Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SAJ hele jako je to otrava, ale vzhledem k tomu ze neobvykleji je jejich cena letenky od 300 do 3000, tak nekde to nahnat musej.
me prudej ty nulovy tolerance s cabin bagama treba u velkejch rodin, kdy nedovolej tem rodicum dve velky jako ekvivalent sesti malejch (zrovna minuly tyden), kdyz snad kazdej chape ze clovek neji chobotnice aby drzel pet deti a sest malejch batohu dvema rukama… to mi treba prislo drsny. ale jestli jeden dospelej dostane vylozovany 3E a druhej 26B mi pripada fakt jedno
@SAJ píše:
No jo, co létáme, je to čím dál šílenější. Ale co už…Fakt se už strašně těším. Pochopte, týden bez dětí!!!
já tě chápu
klidně bych akceptovala i „plane is extra“
ale musím si počkat do května, pak úprk do NY ![]()
@LKL
Nevím ty ceny no, nás teď stal Lisabon 3700 bez všech těch příplatků, takže asi 5500 s kabinovym zavazadelem a výběrem místa, takže mi to AŽ takkvy low cost nepřijde. ![]()
Letěli jsme s nimi dva dospělí a dvě děti, nic jsme si nedoplatili, bylo nám jedno, že nebudeme spolu. Děti musejí být v doprovodu dospělého, takže ty nemohli strčit někam jen tak a to mi ke štěstí stačilo. Obě cesty dali deti ke mně a manžel seděl jednou tři řady za námi, podruhé úplně na druhé straně letadla. Ale jak říkám, jsme dospělí, tohle vůbec neřeším. A kufry jsme měli normálně velké, ale to by u nás na 14 dní se dvěmi detmi jinak nešlo.
@LKL Nee, z Vídně. Měli jsme původně koupené CSA z Prahy za prakticky stejnou cenu i s příplatkovym jídlem, ale zrusili tuhle linku náhle před letní sezonou. Tak jsme to asi kupovali moc pozdě (v červnu na září).
@veria ona ta cenotvorba je dost kreativni - nejvic fakt zalezi na tom, jak rychle se ti konkretni let vyproda - mam odsledovany ceny na jedny konkretni lince nekolik let zpet a korelace mezi tim co zaplatis a jak dlouho dopredu rezervujes je prakticky nulova - a cena od 8 do 200 liber furt za to samy…
Taky jde o sezónu a den, no. Jako let někdy začátkem února ve všední den stojí něco jinýho než pátek odpo v červenci. Ale mně když nesešlo na termínu, lítala jsem celkem za hubičku.
Na to září byly ceny plus minus stejný pořad. V únoru v lednu je to asi levnější ale to si radši připlatim než litat do Lisabonu v zimě.
Já tedy nikdy neměla štěstí na super levný letenky, kromě toho ze jednou jedinkrát jsem letěla za 20 EUR, jinak platím slavným lowcostum většinou víc než 5 tis za jednu letenku.
Pro mě je těch 5000 limit se vším všudy zpátečně, a to už musí být. Zrovna koukám, že loni ten York 4800 za dvě zpáteční letenky komplet (Jet2.com), a to byl prodlouženej víkend začátkem sezóny.
Nevím no tak levný letenky se mi nikdy nepodařilo koupit. Třeba Riga s BalticAir byla extrémně draha, snad za 8 tis.
Takže když si místa nezaplatim dopředu, tak je stejně budu doplácet při check-in?
@Hadumi píše:
Takže když si místa nezaplatim dopředu, tak je stejně budu doplácet při check-in?
Nebudeš. Prostě dostaneš místo automaticky, které bude zrovna volné. Platíš jen tehdy pokud si sama vyberes konkrétní místo. Já místa připlácím vždycky, chci okna
A co se tyče batoziny, tak my bez problému zvladame klidně dva tydny jen s batohem, decka mají každý svůj (ale už jsou vetsi).Na letní dovolenou nevidím důvod táhnout kufry, stačí hezký apartmán s pračkou ![]()