Lehce zvýšená teplota vs. očkování

Naima
4.11.12 20:23

Lehce zvýšená teplota vs. očkování

Ahoj, prosím o radu - zítra máme jít na očkování s desetitýdenním miminkem (Prevenar 13) a teď jsem naměřila teplotu v zadečku po odečtu 37,1. Ještě jsme neočkovali vůbec nic, takže nevím, zda brát na takovou teplotu zřetel (Dr. to samozřejmě zavolám) a očkování odložit nebo se takto nízká teplota v potaz nebere vůbec. Děkuji za info a přeji hezký večer. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
4.11.12 20:28

Po odečtu nebo před odečtem,

pokud po odečtu, tak já bych to odložila. kontraindikace to oficielně není, ale nechala bych načkovat jen zcela zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
4.11.12 20:29

My jdeme také zítra 5.11. na třetí očkování. U druhého docela prskal a taky měl lehce zvýšenou teplotu. V ordinaci ho doktorka přeměřila, zkontrolovala a očkovali jsme :,( ¨po prvním očkování to bylo v pohodě, bez horečky jenom s brekem :? u druhého měl 38 a tak jsem dala paralen sus pro děti a druhý den odpoledne taky a večer už to bylo v pohodě /třeba na to měla vliv ta zvýšená teplota den před tím 37,4 po odečtení :think: dneska je to v pohodě, tak jsem zvědavá, jak to bude zítra PO :,( už teď mě bolí břicho, když si vzpomenu na ten pláč :( :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.11.12 20:29

Po odečtu 37,1, před odečtem 37,6.

• Citovat
  • Upravit
3115
4.11.12 20:30

A v jakém stavu bylo mimi když si měřila, nebrečelo, nebylo moc oblečené, nemáte přetopeno? A proč si ho vlastně měřila? :kytka:
37,1 C se bere jako normální teplota nebo mírně zvýšená. Zkus změřit třeba za hodinu, já myslím, že to bude v pořádku. Když ne vždy se to dá odložit, každopádně to řekni dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.11.12 20:33

Bylo v pohodě, neplakalo a oblečené bylo standardně, stejně tak teplota v pokoji. Měřila jsem víceméně preventivně, jsme oba s manželem už týden nakřáplí…

• Citovat
  • Upravit
11522
4.11.12 20:33

.

Příspěvek upraven 08.02.14 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.11.12 20:37

Nekadilo pak dítě? Z mojí zkušenosti bývá teplota malinko vyšší před kakáním a třeba hodinku po kadění už naměřím naprosto normální hodnoty.
Jinak ale na dítě může něco lízt, jakkoliv nakřáplé či oslabené dítě bych očkovat nenechala, správně by dítě 14dnů před očkováním mělo být naprosto fit, zdravé a bezinfekční, neoslabené (ani třeba růstem zubů). Riskovat komplikace nestojí za to, i kdyby se dr měla šklíbit a říkat, že to nic není, rozhodující a konečné slovo máš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.11.12 20:38

Proč jsi vlastně měřila? něco se ti nezdálo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.11.12 20:39

Teď znova koukám, 10 týdnů, to nemá smysl chvátat, času na splnění zákoného čkování mraky, dokonce i na proplacení prevenaru pojišťovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3158
4.11.12 20:41

Ja bych rekla, ze je to uplne normalni teplota, my mame bezne vecer v zadecku i 37,7 ve dne tak 37,1 pred odectem. Ale pokud mas strach, ze muze byt nachlazena, tak to odvolej, musis sama vedet jakou teplotu miva normalne a s tim porovnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
4.11.12 20:41

Měřila jsem preventivně, protože já i manžel jsme nakřáplí + právě proto, že máme zítra očkovat, tak jsem chtěla mít jistotu, že je ok.

@Gladys nene, nekakalo. Asi to odložíme, je to stejně nepovinné očkování, tak co…

Chtěla jsem jen vědět názory jiných, protože se vsadím, že paní doktorka to nebude vidět jako problém (možná jí křivdím a nebude to tak).

• Citovat
  • Upravit
Naima
4.11.12 20:42

A ještě dodám, že standardně se u něj teplota zobrazuje 36,8 - 37,2 před odečtem, takže má opravdu lehce více, než normálně.

• Citovat
  • Upravit
31594
4.11.12 20:44
@Naima píše:
Měřila jsem preventivně, protože já i manžel jsme nakřáplí + právě proto, že máme zítra očkovat, tak jsem chtěla mít jistotu, že je ok.

Pokud jste oba nakřáplí, tak nesplňujete podmínku o bezinfekčnosti, takže i kdyby teplotu neměla, tak bych ji očkovat nenechala, u takhle malýho mimina fakt opatrně, ty reakce ve spojení s nemocí můžou být fakt nepříjemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
4.11.12 20:45

Tak ono pokud nevíš jakou má teplotu normálně, tak se z jedné hodnoty nedá nic usuzovat :think: jsou lidi, pro které je to naprosto normální teplota a jsou takový, u kterých to už něco znamená… řídit se pouze tím jestli to bylo 36,9 nebo 37,1 se nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek