Lesbická rodina - názory, zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8397
2.1.19 13:43
@Helca83 píše:
@Anonym9095 Ja vam take drzim palce a na kecy ostatnich bych se vyprdla, hodne zalezi jak to diteti vysvetlite a pokud bude mit milujici rodinu, je uplne suplik kdo ji tvori.

Jasne, kdyby to byl kluk, bylo by ve vyhode mit nekde muzske vzory (deda, strejda atd), ale souhlas jak uz tu nekdo psal, ze ne vsechny muzske vzory jsou optimalni (ale to plati pro obe pohlavi samozrejme).

Jen bych si dala pozor na to, jak se bude nebio-mama citit. Preci jen pouto “mama-dite”je strasne silne, aby se necitila odstrcena. Kdybych byla ve Vasi situaci, asi bych usilovala, aby kazda z vas mela jedno vlastni biologicke mimco, abyste to obe citily z obou pozic.

Jak to, že jenom kluk? Přece i holka! Aby se v budoucnosti mužům apriori nevyhýbala. Aby s nima uměla navázat vztah a pak ho uměla i udržet. Nebo snad lesbický rodič by nepřál svému dítěti i heterosexuální vztah?

S poslední větou souhlasím do puntíku. Taky pro případ, kdyby se pár rozešel, tak aby nezůstala ta, co není biologickou matkou, úplně sama. Adopce nebo osvojování dětí v homosexuálních párech zatím možné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
2.1.19 13:44
@VitaminC píše:
@Lucius08 No, pokud ty deti prijdou domu a zeptaji se rodicu na to, proc ma Pepik dve mamy a tata s lahvacem v ruce citici se ohrozen jakozto pan sveta, spusti neco o lizpickach, tak je jasne, ze jsou pak ty deti na sebe zle. Dospeli by meli zacit u sebe.

A stejný táta tu rodinu bude stejně pomlouvat, i když budou žít chlap a ženská. Jen to bude kvůli něčemu jinému. Oni si najdou vždycky něco a ty děti budou stejně zlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.1.19 13:45
@Anonymní píše:
Pěkný argument. Ale i Jiřina Prekopová, světově uznávaná psycholožka tvrdí, že lesby, které chtějí mít děti, jsou sobecké a mají zůstat bezdětné. Když jsem četla s ní rozhovor, byla jsem smutná jakožto lesba.

To je ta, co tvrdi, ze mama ma prvni nalozit obed tatovi? Ta by sama psychologa potrebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
2.1.19 13:46
@botl píše:To, že bude chybět mužský vzor, není moralizování, ale fakt. Zodpovědný rodič se nad tím zamyslí a pokusí se to nějak zkompenzovat a nebude si vybírat jen informace od kývačů a těch, co jen poplácají po ramenou.

Také je fakt, že model tradiční rodiny (žena+muž+děti) přestává fungovat. Minimálně v Evropě. Podívej se kolem sebe, kolik dětí skutečně vyrůstá ve stabilních a zdravých tradičních svazcích. Skoro mi přijde, že je to menšina.
Opravdu nám nenáleží určovat ostatním, kdo má mít či nemá mít dítě. Kdo je dostatečně zodpovědný a dostatečně kompetentní k jeho výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
2.1.19 13:48

@botl @hanullllka @kačka39 mě bylo jasné že se do mě pustite. Nebudu zvlášť na všechno reagovat. Napsala jsem jen svůj názor. To zakladatelku dotazu zajímalo.
Jen ještě Vám něco chci říct, já chápu vaše názory ale vy se ta to neumíte podívat pohledem toho dítěte. On neví, že v jiných domácnostech, jsou i tatove zlý, že bijí maminky, že se mají třeba děti špatně… On to neví. Jen bude toužit být jako ostatní děti, mít mámu a tátu. Nikdy to nezažije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
2.1.19 13:52

@modravlocka Ze tradicni rodinny model se rozpada, je nam vsem jasne. O tom, ze byl zdravy, by se dalo dlouho diskutovat. Byl zdravy mozna do velke valky, kdyz se zeny staraly opravdu jen o deti a domacnost (i kdyz to znamenalo zustat s muzem nebo zemrit). Po velke valce, kdy zeny musely zvladat VSECHNO, uz si nemyslim, ze tradicni model byl zdravy. Jiste, mit milujici mamu a milujiciho tatu, kterym to klape, je fajn. Ale jak to doopravdy je, vime vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.1.19 13:52
@Anonymní píše:
Záleží asi kde. Já jsem zdravotní sestra a u nás některé kolegyně velice řeší sexuální orientaci pacientů.

no tak to není asi správné, ale ty to neovlivníš, ale zas - ty 3 dny v porodnici to vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
2.1.19 13:53
@hanullllka píše:
@Lucius08 to je ale o náhledu společnosti. Pokud děti uvidí, že doma rodiče na lesbickém páru neshledávájí nic zvláštního, tak se nebudou posmívat. Problém není dětech, ale ve vzoru, jaký jim dají doma. Vím, že to zní jako utopie, ale pokud si homo páry nebudou pořizovat děti, tak se náhled společnosti na ně nezmění. Do té doby můžeme jenom doufat, že z jejich dětí vyrostou silní a sebevědomí jedinci. A co se týče mužských vzorů, jak ty jako hetero matka zajistíš mužský vzor pro své dítě, když tě opustí partner a o žádného kloudného ani neškrtneš? Osobně mi přijde horší, když ženská střídá chlapi jako ponožky a děti v tom vyrůstají, nebo když koukají na opilého tátu, který mlátí mámu. Bohužel i to se děje, stejně jako se děje to, že děti vyrůstají v domovech. :,( Ještě mě napadlo, jak na děti působí jako vzor otec, kterého vidí jednou za týden? Přece jen i kolem lesbiček se objevují chlapi (strýčkové, dědečkové,…), kteří budou působit jako vzor ve stejné frekvenci. :nevim:

Máš naprostou pravdu, že pokud se kolem lesbického páru nebude dělat žádný tyátr, tak to děti přijmou jako samozřejmost.

Co se týká mužského vzoru, tak se snad shodneme na to, že by měl být. Pro děti je problém, pokud mužský vzor chybí. Dítě lesbického páru prostě tento handicap má od začátku. To je prostě fakt. Ale je třeba k tomuto přistupovat dvojnásob zodpovědně a nemyslet si naivně, že stačí, že to dítě budu mít ráda.

Krom toho i v lesbickém páru se hádají, mlátí a střídají partnery. To, že jsou v páru dvě lesby, přece dítěti nazaručí harmonický domov.

Nemusí se to nikomu líbit, ale mluvím o zkušenosti mých nejbližších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
2.1.19 13:57

@botl Jasne ze i holka, ale u kluka mi to pripada dulezitejsi, soudim dle toho, co vidimve svem okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.1.19 13:59
@botl píše:
Tvému dítěti bude chybět mužský vzor. A to velmi velmi citelně.
Jedena z mých nejbližších přesně tohle tvrdí, s partnerkou mají děťátko, teď už předškolní.
A snaží se to děťátku vynahradit tím, že se ji neustále snaží zajistit nějaké mužské okolí, strýčky, kamarády, známí… Ale je to těžké a nestačí to.

A co se láskyplného okolí týká, nikdy nevíš, co tě v budoucnu s partnerem čeká. Teď se milujete, ale za pár let už třeba nebudete, začnou hádky, nervy s rozchodem.

Oproti tvé partnerce jsi ale ve výhodně, děťátko by bylo čistě „tvoje“ a pokud bys ji chtěla jednoho dne opustit, neměla bys legální problémy sbalit sebe, dítě a jít.

Dobře si všechno rozmysli.

mému dítěti taky chybí mužský vzor, a co jako
a jestli jim to bude do budoucna fungovat? ale to přece neví nikdo, ať v hetero nebo homo partnerství, a ani manželství není zárukou vztahu na doživotí - takže tento tvůj i když rádoby hezký a milý moralistický výplod je trochu mimo
a je tu na emiminu muž-vdovec, jeho dcerce chybí ženský vzor - tak co má dělat, má dítě svěřit k adopci manželskému hetero páru_ :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
2.1.19 14:05
@Anonymní píše:
Pěkný argument. Ale i Jiřina Prekopová, světově uznávaná psycholožka tvrdí, že lesby, které chtějí mít děti, jsou sobecké a mají zůstat bezdětné. Když jsem četla s ní rozhovor, byla jsem smutná jakožto lesba.

Bez urazky bych se vyprdla i na pani Prekopovou, to by se pak dalo rici, ze jsou sobecke vsechny zeny a vsichni muzi, kteri si “upletou”dite ani nevi jak, kdo se rozvedou, kdo si je poridi s ne zcela vyhovujicim partnerem/partnerkou atd.. jenze kdo z nas vi co bude? Kdyby vsichni cekali na tu pravou prilezitost, taky by se nemuseli dockat, a uprimne nevim co je horsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
2.1.19 14:06
@stinga píše:
a jestli jim to bude do budoucna fungovat? ale to přece neví nikdo, ať v hetero nebo homo partnerství, a ani manželství není zárukou vztahu na doživotí - takže tento tvůj i když rádoby hezký a milý moralistický výplod je trochu mimo
a je tu na emiminu muž-vdovec, jeho dcerce chybí ženský vzor - tak co má dělat, má dítě svěřit k adopci manželskému hetero páru_ :zed: :zed: :zed:

Plne souhlasim. :potlesk: Psala jsem neco podobneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.1.19 14:10

@stinga Tak jedno jim to určitě nebude, prostě drbat se bude a řešit taky… Prostě to tak je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
2.1.19 14:14
@stinga píše:
a je tu na emiminu muž-vdovec, jeho dcerce chybí ženský vzor - tak co má dělat, má dítě svěřit k adopci manželskému hetero páru_ :zed: :zed: :zed:

Mě přijde mimo tvůj vyplod. Ten muž vdovec co tady je, určitě nepočítal s tím, že bude vdovec. Děti měli oba rodiče a ten muž si časem najde možná ženu, ne chlapa… tipuju. A tvoje dítě, že nemá mužský vzor, je promiň ale tvůj problém, ty sis vybrala s kým chceš mít dítě. Jestli vás opustil, ty jsi chlapa už nenajdeš nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
2.1.19 14:34
@Lucius08 píše:
Mě přijde mimo tvůj vyplod. Ten muž vdovec co tady je, určitě nepočítal s tím, že bude vdovec. Děti měli oba rodiče a ten muž si časem najde možná ženu, ne chlapa… tipuju. A tvoje dítě, že nemá mužský vzor, je promiň ale tvůj problém, ty sis vybrala s kým chceš mít dítě. Jestli vás opustil, ty jsi chlapa už nenajdeš nebo co?

ale já si nestěžuju, já jen píšu, že spousta dětí i to moje, nemá mužský vzor - a co jako, máme je nacpat do baby-boxu ?, :nevim:
a ano pán, který je vdovec, si to nevybral, měl dítě v manželství, ale nikdy nikdo neví, co se jak pos.re v životě a proto nemít raději dítě vůbec, jak píše „botl“
a chlapa si třeba najdu třeba nenajdu, ale teď mé dítě žije bez mužského vzoru a žije a dítě ovdovělého pána taky teď žije bez ženského vzoru, ale to ještě neznamená, že z těch dětí nevyrostou kvalitní jedinci
a třeba taky ne, to teď nikdo neví, a etnikum je většinou sezdané, a rostou z jejich dětí kvalitní jedinci? no vlastně taky nemají mužský vzor, protože tatínkové jsou většinou v base
prostě dnešní svět je hodně rozmanitý a okolí si na to časem bude víc a víc zvykat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí