Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My když takhle bilancujeme odjezd kamkoli, tak v první řadě si kladu otázku: kdyby dítěti bylo zle, mám možnost nechat ho tam ležet v klidu v posteli? Kdyby bylo nejhůř, je tam dobře dostupná zdravotní péče a mám dobré pojištění? Pokud ano, odjíždím.
Dnes opět zatím bez teploty. Je jí prý dobře… Ale já mám z toho stres
@unuděná píše: Více
Bylas prosím tě, někdy v Benátkách???
Do kavárny… jasné pohoda, u karnevalu astronomické částky a i tak stěží najdeš místo. Vaporetta nejsou vytápěná…
Otázka kde mají ubytování, jestli má ten hotel apartmány možnost aspoň si nastavit klimatizací na topení…
Pokud budou přímo někde ve starém městě, tak bych si o nějakém topení nechala zdát…
Ze San Marco na Vlakac jedeš vaporetem víc jak půl hodiny, to samé do Punta Sabione, kde je další parkoviště…
Už vidím jak si to nemocný dítě tohle užije ![]()
@Menton píše: Více
Já ti nevím, neděláš z toho kovbojku? To popisuješ jak slum v Indii
V Benátkách jsem, pravda, nikdy nebyla, ale nevidím problém zalézt si do postele a dát šlofíka, pokud by na ní bylo chození po městě moc nebo jí ten let nějak vyčerpal ![]()
A cizí spolucestující, třeba taky s dětmi, se taky snáz ohrožuje, co?
Noo proto si objednávám moře apod. vždy s pojištěním…
@Yasmen píše: Více
Hele já tam byla poprvý na střední, to bylo opravdu spousty lidí, pak jsme tam byli s manželem asi deset let zpátky, taky hodně lidí. Vloni jsem byla překvapená, že to oproti tomu co jsem znala nebyla taková hrůza…
Jednak to město s maskami na vodě má krásnou atmosféru, byly jsme i na okolních ostrovech, strávili jsme tam tři dny…
V Benátkách mám pocit, jako bych se vrátila do minulosti, město má své kouzlo
Dva roky zpátky jsme byli taky v mimo sezónu v Římě, konec září a taky mi to přišlo snesitelné.
@broskvová zmrzlina píše: Více
Jak jsem psala, v letadle a celkově mezi lidmi bych jí dala respirátor, kvůli ochraně lidí i její vlastní
Když cestuješ hromadnout dopravou, potenciálně jsi v ohrožení vždy. Spousta nemocí je infekční ještě dost před propuknutím příznaků, takže dítě, co mělo týden zpět virozu a 3 dny už je bez teplot a dalších příznaků, navíc s respirátorem na puse, je pro spolucestující podstatně bezpečnější, než dospělák, co se cítí v pohodě, jen trochu posmrkává ![]()
@KKK85 píše: Více
Zájezdy pojistit jdou. Když kupuješ zvášť letenky, zvlášť ubytko a třeba dopředu i nějaké vstupy/permanentky, tak to často tak snadné není ![]()
Tak je dobrý, že hodnotis a vyjadřuje s se k něčemu, kde jsi nikdy nebyla… ![]()
Už vidím, jak bude v Benátkách nadšená jezdit vaporetem a hledat nemocnici, když se decku přitíží. Záchranku si prosím představ tak, že tě naloží na loď. Tak opravdu silnice a auto nepotkas
Můj chlap byl před letem úplně fit (na první pohled), letěli jsme na severní Kypr a z letadla chytil nějaký moribundus.
A tam ho to 3 den úplně položilo.
Po návratu 2 antibiotika a stále nebyl fit.
Takže bych se hodně rozmýšlela zda letět.
A pokud ano, tak určitě respirátor a pořádně desinfikovat ruce.
Podle mě v tomto případě není na místě vidět vše v těch černých scénářích. Proč by měla volat záchranku dítěti s teplotou, i kdyby se jí nakrásně vrátila? Prostě jí uloží do postele, dá jí Paralen a bude se modlit, aby byla do odletu v pohodě ![]()
Navíc, to bys nemohla vůbec nikam. Že budeš potřebovat do nemocnice/volat záchranku se ti může stát i s úplně zdravým dítětem ![]()