Létání s malými dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
583
7.5.14 20:13
@zvidavajanca píše:
@miasek
Proč ze mě děláš otrávenou?
Já jsem jen řekla svoje postřehy.
Jo, u zavazadel se přetlačuji všichni a do toho ti tam po 4 vytírá dítě podlahu a najednou slyšíš řev…Cestuju dost a baví mě to. Mám to ráda.

Fajn, omlouvam se. Ale nekdy proste lidi jsou tak otraveni, ze kazi naladu vsem okolo. Minule jsme sedeli vedle mlade holciny, rikam si, to bude prijemny let, no to bylo neco, hned na zacatku jsem ji slysela, jak si stezuje kamaradovi, ze musi sedet vedle nas a ze proc matky nesedi doma s deckama, atd. Stejny nazor, co jsi uvedla ty.
No moje dite celou dobu spalo, takze vlastne nic nedelalo, akorat jednou pri tom spanku se naklonilo hlavou k ni a ja jsem si toho nevsiml, no to byl vitr z toho. Takze ja jsem ji ani nerekla nic, protoze jsem nechtela, at se mi vzbudi dite, kdyz budeme komunikovat, ale uz jsem byla otravena z ni, ona z nam a jeji kamos taky, protoze sedel jinde. Pritom kdyby mela jiny pristup, tak vsichni mohli mit usmevavy let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
7.5.14 21:40

@miasek tak proč nebýt zpruzený tak nějak z principu a dopředu žejo :) nevím, jestli to není trochu typické pro čechy, bejt protivnej i když ještě žádný důvod nemám :mrgreen:
Letěla jsem s Izraelcema, ti děti milují, taky jich v letadle bylo dost a ne všichni v klidu a bylo to ok, minimálně to nikdo nedal najevo, jak ho ti haranti otravují :D.

Někde jsem už taky četla, jak nějaká starší paní pronesla v letadle hned nějakou načuřenou netaktní poznámku, když zjistila, že vedle nich sedí dítě. No a dítě bylo celou dobu v pohodě, já být těma lidma, tak se pak aspoň zastydím a omluvím, navíc je to nevychovaný.
Teď nedávno jsem letěla a začalo tam brečet miminko, měli jsme zpoždění, rodiče s ním pochodovali chvíli pak někde u letušek. No někteří hned házeli nakyslé obličeje a poznámky. Mimino pak usnulo a byl celý let klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
7.5.14 21:48

Ja ted poletim s 16-ti mesicni dcerkou na dovolenou, zdravotni problémy nas obou. Nebojim se letu. Vezmu ji do letadla plysaka, tablet, knizku, susenky a jelikož je to nas malej zvedulin a rada hrozne něco porad pozoruje, tak se ani nebojim. Verim ze to zvladneme bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
7.5.14 22:59

My letame pravidelne do Anglie, kdyz jsme leteli prvne, bylo starsimu pul roku, ted je mu uz 3.5 a mladsimu 1.5 :)
Do letadla nahradni obleceni (polije se, nehoda, necekany prujem…) jidlo (presnidavky, SUSENKY, tycinky, co ma decko rado), piti, klidne plne, s deckem na to mas narok, pro decka do 5 let je zdarma preprava kocarku, doporucuju ho ovzit, i kdyz uz bezne neni potreba (pokud se zpozdi letadlo, dlouhy prechod mezi terminaly, odkladiste ostatnich zavazadel :) ) knizky, hracky, ipad, na strach u nas zabiraji lentilky. Lzicka, bryndak, nasivin a/nebo sprej se slanou vodou do nosu, vlhke ubrousky.
Leky krom beznych proti horecce, ryme, kasli, prujmu beru Rectodelt (na laringitidu), neco proti kousnuti hmyzu, opalovaci krem.
Obleceni, boty atd. zalezi kam a kdy a na jak dlouho jedes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
9.5.14 09:35

Holky děkuju, ty cucací bonbony mě vlastně ani nenapadly, asi proto že normálně je vůbec nedostává :-) Ale sebou je vezmu, do letadla se to asi fakt hodí. Chceme letět na Kanárské ostrovy. Holčina je normálně dost v pohodě na všechno, tak snad bude i v letadle. Jinak fakt nevím, proč by někomu měla vadit. Asi jednou nebo dvakrát se mi stalo, že mimino při letu břečelo a nemůžu říct, že by mi to nějak zkazilo dovču. To mě spíš vyprudí nějaký chrápač nebo smrdutý tlusťoch :-) Ale stejně bych nic neřekla, všichni přeci mají právo cestovat. Btw na dovolených v zahraničí mi nikdy nevadí děti, spíš ostatní češi, kteří se často neumí chovat a jsou nepříjemní :mrgreen: Ne všichni samozřejmě :mavam: A nedokazuji si, že bych na to měla. dovolenou jsem si musela ušetřit a moc se těším, že si to užijeme. Malá se strašně ráda koupe a cachtá, takže určitě bude nadšená. Myslím, že ve dvou letech už je dítě dost staré na to, aby z dovolené také něco mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
9.5.14 12:00

@miasek Poletíme asi 4 hodiny a kousek, mělo by to být přes den, takže já i doufám, že bude spinkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
9.5.14 12:02
@smudlinky píše:
S německou CK jsme letěli loni, podmínkou je umět alespoň anglicky, když už neumíte německy. Počítejte s tím, že veškeré pokyny od delegáta budou v němčině.

Jaké pokyny máš na mysli, já žiju v domnění, že nám delegát akorát na letišti poradí, do jakého busu nastoupit (což snad zopakuje i anglicky, když slušně požádám :) ), a na hotelu už se ubytujeme samy, ne? Nebo mám pocit, že ani u českých delegátů jsem více nepotřebovala, nevím ale, jak to chodí s Němci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.5.14 12:21
@zvidavajanca píše:
Budu zase za „prudiče“, ale co.
Chápu, že pro některé výlety po ČR i na delší dobu nejsou dovolené, že pro ně dovolená je minimálně Chorvatsko nebo nejlépe něco letecky.
Jestli jsem na něco zvědavá (ironicky), tak jsou to uřvaný děti a jejich rodiče, kterým je to jedno (asi jsou zvyklí, hluší nebo ignoranti) nebo chtějí, aby z jejich cestování ostatní taky něco měli.
Plazící se dítě po letišti, taky super věc - kdo má při těch všech zavazadlech sledovat, jestli nemá před sebou nějakou ruku nohu nebo něco jiného. Rodičům je jedno, že jim dítě někdo zašlápne (nebo si myslí, že to nikdo neudělá).
Dítě řvoucí v letadle je taky super (a docela by mě zajímalo, co z tý dovolený má - možná důkaz rodičů, že na to maj).Takže nekoukala bych se (jen) po tom, jak dítěti zpříjemnit cestu (což chápu, že je pro vás hlavní), ale především jak neotravovat dovolenou jiným. Ocení to.

Tak děti máš všude, to mi přijde horší jet metrem nebo busem s uřvanými dětmi než v letadle, kde to není skoro slyšet. Na letišti jsem nikdy neviděla, že by se tam někomu plazily děti po zemi :mrgreen:

K moři jezdí i rodiny, co mají alergické nebo nemocné děti, pt jim ta voda a vzduch pomáhá. Švagrová musí jezdit každý rok min. na 14 dní, pt má kluk ekzém a astma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
8.6.18 10:15

Ahoj holky, nemáte nějaké nové tipy a triky co vzít do letadla a k moři?
Letíme poprvé s prckem (21m) na dovolenou, tak se snažím maximálně připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
8.6.18 10:22
@nicetan píše:

a kam letíte? nebo teda jak dlouho?

• Citovat
  • Upravit
74
8.6.18 10:23

Nevím :D Manžel mi to nechce prozradit, ale max 4 hodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
8.6.18 10:27
@nicetan píše:
Nevím :D Manžel mi to nechce prozradit, ale max 4 hodiny :)

a kdy se to dozvíš? přece musíš být připravená i podle země kam jedeš

• Citovat
  • Upravit
8.6.18 10:37
@nicetan píše:

Piti, jidlo pro malyho do letadla, omalovanky, hracky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.6.18 10:50

@nicetan když nevíte kam letíte tak se těžko připravuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.6.18 10:53

Do letadla bych vzala tablet, bombony na start a přistání ať nezalehaji uši.

K moři kapky do očí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí