Poporodní inkontinence?

Anonymní
8.6.18 22:40

Poporodni inkontinence?

Zdravím Vás maminky, jsem 2 měsíce po porodu a občas mě trápí slabší únik moči. Je mi divné že mi uteče třeba pár kapek hned po tom co se vyčurám a odcházím z wc a nebo i jindy během dne. Třeba si jen sednu a pár kapek uteče i když ani necítím, že bych měla plný močák. Je to inkontinence? Je to po porodu normální? Co Vám na to zabralo nebo se to samo ztratí? Docela se za to stydím, tak prosím anonym. Děkuju :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8056
8.6.18 22:51

Posilovat pánevní dno.
Po první dceři a hodně rychlém porodu sem močák vůbec necítila. Trvalo to dva měsíce než jsem poznala, že potrebuji. Postupně se to zlepsovalo. Teď jsou dceři 4 a když mám kašel, tak je to pořád boj ;) Jinak už bez potíží. Ale chce to opravdu cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
8.6.18 22:57

Zjistit zda je ci neni diastaza a pak sehnat fyzioterapeuta, ktery se poporodnimi stavy zabyva a ktery zkontroluje, zda je cviceni provadeno spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
8.6.18 23:00

Jinak v nekterych diskuzich radi zadrzovat proud moci. Prosim to nedelej! U zen to kvuli kratke mocove trubici muze zvysovat pravdepodobnost zanetu mocovych cest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.18 23:19

A cvičit myslíte třeba kegelovy cviky nebo něco jiného? :think:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
14313
9.6.18 00:26
@Anonymní píše:
Zdravím Vás maminky, jsem 2 měsíce po porodu a občas mě trápí slabší únik moči. Je mi divné že mi uteče třeba pár kapek hned po tom co se vyčurám a odcházím z wc a nebo i jindy během dne. Třeba si jen sednu a pár kapek uteče i když ani necítím, že bych měla plný močák. Je to inkontinence? Je to po porodu normální? Co Vám na to zabralo nebo se to samo ztratí? Docela se za to stydím, tak prosím anonym. Děkuju :oops:

Je to normální. jeden muž urolog reekl…být ženou rodím jen císařem…to už je co říct o d může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.6.18 00:55
@Annabela11 píše:
Je to normální. jeden muž urolog reekl…být ženou rodím jen císařem…to už je co říct o d může.

No ja myslim, ze cisare by si asi vybrala vetsina muzu…a v plne narkoze a pak mit 2 mesice klidu v posteli na plne zotaveni :mrgreen:

Ale k tematu - oslabeni panevniho dna po po porodu je velmi normalni, neni za co se stydet. Kegelovy cviky jsou urcite dobre, pak jsou dalsi cviky, ktere panevni dno posiluji, spoustu jich vygooglujes urcite, pokud se ti nechce vyslovene k fyzio…ale jestli jeste nemas po sestinedeli zkontrolovany rozestup, jak pise @Maylaa, tak bych se do nejakeho vetsino cviceni nepoustela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
9.6.18 02:00
@Anonymní píše:
A cvičit myslíte třeba kegelovy cviky nebo něco jiného? :think:
Zakl.

ANo, ale ja je treba delala blbe, prave terapeutka mi vysvetlila, jak je delat spravne a vzdycky mi rekla, na ktere se v danem obdobi zamerit (ruzne polohy) a tak…proste je opravdu dobre si zajit k odbornikovi. Navic koukne, jestli nemas tu diastazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
9.6.18 04:41
@Maylaa píše:
Zjistit zda je ci neni diastaza a pak sehnat fyzioterapeuta, ktery se poporodnimi stavy zabyva a ktery zkontroluje, zda je cviceni provadeno spravne

Moje příbuzná je fyzioterapeutka, inkontinencí se zabývá. Tuším, že se to nazývá „Léčba inkontinence dle Palaščákové Špringrové“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
9.6.18 07:17

@Annabela11 rekl to gynekolog ;) Nicmene ja mam i kamaradky po planovanem cisari s temito problemy. Panevni dno dostava zabrat cele tehotenstvi, porod je jen tresinka na dortu. Ono kdyby se rodilo v lepsich polohach bez rizeneho tlaceni, tak by to mozna nemelo takove nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.6.18 08:22

Určitě pomůže cvičení na pánevní dno. Já s tím žádné problémy neměla ani po celkem masakralnim porodu, ale cvicila jsem pánevní dno celé těhotenství i hned po porodu. Nicméně u kamarádek s těmito problémy pomohlo cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.18 10:45

Děkuju Vám moc. Zkusím se tedy poradit z fyzioterapeutem.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
49
24.2.21 20:18

Taky mi pomohly cviky na pánevní dno, no a jinak prostě nějaká spolehlivá urologická vložka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.3.21 15:01

Ahoj,
snad to nebude vadit, shanim respondentky na diplomovou praci, dotaznik je na chvilinku.
Jestli Vas treba po porodu trapil unik moci a nasly byste si chvilku vyplnit, moc byste mi pomohly. Pokud jste se navic rozhodly inkontinenci nejak resit a vypravily se kvuli tomu k doktorovi, nebo fyzioterapeutovi, jste moji vysneni dotaznikovi jednorozci! ;) Zaroven budu moc rada, pokud vite o nekom, koho by se to mohlo tykat, a dotaznik mu preposlete. Diky moc :-)

Treba to bude pro nekterou z Vas i impulz, nebo inspirace zacit inkontinenci resit :-)

PS: jestli taky valcite s bakalarkou/diplomkou a shanite respondenty, dejte link do komentare, rada vyplnim :-)

Link na dotaznik:
https://docs.google.com/…eBQ/viewform?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.24 11:41
@Anonymní píše: Více

Ahoj, řeším stejný problém. Zlepšilo se ti to nakonec?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex