Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj mam na Vas otazku za mesic mam narozky uz konecne manzel
se me ptal co bych si prala ja jsem hodne adrenalinovy tip uz jsem skakala z padaku, bungee jumping, let balonem, vystreleni z katapultu a vse bylo naprosto luxusni!!!
ted premyslim ze bych chtela zkusit bud vyhlidkovej let helikopterou?? nebo jsem ted zjistila ze se da koupit i let stihackou Jet-Flug L-39 Albatros
kde s vama udelaji naky trening a pak svama vyrazi do vzduchu a delaji blbosti musi to bejt silenej mazec!!! zazily jste to nekdo??? pisi ze je to 800km/hod. a stoupani rychlosti 22m/s.
je to teda silena palka ale mysim ze to zato musi stat nemate nekdo zkusenost prosim?? jinak kdyby nekdo mel zajem se podivat http://www.jollydays.at/…lbatros.html
Vole
asi stíhačku bych brala, musí to být mazec, a pak by byl mazec, kdyby ti museli zaplatit hrob
![]()
Jen upřesním, L-39 Albatros není stíhačka, ale dvoumístný cvičný proudový letoun (kdysi se vyráběl v Aero Vodochody, kousek od Prahy). Ta inzerovaná rychlost je maximální rychlost, teré dosahuje zánovní letadlo (tahle už mají pár desítek let odslouženo). Ta stoupavost možná bude reálná. Jen pro srovnání - naše kdysi nejlepší stíhačky MiG-29 měly stoupavost u země rychlostí 315 m/s. (Rychlost zvuku u hladiny moře je 335 m/s).
Pokud vím, tak pro vyhlídkové lety se v tomto státě s určitostí používá ultralehký vrtulník Robinson R-44. No a myslím, že z některého z pražských letišť se provozují vyhlídkové lety nad Prahou malým sportovním letadlem (aerotaxi) L-200 Morava.
@levmah28 ja jsem na tyhle veci cvok!
niceho se nebojim motorky taky miluju mame silnicni a taky dobry ale jak mile probehne malej pavoucek nebo leti vosa jsem v haji!!
no jo no nad tim hrobem jsem premyslela taky ale tak zase kolik pilotu (styhacek ne letadel
) kdy umrelo? pokud je teda nekdo nesestrelil ze
nevim vazne me to silene laka ale ta cena je k
zato se da poridit super dovca pro nas oba a i pro malou
![]()
A obecně, na let stíhačkou si nechte zajít chuť, pokud jste předtím aspoň trochu sportovně nelétaly a nejste v dobré kondici. Pokud vám šestinásobné přetížení zmáčkne žaludek, tak po následující tři měsíce máte o zdravotní problémy postaráno. A pokud by některá z vás absolvovala let těhotná, tak při akrobacii můžete to maličké i zabít. ![]()
Ahoj tak jestli můžu tak za mě ve stíhačce nebo jakýmkoliv letadlu co dělá kotrmelce bych se
ve vrtulníku jsem letěla a jako na to že jsem celkem posera z lítání a tak vůbec tak tohle se mnou ani nehlo a bylo to až nudný…
Takže jestli seš adrenalinovej blázen jdi do toho letadla a nebo jízdy v nějakým rychlým autem ![]()
Psát že je to nebezpečný atd nemá asi smysl že? ![]()
@Jura007 diky doufala jsem ze se ozve nakej chlap kterej tomu alespon rozumi
neziju v CR bylo by to v rakousku na tech rakouskych strankach co jsem zminovala… co by jsi doporucil aby to byl vazne mazec nakej fakt narez???
klidne i v CR… diky ![]()
@Jura007 píše:
A obecně, na let stíhačkou si nechte zajít chuť, pokud jste předtím aspoň trochu sportovně nelétaly a nejste v dobré kondici. Pokud vám šestinásobné přetížení zmáčkne žaludek, tak po následující tři měsíce máte o zdravotní problémy postaráno. A pokud by některá z vás absolvovala let těhotná, tak při akrobacii můžete to maličké i zabít.
Určitě je těhotná, a malé dobrovolně zabije ![]()
@michi13 A nedělá někdo ve tvém bydlišti lety sportovním letadlem typu Cessna? Já myslím že ano. A stejné letadlo vozí turisty myslím i v Českých Budějovicích…
@Dice ne to smysl vazne nema
zdedila jsem tuhle magorinu po mamince
rychle auta me neberou to neni ono mame silnicni motorku a to je lepsi ale uz jsem zvykla
chce to trosku jiny grady
vrtulnik nudnej jo?? balon me taky nudil to je pravda… ![]()
NO říkám já a adrenalinový věci to nejde vůbec dohromady a fakt mě ten vrtulník nudil prostě nic moc no ![]()
Věřím že ta stíhačka nebo akrobacie v letadle je asi nejvíc co se dá, proto je taky nejvíc záhul na zdraví…
ale ceny jsou šílený to jo…
@michi13 píše:
@Jura007 diky doufala jsem ze se ozve nakej chlap kterej tomu alespon rozumi![]()
neziju v CR bylo by to v rakousku na tech rakouskych strankach co jsem zminovala… co by jsi doporucil aby to byl vazne mazec nakej fakt narez???
![]()
klidne i v CR… diky
Hel zkus si vygooglit letiště Hosín a to letadlo Cessna. Pilot je sice trochu frajírek, ale letadla studoval a má 18 let praxe, takže budeš v dobrých rukách… A pokud se ho začneš vyptávat na odborné věci, tak bude blahem bez sebe.
Ale upřímně řečeno - a to je fakt jen pro milionáře - asi největší bomba by byl kompletní stíhací výcvik na ruskou stíhačku Suchoj Su-27. Dělá to nějaká soukromá pilotní škola na Ukrajině, četl jsem o tom tak před šesti lety. Prý nějčastější žáci jsou bohatí Arabi a potom taky důstojníci amerického letectva, co si chtějí osahat „nepřátelské“ stroje. Ale Suchoje ani MiGy nejsou na řízení nijak pohodlné, pokud ale máš dostatek fyzické síly a pohotové reakce (pokud třeba zvládneš motorku o 1200 ccm), tak bys třeba předpoklady mohla mít. Ale připrav si tak od třičvrtě miliónu korun nahoru…
a smiř se s tím, že několik měsíců budeš na střídačku trávit v posilovně a učit se teorii létání… No i řízení říčního parníku je jednodušší než řízení bojové stíhačky. Tož tak… ![]()
@Dice píše:
Ahoj tak jestli můžu tak za mě ve stíhačce nebo jakýmkoliv letadlu co dělá kotrmelce bych se![]()
![]()
ve vrtulníku jsem letěla a jako na to že jsem celkem posera z lítání a tak vůbec tak tohle se mnou ani nehlo a bylo to až nudný…
Takže jestli seš adrenalinovej blázen jdi do toho letadla a nebo jízdy v nějakým rychlým autemPsát že je to nebezpečný atd nemá asi smysl že?
No tak nebezpečný. Záleží na tom, co s tebou letí za pilota, jestli to není nějakej magor a to bych si teda proklepla
Mmch není to tak dávno co se tuším v albatrosu tady v ČR zabila nějaká ženská s padesátiletým pilotem - dělal hovadiny v nízké vejšce - manžel jí dal let ke třicetinám. ![]()
Jestli chceš fakt nářez, tak let Moravou pro tebe bude čajíček a vyhlídkáč vrtulníkem asi taky
ale zas je to pěkný pokoukání
, to ano.
Možná by se ti líbila i akrobacie na větroni, nějaké to přetížení zažiješ taky
ale ne tak hrozné, že by ses z toho pos… a hlavně je to bezpečnější. Ono se to nesmí provozovat níž jak 700 m a kdyby něco, tak vždycky stihhneš vyskočit padákem
což u albatrosu nemáš šanci. Ovšem nevím, jestli dneska někdo vůbec nabízí akrobacii i pro vyhlídkové lety. ![]()
Příspěvek upraven 08.08.12 v 20:08
Jen bych rada upresnila…vrtulnik Robinson R22 nebo R44 opravdu neni ultralehky…jedna se o klasicky vrtulnik…zadny ultralight… Doporucuji firmu Aerocentrum…skvely pilot…vim z vlastni zkusenosti… www.aerocentrum.cz
No tak dobře, pokud budeme slovíčkařit, tak hranice pro ultralighty je myslím 380 kilo prázdné hmotnosti, což Robinsony o pár kilo (pár desítek kilo) překračují…