Poradna duly
Jana Čurdová
Nazdárek,
já jsem se sem dostala až teď, protože Daník mi začal večer blinkat. Nejprve vyhodil večeři, pak jsem ho vykoupala a uložila. Usnul rychle, ale za hoďku se poblinkal. Tak jsem komplet převlékla, uložila a zase. Takže znovu převléct. Vzala jsem si ho k sobě a dvakrát mě taky trochu poblinkal, ale teď už spí. Jsem zvědavá, co z toho bude. Zítra jdu do práce, tak bych ho blinkacího nerada někomu nechávala. Jo a před týdnem jsme byli na očkování a dr říkal, že v 50% jsou po týdnu až 14ti dnech vedlejší účinky. Tak nevím, jestli to není z toho. Uvidím ráno. Doufám, že se alespoň trochu vyspíme.
Holky, když tady čtu ty vaše příšpěvky tak nechápu některý gyndouše. Pozvou si váz brzo na uz, nic tam není pořádně vidět a vás pak stresujou. A nebo pak dělaj závěry, že je to nějaký menší,...... No nevím.
Já beru listovku a vitamíny Femibion. Listovku jsem brala i poprvé, protože manžel má rozštěp rtu a vitamíny, aby mimi mělo vše co má mít.
Jinak vám holky závidím, že už jste něco viděli, já jdu k dr až za 3 týdny. Hrůza.
Dobré ranko těhulky ![]()
apricose gratuluju k srdíčku
a normálně závidím
ale snad se taky dočkám.
dneska se cejtím uplně jako netěhu - vůbec nic mi není, nemám žádné příznaky ![]()
Dobré ráno berunky, tady Lenika.
Tak já ráno málem omdlela při žehlení, hned jsem zalehla na gauč a nohy nahoru..musela jsem si uvařit kafe, abych vůbec odjela do práce.
Včera jsme byli u tchánů…
to jsou fakt ignoranti…
Bylo mi blbě z té cesty tam, ale měla jsem hlad. Měli zapékaný květák.. ten jsem odmítla, že si dám jenom chleba s máslem. Tak mi dávali čertsvé rohlíky a papriku.. to jsem už koukala výhrůžně na manžela, aby jim to řekl.
A on řekl výčet věcí, které nemůžu a že si to mají vyvodit sami, proč… No
větší romantiku jsem nazažila..
Tchyně se teda zeptala, jak je to čerstvé a hned vytáhla svoje těhot.průkazy. Švagrová snad neřekla nic a tchán si pohladil břicho, že on je ve 14.tém týdnu… takže tak.
Možná něco pěkného řekli, ale já jsem to neslyšela. Jo a „Prý je na tuto dobu jedno dítě až dost…“.
Kašlu na to.. jsem štastná, že jsem těhotná a nikoho nenechám,aby mi to kazil ![]()
Ahojky,
Apricose, taky moc gratuluju k srdíčku.
Já jsem byla ráda že mě nevolnosti tustupují.Ale od včerejška ráno zvracím a dneska je mě taky pěkně zle. Doufám že ty nevolnosti nebudou trvat až do čtvrtého měsíce , jako v minulém těhu.
Leni kašli na tchánovce
Hele a jaktože ty máš takový problémy s tlakem?
no snad bude brzy líp. Jo a ptala sem se tě u snažilek ale asi to zapadlo - tys byla na UZ zatím 1× nebo už 2×? resp. už jsi něco viděla?
Leníku, dětský den byl super. Děti i rodiče si měli přinést jaký koliv klobouk. Děti vnich měli nástup a potom měli nástup rodiče. Pak začalo velké focení a jedna učitelka vše natáčela na kameru. Po focení byli pro děti nachystané různé soutěže. Když je všechny obešli tak dostali dárky a mohli jít na skákací hrad. Takže si všechny děti pěkně vyřádili. Holkám se děcký den moc líbil ani se jim nechtělo domů.
