Let stíhačkou nebo vrtulníkem?

627
8.8.12 19:41

let stihackou nebo vrtulnikem !?

Ahoj mam na Vas otazku za mesic mam narozky uz konecne manzel :srdce: se me ptal co bych si prala ja jsem hodne adrenalinovy tip uz jsem skakala z padaku, bungee jumping, let balonem, vystreleni z katapultu a vse bylo naprosto luxusni!!! :mrgreen: ted premyslim ze bych chtela zkusit bud vyhlidkovej let helikopterou?? nebo jsem ted zjistila ze se da koupit i let stihackou Jet-Flug L-39 Albatros 8o kde s vama udelaji naky trening a pak svama vyrazi do vzduchu a delaji blbosti musi to bejt silenej mazec!!! zazily jste to nekdo??? pisi ze je to 800km/hod. a stoupani rychlosti 22m/s. :dance: :dance: :dance: :dance: je to teda silena palka ale mysim ze to zato musi stat nemate nekdo zkusenost prosim?? jinak kdyby nekdo mel zajem se podivat http://www.jollydays.at/…lbatros.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
8.8.12 19:43

Vole :mrgreen: asi stíhačku bych brala, musí to být mazec, a pak by byl mazec, kdyby ti museli zaplatit hrob :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18305
8.8.12 19:47

Jen upřesním, L-39 Albatros není stíhačka, ale dvoumístný cvičný proudový letoun (kdysi se vyráběl v Aero Vodochody, kousek od Prahy). Ta inzerovaná rychlost je maximální rychlost, teré dosahuje zánovní letadlo (tahle už mají pár desítek let odslouženo). Ta stoupavost možná bude reálná. Jen pro srovnání - naše kdysi nejlepší stíhačky MiG-29 měly stoupavost u země rychlostí 315 m/s. (Rychlost zvuku u hladiny moře je 335 m/s).
Pokud vím, tak pro vyhlídkové lety se v tomto státě s určitostí používá ultralehký vrtulník Robinson R-44. No a myslím, že z některého z pražských letišť se provozují vyhlídkové lety nad Prahou malým sportovním letadlem (aerotaxi) L-200 Morava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.8.12 19:49

@levmah28 ja jsem na tyhle veci cvok! :lol: niceho se nebojim motorky taky miluju mame silnicni a taky dobry ale jak mile probehne malej pavoucek nebo leti vosa jsem v haji!! :mrgreen: no jo no nad tim hrobem jsem premyslela taky ale tak zase kolik pilotu (styhacek ne letadel :mrgreen: ) kdy umrelo? pokud je teda nekdo nesestrelil ze :D nevim vazne me to silene laka ale ta cena je k :poblion: zato se da poridit super dovca pro nas oba a i pro malou :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.8.12 19:50

A obecně, na let stíhačkou si nechte zajít chuť, pokud jste předtím aspoň trochu sportovně nelétaly a nejste v dobré kondici. Pokud vám šestinásobné přetížení zmáčkne žaludek, tak po následující tři měsíce máte o zdravotní problémy postaráno. A pokud by některá z vás absolvovala let těhotná, tak při akrobacii můžete to maličké i zabít. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
8.8.12 19:50

Ahoj tak jestli můžu tak za mě ve stíhačce nebo jakýmkoliv letadlu co dělá kotrmelce bych se :poblion: :lol: :lol: ve vrtulníku jsem letěla a jako na to že jsem celkem posera z lítání a tak vůbec tak tohle se mnou ani nehlo a bylo to až nudný…
Takže jestli seš adrenalinovej blázen jdi do toho letadla a nebo jízdy v nějakým rychlým autem ;)

Psát že je to nebezpečný atd nemá asi smysl že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.8.12 19:52

@Jura007 diky doufala jsem ze se ozve nakej chlap kterej tomu alespon rozumi :potlesk: :mrgreen: neziju v CR bylo by to v rakousku na tech rakouskych strankach co jsem zminovala… co by jsi doporucil aby to byl vazne mazec nakej fakt narez??? :mrgreen: :mrgreen: klidne i v CR… diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
8.8.12 19:52
@Jura007 píše:
A obecně, na let stíhačkou si nechte zajít chuť, pokud jste předtím aspoň trochu sportovně nelétaly a nejste v dobré kondici. Pokud vám šestinásobné přetížení zmáčkne žaludek, tak po následující tři měsíce máte o zdravotní problémy postaráno. A pokud by některá z vás absolvovala let těhotná, tak při akrobacii můžete to maličké i zabít. :cert:

Určitě je těhotná, a malé dobrovolně zabije :zed:

• Citovat
  • Upravit
18305
8.8.12 19:53

@michi13 A nedělá někdo ve tvém bydlišti lety sportovním letadlem typu Cessna? Já myslím že ano. A stejné letadlo vozí turisty myslím i v Českých Budějovicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
8.8.12 19:55

@Dice ne to smysl vazne nema :mrgreen: :hug: zdedila jsem tuhle magorinu po mamince :dance: rychle auta me neberou to neni ono mame silnicni motorku a to je lepsi ale uz jsem zvykla :mrgreen: chce to trosku jiny grady :mrgreen: vrtulnik nudnej jo?? balon me taky nudil to je pravda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
8.8.12 19:57

NO říkám já a adrenalinový věci to nejde vůbec dohromady a fakt mě ten vrtulník nudil prostě nic moc no :nevim:
Věřím že ta stíhačka nebo akrobacie v letadle je asi nejvíc co se dá, proto je taky nejvíc záhul na zdraví… ;) ale ceny jsou šílený to jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.8.12 19:59
@michi13 píše:
@Jura007 diky doufala jsem ze se ozve nakej chlap kterej tomu alespon rozumi :potlesk: :mrgreen: neziju v CR bylo by to v rakousku na tech rakouskych strankach co jsem zminovala… co by jsi doporucil aby to byl vazne mazec nakej fakt narez??? :mrgreen: :mrgreen: klidne i v CR… diky :kytka:

Hel zkus si vygooglit letiště Hosín a to letadlo Cessna. Pilot je sice trochu frajírek, ale letadla studoval a má 18 let praxe, takže budeš v dobrých rukách… A pokud se ho začneš vyptávat na odborné věci, tak bude blahem bez sebe.
Ale upřímně řečeno - a to je fakt jen pro milionáře - asi největší bomba by byl kompletní stíhací výcvik na ruskou stíhačku Suchoj Su-27. Dělá to nějaká soukromá pilotní škola na Ukrajině, četl jsem o tom tak před šesti lety. Prý nějčastější žáci jsou bohatí Arabi a potom taky důstojníci amerického letectva, co si chtějí osahat „nepřátelské“ stroje. Ale Suchoje ani MiGy nejsou na řízení nijak pohodlné, pokud ale máš dostatek fyzické síly a pohotové reakce (pokud třeba zvládneš motorku o 1200 ccm), tak bys třeba předpoklady mohla mít. Ale připrav si tak od třičvrtě miliónu korun nahoru… :zed: a smiř se s tím, že několik měsíců budeš na střídačku trávit v posilovně a učit se teorii létání… No i řízení říčního parníku je jednodušší než řízení bojové stíhačky. Tož tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.8.12 20:07
@Dice píše:
Ahoj tak jestli můžu tak za mě ve stíhačce nebo jakýmkoliv letadlu co dělá kotrmelce bych se :poblion: :lol: :lol: ve vrtulníku jsem letěla a jako na to že jsem celkem posera z lítání a tak vůbec tak tohle se mnou ani nehlo a bylo to až nudný…
Takže jestli seš adrenalinovej blázen jdi do toho letadla a nebo jízdy v nějakým rychlým autem ;)Psát že je to nebezpečný atd nemá asi smysl že? :lol:

No tak nebezpečný. Záleží na tom, co s tebou letí za pilota, jestli to není nějakej magor a to bych si teda proklepla :think: Mmch není to tak dávno co se tuším v albatrosu tady v ČR zabila nějaká ženská s padesátiletým pilotem - dělal hovadiny v nízké vejšce - manžel jí dal let ke třicetinám. :(
Jestli chceš fakt nářez, tak let Moravou pro tebe bude čajíček a vyhlídkáč vrtulníkem asi taky :nevim: ale zas je to pěkný pokoukání :palec:, to ano.
Možná by se ti líbila i akrobacie na větroni, nějaké to přetížení zažiješ taky ;) ale ne tak hrozné, že by ses z toho pos… a hlavně je to bezpečnější. Ono se to nesmí provozovat níž jak 700 m a kdyby něco, tak vždycky stihhneš vyskočit padákem ;) což u albatrosu nemáš šanci. Ovšem nevím, jestli dneska někdo vůbec nabízí akrobacii i pro vyhlídkové lety. :nevim:

Příspěvek upraven 08.08.12 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.8.12 20:08

Jen bych rada upresnila…vrtulnik Robinson R22 nebo R44 opravdu neni ultralehky…jedna se o klasicky vrtulnik…zadny ultralight… Doporucuji firmu Aerocentrum…skvely pilot…vim z vlastni zkusenosti… www.aerocentrum.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.8.12 20:20

No tak dobře, pokud budeme slovíčkařit, tak hranice pro ultralighty je myslím 380 kilo prázdné hmotnosti, což Robinsony o pár kilo (pár desítek kilo) překračují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková