Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Aby vás ten humor neopustil, až se vás na otce zeptá. Kde je. Proč za ním nechodí…Protože já ty otázky kladla, ač kolem byli strýčkové všeho druhu. On vlastní táta, co má můj syn doma se tak lehce nahradit nedá.
A proč by s tím měl být problém? Bude mu to na rovinu vysvětlováno.
Je to o komunikaci a umění to podat a mluvit a mluvit . .. je spousty způsobů jak tento problém řešit. A na jednom otci svět nestojí.
lepší než dítě v dětském domově…
![]()
@Anonym9095 píše:
To si myslíte vy. Oukej beru vás názor. Ale tak jak jste si svým názorem jistá vy tak i já. Chci vědět zkušenosti, co kdo zažil, čemu se vyvarovat, co bylo fajn ale co bylo nepříjemné.ale vy to víte lépe než já:)
Tvrdí to moje nejmilejší a nejbližší příbuzná, se kterou napůl žijeme, která má 10 let partnerku a 6 let děťátko.
Nevím, co jiného si pod zkušeností představuješ. Co jiného bys chtěla slyšet. Protože všechno ostatní je v pořádku - kromě faktu, že není možno adoptovat, nebo si osvojit partnerčino dítě. To je velký problém. Technický a praktický.
Mimochodem, mě to její sdělení taky překvapilo. Do té doby jsem zastávala stejný názor jako ty. Člověk je naivní a navíc dá přednost příjemné lži než nepříjemné pravdě.
@Anonym9095 píše:
A proč by s tím měl být problém? Bude mu to na rovinu vysvětlováno.Je to o komunikaci a umění to podat a mluvit a mluvit . .. je spousty způsobů jak tento problém řešit. A na jednom otci svět nestojí.
![]()
Ale mně to nestačilo vysvětlit. Chtěla jsem ho mít doma pro sebe jako mí kamarádi a kamarádky.
@Russet píše:
Ale mně to nestačilo vysvětlit. Chtěla jsem ho mít doma pro sebe jako mí kamarádi a kamarádky.
Ale to jste chtěla vy. ![]()
@Anonym9095 píše:
A proč by s tím měl být problém? Bude mu to na rovinu vysvětlováno.Je to o komunikaci a umění to podat a mluvit a mluvit . .. je spousty způsobů jak tento problém řešit. A na jednom otci svět nestojí.
![]()
Protože bude mít třeba problém navazovat vztah s opačným pohlavím. A teď se nebavíme jen o partnerském vztahu. Problém s uvědomováním si vlastních hranic ať už fyzických nebo psychických.
A co se komunikace týká tak bezva, ale s dětma můžeš mluvit co chceš. Ony ale napodobují a dělají to, co vidí, ne to, co se jim říká.
Takže jinak. Jsou to vaše názory které já respektuji. Ale já se neptala na to jestli to miminko máme mít nebo jak ho máme v budoucnu vychovávat. Tady jde o porodnici a úřady:) nechci se hádat zde s někým. Jen chci komunikovat k věci. Ostatní nechte na mě a mě milované:)
@Anonym9095 píše:
Takže jinak. Jsou to vaše názory které já respektuji. Ale já se neptala na to jestli to miminko máme mít nebo jak ho máme v budoucnu vychovávat. Tady jde o porodnici a úřady:) nechci se hádat zde s někým. Jen chci komunikovat k věci. Ostatní nechte na mě a mě milované:)
Na co přesně se ptáš?
@botl ptám se na úřady a na porodnici.
jak probíhal porod a personál jak se stavěl k této situaci a poté na úřady.. sice budu brana ako svobodná matka ale přece jen mám uvedeno registrována. ![]()
A co te zajímá s úřady? RL dostaneš tak jako svobodná matka která neuvede otce, a co dal potřebuješ s úřady? Jinak mas normálně nárok na mateřskou i rodicak, tam tohle nehraje roli, ale to je jasný, nevím co by te jinak zajímalo v souvislosti s úřady.
Jinak asi OT ale prece jen - já nemám nic proti tomu aby dítě vychovával lesbický par, pokud ho vychovávají dobre v dobrém vztahu i prostředí, ale to dítě proste nějakýho otce někde má a mělo by se o něm časem něco dozvědět. Nelze se podle me před dítětem tvářit ze žádného otce nemá. Ono to jednou bude chtit vědět. Tak asi na toto se připravit. Je to mnohem důležitější než jak se budou tvářit 3 dny v porodnici.
@Anonym9095 píše:
Ale to jste chtěla vy.
Myslíš, že víš vše. A to ještě ani rodič nejsi. Tak hodně štěstí.
Děkuji všem milým i nemýlím lidem. Už vím co jsem potřebovala. A našla člověka který mi s mými otázkami pomůže
pěkný večer:) ![]()
Jsem lesba, díte vychovávám s partnerkou. Já jsem Bio matka, partnerka deti mit nemůže. Také jsme se říkaly ty ideály o laskypkne rodině, domovu, zázemí… Ano, to vse je fajn a klíčové pro stastne dětství. Ale ono ten porod a mateřství člověka silene změni. Ted se na věc divam konala nejsem si 100%jistá, zda jsem udělala dobře. Dceru miluji tak, že bych kvůli ni společné soužití s jejím otcem klidně zvládla, v případě, že by ji miloval tak, jak tatínek milovat má. Ano, moje partnerka dceru miluje, ale prostě krev není voda. Rodina je asi opravdu to, že jste pokrevne spjati. Ze mate jeden hlavni společný cíl. Řekla bych že nás domov je krásný, někdy ale dochází k určite nerovnováze. Uplne bezna věc - moji rodiče chtějí vnučku max vídat. Samozřejmě rodiče partnerky tuto potřebu nemají, protože mají 4 sva vnoučata. Partnerce lezou částe návštěvy mych rodičů na nervy. Kdyby oba byla otec, pravděpodobně by tato situace nenastala, protože její (jeho ) rodiče by na tom byli stejne jako moji… Jen takový malý příklad, který dokáže otrávit život. Navíc když jsem jedina dcera. Další věc, moje noční mura, kdyby sem mi něco stalo. Ačkoli rodinne vztahy jsou ok, nejsem si 100% jistá, že by moji rodiče dceru nechtěli do pece. A kdyby jo, asi by jim soud vyhověl. Nevím, jak by to nesla dcera, takovou velkou změnu, na druhou stranu kdyby dcera zůstala s partnerkou, asi by partnerka zkrouhla návštěvy mych rodičů, kteří by tím trpěli. Vím, že to už je možná trošku extrém, ale musím po mych zkušenostech s pokorou uznat, že ideální stav jsou 2 Bio rodiče a 4 prarodiče… Na druhou stranu co je dneska ideální. Co ale ted, jako matka vím je to, že bych dokázala naplnit sve srdce péči o deti a manžela a třeba bych si do budoucna našla milenky pro naplnění mych sexuálních preferencí. Mateřství je pro mne více než cokoli. Další problém - chci více deti, klidně 3. Takže zase budeme muset oslovit dárce, počítat ovulaci atd… a taky jaka bude ochota partnerky nás všechny zase živit, když ja bych byla doma s dětmi? To vse jsou veci, ktere jsem předtím neviděla a vidět nechtěla. Byla jsem zamilovana, chtěla jsem svou partnerku a miminko s ni. Kdybych si to však neprozila, nikdy bych k tomuhle názoru nedospěla… každopádně každý to muze mit jinak a třeba jine lesbicke rodiny toto nepocituji. Já ano7
@Tejule píše:
Já tě urážet nepotřebuji, omezena jsi, to není urážka, ale konstatování faktu, viz tento příspěvek. Asi ženská od tatínka na gauči a na každé koncetine dítě, s půjčkou od Providentu
Takže člověk co má jiný názor než ty je omezený
ahaaa.
tak to pak jo no. To jsem pak omezená. Nevím jak jsi přišla že mám hodně dětí a půjčky. Já mám děti dvě, jsem bez půjček, velký barák, třikrát do roka u moře, manžel vydělává tolik, že do práce nechodím. Takže si ty kecy nech od cesty, vůbec mě neznáš a říkáš takové nesmysli… ![]()
@Lucius08 píše:
Takže člověk co má jiný názor než ty je omezenýahaaa.
![]()
![]()
tak to pak jo no. To jsem pak omezená. Nevím jak jsi přišla že mám hodně dětí a půjčky. Já mám děti dvě, jsem bez půjček, velký barák, třikrát do roka u moře, manžel vydělává tolik, že do práce nechodím. Takže si ty kecy nech od cesty, vůbec mě neznáš a říkáš takové nesmysli…
Kazdy máme jiné sny, přesně todle jsem čekala, že napíšeš, moře, baráky, auta 😂 😂 😂 přečti si to po sobě a oprav si hrubku. ✌️️