Peti: to víš, že kašlu ![]()
Takže na UZV jsem byla 32DC, byla vidět vysoká sliznice, potom 41DC a byla vidět dutinka(mudr. to odhadla na 4tt+4). Ted jdu příští čtvrtek ![]()
Leni aha tak to jo
Tak si ten UZ za týden pěkně užij, to už budeš mít i se srdíčkem
Jo a proč nesmíš rohlíky a papriku? to jsem uplně nepochopila ![]()
Jindro: jéé, tak to muselo být bájo! Už se na takové akce těším ![]()
šamotko: jak je malému? ![]()
Maci: tak máš dcerku doma? ![]()
Tak nejdřív zvesela - kontrola dobrá, zatím srdíčko nebije, je ještě brzo, ale mám fotku dutinky a váčku uvnitř. Doktor je fakt zlatíčko
Další kontrola s UZ okolo 9. 6.
A teď si postěžuju
Zajímali se vaši chlapi o průběh těhotenství? Alespoň rámcově… Včera jsme se totiž příšerně pohádali. Nejdřív mi řekl, že ho zajímá spousta věcí víc než těhotenství a pak mi zas sarkasticky psal, že se omlouvá když není odborník. Chtěla jsem mu jen najít nějaký článek aby tušil kdy začne prcek kopat, že můžu mít nálady a že můžou být i nějaký rizika… On se hned vyděsil, že mu vrazím nějakou svojí učebnici a nenechal si to vymluvit
Asi se ve mně holky bouří hormony, ale já od půlnoci brečim jak želva, neni žádnej ignorant, vždycky se staral, ale tohle mně doslova vyděsilo, jsem strašně rozhozená. Jsem po noční, spala jsem hodinu, odpoledne hlídám synovce a teď místo abych spala a radovala se z krásný fotečky zase bulim ![]()
Peti: čerstvé pečivo, paprika, květák, kedlubna.. to mě strašně nadýmá a bolí mě pak břicho, víš..
Keit: raduj se z obrázku a chlapa vydýchej zhluboka..
Možná má trochu strach z toho, co bude dál a útočí. Chtělo by to si s ním v klidu promluvit - žádné emaily. Z čeho má strach, jestli by chtěl něco vědět a že Ty chceš, aby věděl- že Ti může být špatně, že budeš unavená, že ho prostě budeš víc potřebovat..
Nevím, jak jste to řešili předtím, jak jste se dlouho snažili.. my dlouho, takže manžel je vyplašený a stará se.
Možná bys mohla koupit nějakou dobře udělanou knížku, nechat mu ji na stole a až bude sám od sebe chtít, může ji prolistovat. (nebo ted jsem viděla snad Deník těhotného muže
) Nenunit, nekřičet, neječet.
Vím, že se to těžko řekne.. Držím palce a neplač, chlapi jsou prostě z Marsu ![]()
keit gratuluju k úspěšné kontrole
Jo a k tvýmu chlapovi - hele nediv se, ono to těm chlapům fakt nedojde dokud neuviděj pupek - prostě maj pocit že si vymýšlíme nesmysly nějak moc dopředu - já prostě svýmu chlapovi sem tam něco oznámím aby byl v obraze, ale absolutně od něj nečekám nějakou vlastní aktivitu a číst něco o těhu bych ho asi taky nedonutila. Prostě jsem mu teď například oznámila, že při příští kontrole už barunce bude vidět srdíčko, pak jsem mu oznámila že do třetího měsíce je největší riziko a tím jsem zatím jeho seznamování s těhotenstvím skončila
Jinak mi přijde že se docela zajímá - včera mi hned volal jak jsem dopadla na kontrole, občas o mě mluví v množném čísle a tak, prostě myslím že to na tuto fázi bohatě stačí ![]()
Dík Leni, já vim, ale ono se to řekne
Právě to snažení je ono proč asi tak vyjel - povedlo se hned první měsíc a oba nás to zaskočilo. Čekali jsme spíš velké obtíže než tohle. Ani jeden teď nejsme úplně v pohodě. Ještě jednou díky… Trochu se stydim, že to tak řešim - vím že to vyřešíme a že to bylo nedorozumnění, ale nějak si nemůžu pomoct, tak ještě jednou díky… ![]()
Leni aha tak to jsem nevěděla … Já jsem nafouklá furt a ze všeho a prdim o 106, ale břicho mě naštěstí nebolí ![]()