Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj
, nevím jestli se tahle otázka hodí do diskuzí na eMimino… ale přes to se zeptám… Dcerka (13 let) by chtěla v letadle až pojedeme na dovolenou používat mobil, ale nevím jesli je to „bezpečné“. vím že se tam používat smí když je v režimu LETADLO… ale nejsem si jistá jestli to opravdu funguje. Jaké máte vy zkušenosti? ![]()
Funguje to uplne v pohode. Pouzivame tak elektroniku na cestach cela rodina.
Jasne že staci mobil/ tablet dat do rezimu letadlo. telefon v tu dobu neprijima wifi a operatora, hudbu a nahrany filmy ale pusteny mit muzes. Delaji to takhle vsichni asi 10 let
I kdyby měla mobil v běžném režimu, tak s letadlovými přístroji to nic neudělá.
Sice se na to stále upozorňuje, ale opravdu, mobil s technikou v letadle v dnešní době nic neudělá.
Můžete být v klidu, ale pro svůj dobrý pocit, ať si klidně letadlový režim v mobilu zapne. ![]()
@Czechova Ano, data jsou také v pohodě
Ale obávám se, že se bude moci připojit pouze na zemi ![]()
Ja rezim v letadle nastavuju v telefonu synovi kdyz si chce pucit hru, neda se pres to volat, odesilat zpravy, pripojit na internet, jediny co se da je pustit filmy, pisnicky, prohlizet fotky a hrat hry ktere nevyzadujou pripojeni k internetu ![]()
@Czechova píše:
@AndelaCerna A data jsou taky v poho?
A data bys v letadle chtěla najít kde?
Obávám se, že data ti v letadle nepůjdou. Pokud nemá přímo letadlo svoje WiFi, což běžná nemívají.
Ona má totiž satelitní telefon:-), ale nevěděl jsem že tyto přístroje umí přehrávat filmy atd
Je to v pohode. Me deti konce jednou prostredni synator udelal pekelnou scenu, ze bus
D u okynka, nebo na zemi( u okynka sedel let tam, zpet tam byl nejstarsi),no a udrzet ho v sedacce mi dalo tolik zabrat, ze na nejakej zapnutdj mobil jsem si vzpomnela az po pulhodine letu, kdyz mladej usnul
no a doleteli jsme, nastesti
@Czechova Pokud zapne rezim letadlo, tak ho muze pouzivat treba na hry atd v letadle klidne. Kdyz se nebude chtit pripojit k internetu nebo volat, tak v pohode. Rezim letadlo ji odpoji od site, takze misto telefonu bude mit jakoze treba prehravac filmu.
Mate nekdo zkušenosti se stahvanim filmu do mobilu, dělala jsem to naposled tak před deseti lety, stahnout film umim, ale mam to stahnout rovnou do mobilu nebo do pc a pak pretahnout do mobilu? koncovka avi bude stacit?
@debra.morgan píše:
Mate nekdo zkušenosti se stahvanim filmu do mobilu, dělala jsem to naposled tak před deseti lety, stahnout film umim, ale mam to stahnout rovnou do mobilu nebo do pc a pak pretahnout do mobilu? koncovka avi bude stacit?
Stačí rovnou do mobilu, musí v něm být dost místa, nezáleží ani tak na koncovce jako na kodeku, já třeba mám v tabletu BS player, v pohodě zvládá Xvid, ale pak jsou kodeky jako ACC a další a tam už je to jiné, i když je to v avi, tak to nepřehraju. Třeba na ulozto je to pod ikonkou „i“, tam se ti pak rozbalí informace o kodecich. Nebo třeba mi jde obraz, ale má to nějaký prapodivný kodek na zvuk a mám smulu
Určitě zkusit po stažení hned otevřít a poslechnout, zda jde zvuk.
@debra.morgan me avi funguje, mam v mobilu stazeny vlc prehravac takze otevru prakticky cokoli, neco stahuju i ve formatu mp4, jinak se da stahovat rovnou do telefonu, ale ja stahuju radsi do pc a pak to pres usb kabel pretahnu do mobilu, je to rychlejsi, mobil mi stahuje hrozne dlouho. Zaklad je mit dostatek pameti, nejlepsi je nejaka vetsi pametovka. A pak uz zalezi co ma za mobil, co zvladne, ty novejsi uz umi asi vsechno ![]()