Leidenská mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
28.3.19 03:36

Ahoj holky prosím o radu, jsem na začátku 14tt těhotenství a včera mi gynekolog ze screeningových testů krve oznámil že mám leiden. mutaci heterozygot. Dal mi žádanku na hematologii. Volala jsem tam ale řekli mi že mně objednají až na 38 tt těhotenství. Zdá se mi to pozdě, když mně ani nevideli ani nevyšetřili. Tak jsem si zavolala ještě jinde a tam mně prvýkrát vyšetří ve 20 tt. Je to podle vás dostačující? Trombózu jsem nikdy neměla ale už jsem dvakrát potratila na začátku kolem 7tt a to jsem řekla jak jsem se objednávala a bylo mi řečeno že prý není nijak prokázáno že by měli potraty souviset s leiden. mutací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.19 04:56

@Momo32 ahoj, já mám taky leidena a musela jsem chodit na hematologii na krev každý měsíc od 12 tt. U mě se to vědělo už dřív, takže jsem tam volala hned, jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Všechno bylo v pořádku, injekce jsem si musela pichat až po dobu šestinedělí. Ale třeba moje sestra je dostala už od začátku těhotenství, protože měla nějak špatně výsledky krve. Přijde mi to divný, že si že zvou až tak pozdě, ale zas na druhou stranu, asi ví, co dělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.3.19 07:04

Zalezi na pracovisti. Neltera to delaji takto. Jina od zacatku tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.3.19 07:10

@Lama Lama no já jsem z Pardubic a tady je hematologie jenom v nemocnici a tam mně zvali až na ten 38 tt. Pak jsem se objednávala v Hradci Králove taky v nemocnici, tam mně objednali na ten 20 tt. Myslíš že je to pro miminko nebezpečné, že tam půjdu až za měsíc a něco? 8o mám z toho hrozný strach 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.3.19 07:12
@Michelle 88 píše:
@Momo32 ahoj, já mám taky leidena a musela jsem chodit na hematologii na krev každý měsíc od 12 tt. U mě se to vědělo už dřív, takže jsem tam volala hned, jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Všechno bylo v pořádku, injekce jsem si musela pichat až po dobu šestinedělí. Ale třeba moje sestra je dostala už od začátku těhotenství, protože měla nějak špatně výsledky krve. Přijde mi to divný, že si že zvou až tak pozdě, ale zas na druhou stranu, asi ví, co dělají :nevim:

Doufám, že to vědí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.3.19 07:17
@Momo32 píše:
@Lama Lama no já jsem z Pardubic a tady je hematologie jenom v nemocnici a tam mně zvali až na ten 38 tt. Pak jsem se objednávala v Hradci Králove taky v nemocnici, tam mně objednali na ten 20 tt. Myslíš že je to pro miminko nebezpečné, že tam půjdu až za měsíc a něco? 8o mám z toho hrozný strach 8o

Njn,Dulicek sese s tim moc ne.sere :lol: dvacaty tyden mi prijde uplne v poho. Miminko az tak problem neni. Hlavni smysl je, aby jsi ty nedostala trombozu.pokud jsi ji nikdy nemela, je pravdepodobnost vcelku nizka. Nejvetsi riziko je sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
28.3.19 07:19
@Michelle 88 píše:
@Momo32 ahoj, já mám taky leidena a musela jsem chodit na hematologii na krev každý měsíc od 12 tt. U mě se to vědělo už dřív, takže jsem tam volala hned, jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Všechno bylo v pořádku, injekce jsem si musela pichat až po dobu šestinedělí. Ale třeba moje sestra je dostala už od začátku těhotenství, protože měla nějak špatně výsledky krve. Přijde mi to divný, že si že zvou až tak pozdě, ale zas na druhou stranu, asi ví, co dělají :nevim:

Tydoporuceni jsou natolik vagni, ze si z nich kazdy muze udelat cokoli. Prakticky od heparinizace sakumprask vsech od zacatku az po fakticke nereseni leidenske mutace az do porodu. Takze je to hodne o pracovisti, zkusenostech, financich, kapacitnich moznostech i, samotnem nastaveni lekare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.3.19 07:20
@Lama Lama píše:
Njn,Dulicek sese s tim moc ne.sere :lol: dvacaty tyden mi prijde uplne v poho. Miminko az tak problem neni. Hlavni smysl je, aby jsi ty nedostala trombozu.pokud jsi ji nikdy nemela, je pravdepodobnost vcelku nizka. Nejvetsi riziko je sestinedeli.

Děkuji moc, trochu mě to uklidnilo :hug: snad bude vše v pořádku. Bude to moje první miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.3.19 07:30

Ahojte, me teprve vyšetření čeká, mám 3deti s exmanzelem, mezi 2.-3. jsem 2× potratila v 7tt…s partnerem jsem čekala miminko a v listopadu porodila ve 25tt/trombóza pupecniku :,( teď jsem znovu tehu 5tt a minulý týden mi dal.muj obvodní kompresní podkolenky a Detralex na cévy, mám slabé otoky nohou…tak zítra si jdu pro zadanku na hematologii…ale je velký rozdíl jam člověk jde teda..holky se stejným příběhem a jedna si píchá na ředění preventivně v dalším tehu a druhá ne, že shledali, že není potřeba.. tak jsem zvědavá, co mě čeká :nevim: za jak dlouho jsou výsledky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.19 12:49

@Macekv to zase záleží na pracovišti, jak psala Lama Lama. Já měla výsledky do druhého dne. V tvém případě je to o něčem jiném, když jsi v minulosti trombózu prodelala.. ty asi krev budeš muset ředit, si myslím. Ale co bychom pro ty naše mrnata neudělaly :) držím moc palce, ať všechno dobře dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
28.3.19 13:00
@Momo32 píše:
Ahoj holky prosím o radu, jsem na začátku 14tt těhotenství a včera mi gynekolog ze screeningových testů krve oznámil že mám leiden. mutaci heterozygot. Dal mi žádanku na hematologii. Volala jsem tam ale řekli mi že mně objednají až na 38 tt těhotenství. Zdá se mi to pozdě, když mně ani nevideli ani nevyšetřili. Tak jsem si zavolala ještě jinde a tam mně prvýkrát vyšetří ve 20 tt. Je to podle vás dostačující? Trombózu jsem nikdy neměla ale už jsem dvakrát potratila na začátku kolem 7tt a to jsem řekla jak jsem se objednávala a bylo mi řečeno že prý není nijak prokázáno že by měli potraty souviset s leiden. mutací.
Úplně stejný příspěvek jsem tady psala před několika týdny… také jsem ve 14.tt dostala od gynekologa žádanku na hematologii, kde mě paní primářka po telefonu odmítla, že mám přijít až ve 38.tt, že jsem neměla nikdy embolii…ale měla jsem prvního synka maličkého, asi tam byla tromboza pupečníku a nešlo k němu jídlo…a o další tři miminka jsem přišla (ač důvod nebyl hematologický, tak už máš prostě zvýšený strach o další mimčo…).. No pár týdnů jsem to primářce věřila, že stačí až ke konci těhotenství, ale nakonec mi to nedalo a objednala jsem se do jiného města, kde mě hned přijali..to bylo tenkrát taky ve 20.tt. Ihned jsem dostala injekce…Ted jsem 24.tt a dostala jsem silnější a ještě k tomu mi zjistili anémii, tak ještě prášky budu zobat…takže díky bohu, že jsem tam začala jezdit!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
28.3.19 15:52
@Sněženka25 píše: Úplně stejný příspěvek jsem tady psala před několika týdny… také jsem ve 14.tt dostala od gynekologa žádanku na hematologii, kde mě paní primářka po telefonu odmítla, že mám přijít až ve 38.tt, že jsem neměla nikdy embolii…ale měla jsem prvního synka maličkého, asi tam byla tromboza pupečníku a nešlo k němu jídlo…a o další tři miminka jsem přišla (ač důvod nebyl hematologický, tak už máš prostě zvýšený strach o další mimčo…).. No pár týdnů jsem to primářce věřila, že stačí až ke konci těhotenství, ale nakonec mi to nedalo a objednala jsem se do jiného města, kde mě hned přijali..to bylo tenkrát taky ve 20.tt. Ihned jsem dostala injekce…Ted jsem 24.tt a dostala jsem silnější a ještě k tomu mi zjistili anémii, tak ještě prášky budu zobat…takže díky bohu, že jsem tam začala jezdit!

Bože to je hrozný jak je jim to jedno… nevím co by se jím stalo kdyby se na člověka alespoň jednou podívali, než řeknou, že stačí přijít tak pozdě 8o taky po tech dvou potratech mám obrovský strach :( snad se nic nestane než tam půjdu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
22.5.19 15:23

Ahojte holky, za poslední rok jsem prodělala dva samovolné potraty hned v počátku, takže kolečko vyšetření, ještě mě ale nějaká vyšetření čekají…včera mi volala gynekoložka, že mám mutaci krve a mluvila o Leidenské…jsem objednaná na hematologii. Máte některá obdobnou zkušenost? Jdu na hematologii, jasně, že se zeptám doktorky, ale nechci se nechat odbýt. Chtěla bych mít ideálně injekce na ředění hned od počátku příštího zjištění, měl to taky někdo takto? A se kterou mutací se špatně štěpí ta kyselina listová? Tu lepší by mi měla napsat gynekoložka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
23.5.19 12:27

@Jája444 já to mám stejně jak ty, dva potraty v minulých těhotenstvých. Teď jsem těhotná zas a leidenskou mutaci mi zjistili při screeningovém vyšetření krve, takže v 13 tt. Doktor mi dal žádanku na hematologii, kde jsem se hned v ten den chtěla objednat. Volala jsem do jedné, tam se mně ptala, kterou formu leidenské mutace mám ( jsou dva typy - heterozygot- lehčí forma, zdědená jen po jedném z rodičů a homozygot- težká forma, po oboch rodičích) já mám tu lehčí formu tak mi řekla že mně objedná když budu ve 38 tt, že to stačí 8o já byla moc vydešená, protože jsem si pročetla hodně případů se špatným koncem. Zkusila jsem to ještě jinde a tam mně objednali aspoň na 20 tt, ale i tak jsem mněla strach. Ve 20 tt jsem tam byla a doktor se mnou jenom mluvil, žádny odběr krve ani nic a řekl že injekce ne, že až příště o měsíc půjdu na krev a pak se uvidí, že je to při leidenské mutaci heterozygot normální, že se hned nedávají injekce. Vyjádřila jsem své obavy z toho co jsem pročetla, že mám strach abych o miminko nepřišla. Nakonec mi na vlastní žádost předepsal fraxiparinové injekce okamžitě a o 5 týdnů mám přijít na tu krev a že pak se uvidí co dál. Tak doufám, že to bude v pořádku. nevím jestli by to udělal i kdyby bylo jinak vše v pořádku ale mám i další rizikový faktor - vysoké BMI (obezitu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
23.5.19 12:30

@Jája444 kyselina listová se špatně štěpí s mutaci MTHFR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí