Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
minulý týden jsem podle tehotenskeho testu zjistila že jsem těhotná. Mám naplánovanou dovolenou cca 6hodin letu a 6 zpátky. V době letu budu cca v 5tt, jenze mám strach abych o miminko nepřišlam, už tak jsem dost na nervy z létání sama za sebe natož za dva. Doktoři mi každý rádi něco jiného. Jaký máte názor?
děkuji ![]()
Ja treba v 5 tt letela taky a vubec jsem o tom teda nevedela
dokonce pri nehode na skutru jsem taky nevedela ze jsem tehotna.. mimco vse zvladlo. A to jsem z letani uplne hotova
A muj nazor? Ze pokud se ma neco na tomhle zacatku pokazit, pokazi se to i kdyz budes ve vzduchove bubline… preji at je vse v poradku ![]()
Já jsem se toho v těhotenství nalétala docela dost, v prvním v 6tt, v druhém v 8tt a asi 24tt. Žádné problémy jsem neměla
Dávala bych si jenom pozor na dostatečný příjem tekutin, chodila na „procházky“ po letadle. Ale to nejenom v těhotenství, ale při každém letu delším než 2h.
@Lucias901 Tak záleží jak moc si těhotenství vazis
My na nej čekali dva roky a toto by mi za to nestalo. Nejde o samotný let, ale o přistání a vzlet, který je nebezpečný kvůli podtlaku kdy se deloha stahuje. Tak mi to vysvětlovala kamarádka letuska. ![]()
@Lucias901 Za me ne! nikdy nevíš jak tve telo zareagovat je.
Myslim ze uz litalo miliony tehotnych a nic se nestalo… kazdopadne vzdy je moznost, ze se neco pokazi, ale to muze i na prechodu pro chodce
ja letela asi ve 3.mesici k mori a uzila si to ![]()
Ja bych v tom teda nevidela zadny problem…V tomto zacatku leta urcite mnoha zen, protoze jeste ani nevi, ze jsou tehotne…S samotne litani v tehotenstvi neni problém
Vůbec s tím není problém, já jsem letěla taky 6hodinový let v 10tt a všechno v pořádku, také jsem to řešila s doktorem a když vyloženě neletíš přes půlku země nic se neděje ![]()
Já bych to neriskovala
V srpnu jsem letěla na konci 4 týdne a po pár dnech začala krvácet. Pokud to má souvislost nevím
ale rozhodně bych to už nepodcenila. Mám plno kamarádek které létali a nestalo se nic no a já letěla a stalo se
. Každá jsme holt jiná. Konečné rozhodnutí je na tobě ale přeji Ti aby bylo vše v pořádku ať už se rozhodneš jakkoliv ![]()
Ahoj, obnovuji toto téma. Prosím letěla jste některá z vás na zacatku tehotestvi letadlem?
Příspěvek upraven 23.09.21 v 10:22
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji toto téma. Prosím letěla jste některá z vás v 5 tt-6tt letadlem a bylo vse v pohode? Dekuji
Já bych to probrala se svým lékařem, ten zná tvůj zdravotní stav
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji toto téma. Prosím letěla jste některá z vás v 5 tt-6tt letadlem a bylo vse v pohode? Dekuji
Je určitě spousta těch, co letěla a bylo to v pohodě. Pokud to není nějaký dlouhý let, tak se nemá moc, co stát. Ale já osobně bych se bala a pokud to není nutné, tak bych neletela.
Myslím si, že v této fázi je v podstatě jedno, co budeš dělat (když se nebudeš záměrně opíjet, cestovat apod.) Spousta žen ještě ani neví, že jsou těhotné, a pokud se má plod udržet, tak se mu v letadle nic nestane. A pokud by se něco stalo, velmi pravděpodobně by k tomu došlo tak jako jak, jen jiným spouštěčem. Mnoho žen otěhotněla právě na dovolené, takže se těhotné vracely ještě v čerstvější fázi a embryo se udrželo. Jako těhotná nemusíš procházet rentgenem, pokud o to požádáš.
@nikca92 rentgenem se nikde neprochází, tím jedou akorát věci
takže jediné záření, které zakladatelka obdrží je to během letu. A to je při letu po Evropě velmi malé.