Lesbická rodina - názory, zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8397
2.1.19 14:40
@modravlocka píše:
Také je fakt, že model tradiční rodiny (žena+muž+děti) přestává fungovat. Minimálně v Evropě. Podívej se kolem sebe, kolik dětí skutečně vyrůstá ve stabilních a zdravých tradičních svazcích. Skoro mi přijde, že je to menšina.
Opravdu nám nenáleží určovat ostatním, kdo má mít či nemá mít dítě. Kdo je dostatečně zodpovědný a dostatečně kompetentní k jeho výchově.

Podívej, nejen lesby si výchovu dítěte, než ho mají, představují jak Hurvínek válku.

Nevím, co náleží nebo nenáleží tobě, ale zakladatelka vznesla dotaz, tak jsem jí řekla názor a popsala zkušenost někoho, kdo ji má a neprezentovala jí jen nějaké růžové teoretizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
2.1.19 14:47

@stinga Já už jsem to tu psala :(… my dospělí, tohle všechno vime. Že spousta rodin není ideální, že tam není nebo je špatný ten vzor. Ale to dítko? V třeba,7,8 letech? Ví to? Nevi… vidí jak kolem mají všichni mámu a tátu. I když mají toho tátu jen na víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
2.1.19 14:47

@botl každý, než dítě má, si jeho výchovu představuje jak Hurvínek válku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
2.1.19 14:51
@Lucius08 píše:
@Tejule :D někdo jako ty mě neurazi. Ano jsou rodiče co dítěti neumí zajistit zázemí. Co chlastaji a nemají tím pádem dobrý ani mužský ani ženský vzor. Bohužel lesby nedokážou dát ten vzor vůbec žádný.

Já tě urážet nepotřebuji, omezena jsi, to není urážka, ale konstatování faktu, viz tento příspěvek. Asi ženská od tatínka na gauči a na každé koncetine dítě, s půjčkou od Providentu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
2.1.19 14:51
@stinga píše:
ale já si nestěžuju, já jen píšu, že spousta dětí i to moje, nemá mužský vzor - a co jako, máme je nacpat do baby-boxu ?, :nevim:
a ano pán, který je vdovec, si to nevybral, měl dítě v manželství, ale nikdy nikdo neví, co se jak pos.re v životě a proto nemít raději dítě vůbec, jak píše „botl“
a chlapa si třeba najdu třeba nenajdu, ale teď mé dítě žije bez mužského vzoru a žije a dítě ovdovělého pána taky teď žije bez ženského vzoru, ale to ještě neznamená, že z těch dětí nevyrostou kvalitní jedinci
a třeba taky ne, to teď nikdo neví, a etnikum je většinou sezdané, a rostou z jejich dětí kvalitní jedinci? no vlastně taky nemají mužský vzor, protože tatínkové jsou většinou v base
prostě dnešní svět je hodně rozmanitý a okolí si na to časem bude víc a víc zvykat

Tak etnikum bych do toho rozhodně netahala, tam se žije hodně pospolu, tak jako to bylo dřív, a mužských vzorů je tam nepřeberně. A díky tomu spousta žen z toho etnika nebude mít problém sama se sebou a v navazování vztahů.

Moje děti taky rostly nějakou dobu bez chlapa v domácnosti, já sice byla ohromně spokojená, ale to neznamená, že jsem neviděla, že mužský element v rodině chybí. Já si to ale nevybrala.

Lesbický pár si tento handicap pro svoje dítě rovnou vybere. Nic proti, pokud
si toho jsou vědomy a budou se to snažit nějak vynahradit. Ale místo toho chtějí slyšet, že bude pro výchovu dítěte stačit, když se budou mít rády. A že jim ta láska vydrží automaticky, protože jsou lesby. A to je naprostý nesmysl.

Nicméně i tak zastávám názor, že lepší žádný partner, než špatný partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
2.1.19 14:53
@stinga píše:
@botl každý, než dítě má, si jeho výchovu představuje jak Hurvínek válku :mrgreen:

jojo :-) Jen až když se člověk stane členem klubu Rodič, tak zjistí, jak se děsně pletl a jak si to maloval.

Pak už jen pot a krev a chronická únava z nevyspání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
2.1.19 14:57
@Tejule píše:
Já tě urážet nepotřebuji, omezena jsi, to není urážka, ale konstatování faktu, viz tento příspěvek. Asi ženská od tatínka na gauči a na každé koncetine dítě, s půjčkou od Providentu :-)

V čem to má lepší ženská od ženské na gauči, s dítětem a půjčkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.19 15:03
@VitaminC píše:
To je ta, co tvrdi, ze mama ma prvni nalozit obed tatovi? Ta by sama psychologa potrebovala.

Ano, tvrdí. Já si nemůžu pomoci, ale když jsem s ní četla ty rozhovory, tak mi přišla zlá, zapšklá. Ona sama prý děti mít nemohla, tak asi proto…

• Citovat
  • Upravit
11
2.1.19 15:27

Občanky

Hlavně si tu netrhejte občanky.. :) mužský vzor si myslím že chybět nebude. Máme velikou rodinu kde se na miminko od nás ptají kdy už bude. Hlavně i dědečkové, strýčkové, bratranci atd. Co se týče mě a me partnerky, jak zde někdo uváděl at máme každa jedno miminko… ano původní plán byl takový, ale život nám v tomto nadělil překážku a partnerka je neplodna. Takže se budeme snažit nedělat rozdíly. Moje tvoje děti.. dále.. To že jsme lesbičky neznamená že naše mimi musí také být homo.. bude takové jaké chce být. Od malá mu musí být vysvětlováno jak to na světě mezi lidmi je.. určitě mu nebudu dávat ,,čočku" aby bylo jako my nebo mu předvádět orgie jak s mamkou děláme techtle mechtle pod peřinou. 8o vše ukáže čas. Vše se časem podá… lidi jsou ruzni a vim ze nas ceka mnoho prekazek.. hlavni je se z toho jak se rika nepo*rat. :P jediné co je jistě že bude milovano, hyckano, vychovavano s láskou. Ze jsou tu dva lidi co mu dají vše co mají. … :srdce: jediné opravdu z te porodnice mám strach. Jak to bude jak nas vezmou. Nejradši by jsme si popovídali s někým kdo to zažil aby jsme věděli co nás čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.1.19 15:36
@Anonymní píše: Žiji s partnerkou sedm let. Když jsem čekala dítě, bohužel jsem o něj přišla, tak jsem docházela do rizikové poradny a doktorovi jsem to řekla a on ze zvědavosti se ptal, nebyl nepříjemný na tyto otázky: jestli se nebojím, že děti ve školce nebudou zlé na moje dítě kvůli tomu? Jak vysvětlím dítěti, kde má otce?

A jak jste na tom teď? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
2.1.19 15:50

@Lucius08 Já se do nikoho nepouštím, jenom reaguju na názor. Máme ho každý jiný, to tak bývá. :pankac: Ale před nedávnou dobou , když byla žena svobodná a měla dítě, tak ji taky všichni pomlouvali. Dnes už to nikomu tak divné nepřijde. Nebo když spolu lidi jen tak žili a nevzali se. To bylo fakt hodně divný. A dneska se berou až když mají dvě děti, jestli vůbec. Taky se mluvilo o mužském vzoru, když byla ženská sama s dítětem. A dneska jich je samo. A ty ideální chlapi, co vyrůstali v úplných rodinách, kde jsou? Každý den tu je nějaká diskuze o tom, jak chlap stojí za nic.
Tím nechci říct, že homo rodina musí být vždy plná lásky a ideální. Taky může stát ze prd. Je to o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.1.19 15:52
@Anonymní píše:
Není pravda, co píšeš. Měla jsem otce a můžu říct, že jako by doma ani nebyl.

To bude asi kus od kusu. Mě otec chyběl i přes existenci strýce a dědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
2.1.19 15:55
@Anonym9095 píše:
Hlavně si tu netrhejte občanky.. :) mužský vzor si myslím že chybět nebude. Máme velikou rodinu kde se na miminko od nás ptají kdy už bude. Hlavně i dědečkové, strýčkové, bratranci atd. Co se týče mě a me partnerky, jak zde někdo uváděl at máme každa jedno miminko… ano původní plán byl takový, ale život nám v tomto nadělil překážku a partnerka je neplodna. Takže se budeme snažit nedělat rozdíly. Moje tvoje děti.. dále.. To že jsme lesbičky neznamená že naše mimi musí také být homo.. bude takové jaké chce být. Od malá mu musí být vysvětlováno jak to na světě mezi lidmi je.. určitě mu nebudu dávat ,,čočku" aby bylo jako my nebo mu předvádět orgie jak s mamkou děláme techtle mechtle pod peřinou. 8o vše ukáže čas. Vše se časem podá… lidi jsou ruzni a vim ze nas ceka mnoho prekazek.. hlavni je se z toho jak se rika nepo*rat. :P jediné co je jistě že bude milovano, hyckano, vychovavano s láskou. Ze jsou tu dva lidi co mu dají vše co mají. … :srdce: jediné opravdu z te porodnice mám strach. Jak to bude jak nas vezmou. Nejradši by jsme si popovídali s někým kdo to zažil aby jsme věděli co nás čeká.

Tohle si představuje úplně každý. Nezávisle na sexuální orientaci.

Nemyslím si ale, že si chceš popovídat s někým, kdo to zažil. Chceš si popovídat s někým, kdo ti řekně, že nebude žádný problém. To, že bude chybět mužský vzor, jsi šmahem odmávla, jakože o nic nejde, když jsou na světě strýčkové a bratranci. A tady se pleteš.

Víc ti k tomu říkat nebudu, protože to pochopíš až poději. Teď ani nejsi rodič, těžko cokoliv vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.1.19 15:56
@Anonym9095 píše:
Hlavně si tu netrhejte občanky.. :) mužský vzor si myslím že chybět nebude. Máme velikou rodinu kde se na miminko od nás ptají kdy už bude. Hlavně i dědečkové, strýčkové, bratranci atd. Co se týče mě a me partnerky, jak zde někdo uváděl at máme každa jedno miminko… ano původní plán byl takový, ale život nám v tomto nadělil překážku a partnerka je neplodna. Takže se budeme snažit nedělat rozdíly. Moje tvoje děti.. dále.. To že jsme lesbičky neznamená že naše mimi musí také být homo.. bude takové jaké chce být. Od malá mu musí být vysvětlováno jak to na světě mezi lidmi je.. určitě mu nebudu dávat ,,čočku" aby bylo jako my nebo mu předvádět orgie jak s mamkou děláme techtle mechtle pod peřinou. 8o vše ukáže čas. Vše se časem podá… lidi jsou ruzni a vim ze nas ceka mnoho prekazek.. hlavni je se z toho jak se rika nepo*rat. :P jediné co je jistě že bude milovano, hyckano, vychovavano s láskou. Ze jsou tu dva lidi co mu dají vše co mají. … :srdce: jediné opravdu z te porodnice mám strach. Jak to bude jak nas vezmou. Nejradši by jsme si popovídali s někým kdo to zažil aby jsme věděli co nás čeká.

Aby vás ten humor neopustil, až se vás na otce zeptá. Kde je. Proč za ním nechodí… :roll: Protože já ty otázky kladla, ač kolem byli strýčkové všeho druhu. On vlastní táta, co má můj syn doma se tak lehce nahradit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.1.19 16:00
@botl píše:
Tohle si představuje úplně každý. Nezávisle na sexuální orientaci.

Nemyslím si ale, že si chceš popovídat s někým, kdo to zažil. Chceš si popovídat s někým, kdo ti řekně, že nebude žádný problém. To, že bude chybět mužský vzor, jsi šmahem odmávla, jakože o nic nejde, když jsou na světě strýčkové a bratranci. A tady se pleteš.

Víc ti k tomu říkat nebudu, protože to pochopíš až poději. Teď ani nejsi rodič, těžko cokoliv vysvětlovat.

To si myslíte vy. Oukej beru vás názor. Ale tak jak jste si svým názorem jistá vy tak i já. Chci vědět zkušenosti, co kdo zažil, čemu se vyvarovat, co bylo fajn ale co bylo nepříjemné. :) ale vy to víte lépe než já:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí