Let s dítětem po Evropě - potřebuju souhlas otce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
18.5.12 13:45

jo tak to se shodnem vsichni ze sou prasteny…to turecko tam sou v pohode…tam delaji problem akorat kdyz nezletile dite necestuje s rodicema - coz se da i pochopit…a staci kus papiru..ale sou zatizeny taky na ty otce.
v tech emiratech sou drsny no…proste te tam bez toho nepusti jako samotnou zenu…ale je tam tedy vekova hranice..ale docela vysoka..nevim jestli 35 nebo 40 let…ale loni tam byla svagrova ma 42…pracovne…a mela sakra problemy.
a v cestovce by na to meli extra hodne upozornovat!!! protoze oni jsou naprosto nesmlouvavy…ale kaslou na to …kseft je kseft a urcite to maji nekde malyma pismenkama v podminkach ze si to mas pohlidat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.5.12 14:19
@mikitaa píše:
jo tak to se shodnem vsichni ze sou prasteny…to turecko tam sou v pohode…tam delaji problem akorat kdyz nezletile dite necestuje s rodicema - coz se da i pochopit…a staci kus papiru..ale sou zatizeny taky na ty otce.
v tech emiratech sou drsny no…proste te tam bez toho nepusti jako samotnou zenu…ale je tam tedy vekova hranice..ale docela vysoka..nevim jestli 35 nebo 40 let…ale loni tam byla svagrova ma 42…pracovne…a mela sakra problemy.
a v cestovce by na to meli extra hodne upozornovat!!! protoze oni jsou naprosto nesmlouvavy…ale kaslou na to …kseft je kseft a urcite to maji nekde malyma pismenkama v podminkach ze si to mas pohlidat sama.

ja se na to schvalne pujdu zeptat a pokud mi budou tvrdit neco jineho, tak se jich zeptam, zda mi pak vrati penize, kdyz me kvuli tomu nepusti.
Ale nastesti me to netrapi, to je zeme, ktera me absolutne nepritahuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.5.12 14:26

@mikitaa
Neprihlasena Jaruna
my cestujeme hodne casto, nikdy zadny problem. mala ma svuj pas. ale nedavno se nam to opravdu stalo, jak na ceske tak na anglicke strane. v UK se spokojili s vysvetleni, ale v CR byla velice dulezita a pozadovala RL, ten jsme samozrejme nemeli. nakonec se spokojila s mym OP, mam ji tam zapsanou. nevim tedy k cemu by ji RL byl, mam tam jmeno za svobodna. pani doporucila pro priste vozit kopii RL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
18.5.12 14:28

Nemusíš,ani když mu necháváš dělat pas, tak nemusíš mít souhlas, stačí aby dítě šlo s jedním z rodičů. Teď jsme byli pro pas, tak jsem se na to ptala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.5.12 15:07
@lucie.t píše:
@mikitaa
Neprihlasena Jaruna
my cestujeme hodne casto, nikdy zadny problem. mala ma svuj pas. ale nedavno se nam to opravdu stalo, jak na ceske tak na anglicke strane. v UK se spokojili s vysvetleni, ale v CR byla velice dulezita a pozadovala RL, ten jsme samozrejme nemeli. nakonec se spokojila s mym OP, mam ji tam zapsanou. nevim tedy k cemu by ji RL byl, mam tam jmeno za svobodna. pani doporucila pro priste vozit kopii RL

no a RL ditete se po svatbe dava na matriku a oni udelaji prckovi novej s tvym spravnym jmenem… ;) po me to dokonce vyzadovali hned pri obradu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2201
18.5.12 17:10
@Neprihlasena Jaruna píše:
Ne nepotrebujes nic.Ani kdyby jsi se odstehovala do ciziny.Nevim kde se porad berou tyhle bludy a kecy o nejakem povoleni ci souhlasu.Moje mama se odstehovala se sestrou pred 6ti lety do UK kvuli praci,s otcem ditete se domluvila.Po cca 3 letech si nechavala matka zvysit vyzivne na dceru (matka mela pravnicku),ale otec ditete zacal u soudu vyrukovat,ze holku nevida,atd.Advokatka vytahla nejaky zakon,ze jsme ve svobodne zemi a kazdy se muze rozhodnout kde bude zit v ramci EU a hlavne,ze je pro sestru naopak velkym prinosem studovat skoly v zahranici a soudkyne to samozrejme odsouhlasila.Navic mu jeste rekla,ze to neni dalka pres pul sveta,aby si nemohl koupit letenku za 1000kc a dceru navstivit.Takze nikomu never co ti kdo kde rekne.

jak pises oni se dohodli, pokud mezi sebou o toho prcka vedou spory tak bych to nezkousela bez nejake podepsane dohody… ono i ctrnact dni je dostatecne dlouha doba aby se vratila a zjistila ze na policii je oznameni ze dite do zahranici unesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.5.12 17:33

@mikitaa no joooo :mrgreen: no to mi uplne vypadlo
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
18.5.12 17:39

Dik moc, holky. Jste me uklidnily. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.5.12 19:47
@lucie.t píše:
@mikitaa no joooo :mrgreen: no to mi uplne vypadlo :palec:

naaaaahodou mam nejakej papir v poradku tak machruju nooo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.5.12 13:47

Ahoj, mám opačný dotaz - mám dcerku ve své péči, ale bude s otcem cestovat na týden do Chorvatska. má vlastní pas, ale nevím, zda já musím otci vystavit ještě nějaký souhlas,že o cestě vím a že s tím jako zákonný zástupce souhlasím - myslíte že je něco takového taky potřeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
23.5.12 14:44

myslim, ze je to uplne stejne a souhlas neni potreba
ty ji mas sice sverenou do pece, ale zakonny zastupce je i otec (snad se nepletu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.5.12 15:37

@mikitaa S těma Emirátama mi to přijde trochu nesmysl.Moje kamarádka tam nedávno letěla na předsvatební cestu,takže vzatí nebyli a neměli problémy.Po Vánocích tam byla jiná kamarádka sama a taky žádný potvrzení neměla,a další přátele tam byli taky nesezdaní,jedna dokonce sama s dítětem. :nevim:
Spíš si myslím,že to platí pro muslimky,ne?Vím,že tohle třeba potřebují Tunisanky,nebo ženský,který jsou vdaný za Tunisana a mají děti,tak potřebují souhlas otce dítěte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix