateřská.
Do práce jsem začala chodit na poloviční úvazek, když měl malý rok a pul a když měl dva, tak jsem to zase ukončila, abych byla doma..věděla jsem, že půjdeme do druhého a těhotná jsem už pracovat nechtěla..stačilo mi s Matym…do 7 měsíce.
No aby jsi měla nárok na matečskou tak musíš mít odpracováno stejně 270dní, takže to už asi stejně nestihneš. To ti vlastně po porodu začne hned rodičák.
@Katuška.B Já už nakupovat začínám, hadříky jsou jasný, to jsem neodolala prostě, ale i takový blbiny jako podložka do vany atd., protože je do porodu už jen 5 výplat, a nemůžu všechno kupovat najednou, takže každý měsíc pár věciček nakoupím…budeme teď ještě platit projekt na baráček…a po kočárku počumuju taky nějakém levném..celkem se mi zalíbil Maked lucky v té lněné barvičce ![]()
@Katuška.B Jojo, to máš fajn.. no já si myslím, že za nějakých tři a půl roku se to ještě stokrát změní, tak to zatím neřeším…
Teď na to nárok mít budu, to jsem si spočítala, to bych si nedovolila otěhotnět jen tak ![]()
@misheila7 My taky kupovali levný..stál nějak 6,300kč a můžu říct že se mi zatím jiný neřídil líp. I kamarádky co mají kočáry za 20tis a víc, tak ten můj mi prostě přijde na koordinaci lepší. A tak to má být, tvůj pro tebe musí být TOP!
Taky jsem ho vybírala necelý rok a došel nám, až měl malý měsíc.. ![]()