Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem! Už jsem se sice něco málo k tématu dozvěděla, ale přece jenom… zeptám se ještě ještě jednou. Jsem na začátku 8. týdne těhotenství. Vše je OK. Dneska jsem byla na KO a už bylo vidět i srdíčko. Teď v sobotu máme letět s mužem do Benátek (byl to svatební dar). Je to krátký let, takže to by nemělo vadit, že ne?
A daší věc. Jako takovou velkou svatební dovolenou jsme plánovali Mexiko, někdy v září. Klasická válenda, nic náročného. To budu na přelomu 4. a 5. měsíce. Co si o tom myslíte? Názory se různí, ale pokud bude vše ok, tak proč neletět za odpočinkem? Sice 12 hodin v letadle neni nic moc, ale dá se to zvládnout. Spíš mě trochu děsí ta změna klimatu. I když ta vlhkost mi dělá dobře. 4 roky jsem žila na Floridě, a nemohla jsem si to vynachválit…
Děkuji předem za názory…
@ZuzkaLj
V takhle brzkém těhotenství jsem normálně letěla.
Nicméně, na Mexiko bych se vybodla a letěla někam blíž.
O Benátek bych letěla, do Mexika asi ne, měla bych trochu strach ze změny klimatu, z trávicích potíží atd… Ale dá se normálně letadlem létat, takže to záleží na tobě ![]()
A co byste doporučili za destinaci? Chtěli jsme ještě něco spešl…
Pokud by bylo vše v pořádku, nevidím jediný důvod, proč neletět jak do Benátek, tak do Mexika ![]()
Letela jsem kolem 24tt myslim a je to nejlepsi doba, uz ti neni blbe a neni to jeste moc videt
ale nevim, jestli bych dala Mexiko, ale ja spatne snasim dlouhy cestovani i netehona
Jinak do benatek bych asi letela pokud nemas nejaky problemy, dyt je to kousek
Ja letela v prvnich tydnech, nevedela jsem jeste, ze jsem tehotna.pak ve 12. a pak ve 26. byl to let 20 hodin,2× prestup a pres ocean. nikdo ti nezaruci, ze se nic nestane. proste je to rozhodnuti na tobe. ja se ptala asi 6 doktoru,5 bylo v pohode a sesty by mi to hned zakazal…
Příspěvek upraven 19.06.14 v 16:04
Ja jsem ted byla v recku a vsechno v pohode.pred lety jsem litala do anglie, taky v poradku.
@silvik.sk přesně tak, myslím si, co se má stát se stane, ale myslím, že když je zatím vše v pohodě, tak nevidím důvod, i když to Mexiko, já nevím no
, ale je to na tobě
@ZuzkaLj taky myslím ze jestli bude vse ok tak proč si jeste neuzit. Ale dobře se pojisti a šťastný let ![]()
@ZuzkaLj píše:
A co byste doporučili za destinaci? Chtěli jsme ještě něco spešl…
To je vážně na Tobě, pokud se Ti bude do toho Mexika chtít letět, mně by se spíš nechtělo táhnout jako těhotné a to jsem jinak cestovatel. Pokud nebudeš mít žádné komplikace, tak leť i za oceán, ale pro jistotu, s dobrým zdravotním pojištěním. ![]()
Já právě letání snáším dobře. A tím, že jsem žila v USA, tak jsem pořád pendlovala mezi oceánem. A teď nemáme opravdu žádné příznaky, kromě čárek na testu a fotky z ultrazvuku… i když jsem hodně unavená…
@ZuzkaLj píše:
Já právě letání snáším dobře. A tím, že jsem žila v USA, tak jsem pořád pendlovala mezi oceánem. A teď nemáme opravdu žádné příznaky, kromě čárek na testu a fotky z ultrazvuku… i když jsem hodně unavená…
Jestli teď konkrétně řešíš let do Benátek, tak to snad ani neřeš vůbec.
To je za rohem.
@ZuzkaLj Mysela jsi na to, že v těhotenství se může kdykoli cokoli stát a že Mexiko je fakt dost z ruky? Že jako těhotnou bude cestovní pojištění potíž, případně bude drahé a jakákoli zdravotní péče v Mexiku bude hrazena hotově? To ti to „být spešl“ fakt za to stojí?
@ZuzkaLj Já jsem v těhotesntví lítala jako snad nikdy v životě. Na přelomu 5 a 6 měsíce jsem letěla do USA a tam jsem několikrát přelítavala. Tam byli 40 a já normlně chodila po městech s dlouhé výlety. Pak jsem byla v Turecku, do Luxu jsem letěla. Dohromady to bylo 20 přistání a vzletu a dítě přežilo bez následku.