Léky na ředění krve po operaci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28294
9.6.18 15:44
@Luboš P píše:
K čemu jsou rady: ty léky mu měli dát v nemocnici?

Tak to neni rada samozrejme. Jen je to bezny zvyk, tak se ptam, jestli jsou si jisti, jestli je skutecne tatinek nema doma (a treba to nezatajil nebo neco, nevypada na uplne spolupracujicicho pacienta).

Btw. ty jsi neporadil vubec nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117139
9.6.18 15:50
@Luboš P píše:
K čemu jsou rady: ty léky mu měli dát v nemocnici?

Může si je vyzvednout v té nemocnici
A jaká je tvá rada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
9.6.18 17:28

Holky, tvrdí, že je neměl má jen ten recept. Spolupracující vážně není a jako pacient se necítí :? A teď co s takovýhle člověkem dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 15:38

Dobrý den,
mám dotaz. Manžela pustili po 14 dnech z nemocnice, kde se léčil z úrazu - má zlámaná žebra, zlomenou lopatku, měl pohmožděnou plíci - drcnul do něj býk. V nemocnici mu dávali denně injekci léků na ředění krve a automaticky jsem předpokládala, že mu dají i něco domů..ale nedali. Na ARU, kde byl první týden, dr. mluvila o možných komplikacích vč. embolie, ptala jsem se jí, jak dlouho to hrozí, no než se to zhojí. A z chirurgického oddělení ho pustili teď bez ničeho? Ptala jsem se na to tamějšího lékaře a prý pro moje uklidnění mu na 3 dny něco dají, že prý to není ale standartní postup a ty injekce, co mu prý dávali, stejně nejsou terapeutická dávka, ale jen preventivní, ale přeci o tu prevenci tady jde ne? No a tak jsem vyfasovala na 3 dny..jenže ty samé injekce, co tam dostával. Nevím, jak to aplikovat, injekce do břicha ani jinam fakt dávat neumím. Prý jeho dr. nebo jestli známe nějakou zdrav. sestru..myslela jsem, že to budou prášky, já nejsem schopná píchnout někomu injekci, ani nevím jak a manželův doktor bude ordinovat až ve čtvrtek a zdr. sestru žádnou neznám..
Tak nevím, co si o tom celém mám myslet. Fakt nehrozí embolie a máme se na to vykašlat a nedávat to? Kdybych se neozvala, ty injekce doma vůbec nemáme..Nebo je to myslíte nutné? A jak dlouhou dobu? Pokud by to bral ještě déle, další dávky by mu už musel předepsat jeho praktik. Díky za každou radu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.18 15:53

Nevíte prosím někdo, jsem z toho docela nervózní.. :?

• Citovat
  • Upravit
117139
17.7.18 15:59

nelepší by bylo, kdyby se u vás zastavil obvodní lékař a rovnou vám vysvětlil jak to píchat. Pokud leží, tak je namístě nějaká prevence. Jestli má fraxiparin nebo clexane, tak to jsem si v poho píchala sama, nic to není. Ale musí to tedy někdo vysvětlit. Zavolala bych obvoďákovi a vysvětlila situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.18 16:56
@aiwwa píše:
nelepší by bylo, kdyby se u vás zastavil obvodní lékař a rovnou vám vysvětlil jak to píchat. Pokud leží, tak je namístě nějaká prevence. Jestli má fraxiparin nebo clexane, tak to jsem si v poho píchala sama, nic to není. Ale musí to tedy někdo vysvětlit. Zavolala bych obvoďákovi a vysvětlila situaci.

Má flexiparine..

• Citovat
  • Upravit
1155
19.7.18 20:01

Není to těžké, do břicha je to nejlehčí. Aplikuje se cca 5 cm od pupíku, uděláš kožní řasu(tzn. vezmeš mezi dva prsty kůži jakoby „špek“), odezinfikuješ, injekci tam píchneš, vysloveně rychle zabodneš :lol: vytlačíš celou dávku, vytáhneš, otřeš gázou a hotovo :dance: Ale bylo by lepší aby vám to někdo ukázal. Zkus zavolat praktickému nebo mě napadá zajít třeba na středisko aby vám sestra ukázala jak na to. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
24.7.18 21:04

Do bricha js si to pichala I v tehotenstvi a sama.Takze cca 5 cmod pupiku (nejlepe do boku a stridat stranu pupiku).Vydezinfikujete alpou,kterou date na vatovy tampon,pak chytnete tzv.rasu,takze vlastne spek a s troskou sily pichnete a vpustime tam celou davku injekce,pak vyndate,otrete vatovym tamponem a je to.
Mne to ukazala zdravotni sestra na hemologii a nebo mi dali letak s navodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.7.18 21:36
@Tesssa23 píše:
Do bricha js si to pichala I v tehotenstvi a sama.Takze cca 5 cmod pupiku (nejlepe do boku a stridat stranu pupiku).Vydezinfikujete alpou,kterou date na vatovy tampon,pak chytnete tzv.rasu,takze vlastne spek a s troskou sily pichnete a vpustime tam celou davku injekce,pak vyndate,otrete vatovym tamponem a je to.
Mne to ukazala zdravotni sestra na hemologii a nebo mi dali letak s navodem.

Hele mě to nikdo ukázat nechtěl a nejsem žádný zdravotník ani člověk, který by psychicky snesl někomu vrazit jehlu do břicha. Navíc k tomu jsou ještě nějaké čtverhranné sáčky, vím houby, na co jsou. V nemocnici mi řekli, ať to píchne dr. nebo nějaký jiný zdravotník, kterého si seženeme, tak jsem si říkala fajn, obrátím se na obvoďáka. Jenže obvodní lékař manžela mi akorát pak do telefonu začal říkat, jak to opět JÁ sama mám udělat, takže jsem to vzdala. Navíc to manžel odmítal a že prý plaším a že mu nic z nemocnice domů sami nedali, tak že to prý zbytečně řeším a nic nechce.
V nemocnici a posléze i obvoďák řekli, že manžel není v rizikové skupině a navíc má v „popisu práce“ se už i hýbat (na nohy může, má akorát hrudník zlámaný), tak by riziko nemělo být velké.
Prostě jsem pak už nabyla dojmu, že jak dr. z nemocnice, tak obvoďák se spíš chtěli zbavit „otravné ženské“ a že to prostě tak nutné není. Usoudila jsem, že kdyby bylo, tak by to fakt z nemocnice dostal domů nebo recept na něco dalšího na ředění krve.
Tak holt nic nedáváme :nevim:
Koukám, že jsem se odtajnila..no to neva.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
26.7.18 10:20

Jo tak snad ty injekce nebude potrebovat.Jinak muj bracha pichal injekce po zlomenine nohy sam a nikdo mu nic neukazal a to se boji I odberu krve a muj pritel mi to sem tam taky pichl,chtel to umet.V dnesni dobe se ta tromboza nebo embolie stava tak casto,ze je to lepsi umet.
Ja mela trombozu v minulosti a tak v tehotenstvi jsem injekce mela preventivne.Byla jsem dost vystresovana,ze to musim pichat sama a jeste tehotna,ujistili me,ze se ta injekce nikdy k diteti nedostane,I kdybych to pichla kdo vi jak blbe,ze je to bezpecny.Kolikrat jsem to pichla divne a neresila to.
Drzim palce at je teda manzel v poradku,at to poradne rozhejbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí