Letět letadlem, nebo jet autem na dovolenou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
16.5.16 22:14

Mám vyzkoušeno obojí a pro mě bylo paradoxně pohodlnější auto. Letadlem i autem trvala cesta celý den (letecky Bulharsko, autem sever Itálie - dál nejsem ochotná s dětmi autem).
Ono se to nezdá, ale letadlem - cesta na letiště, potom 2 hodiny čekání, potom nutnost 2 hodiny víceméně sedět. Mladší dvouletá chtěla pořád calandrovat na záchod a zpět, ALE v uličce se pohybovaly letušky s vozíky, takže to byl problém. Při zpátečním letu jí navíc vyšlo špatně spaní. Usnula mi těsně před nástupem do letadla a bohužel se při nástupu probudila. Chtěla sedět na mě, ale to nedovolili, protože už byla velká a vzhledem k bezpečnosti musela být připoutaná, tudíž půl hodinu při startu prořvala na celé letadlo, to samé při přistání. Doteď je mi z toho zle, mladší totiž nebrečí, ona řve, že praskají bubínky. Myslím, že i ostatní cestující na nás neradi vzpomínají :oops: Z toho důvodu jsem na letadlo tak trochu zanevřela a nemám moc odvahu to zkusit znovu. No a to ještě během toho ječáku při přistání, kdy prostě musí sedět všichni připoutaní, starší zahlásila, že musí čůrat. Prostě musí, jinak se počůrá. Nakonec dostala plenu, ale teda byla to krize, prostě kritický zpáteční let, cesta tam byla docela šla.
Naopak autem cesta tam i zpět v naprosté pohodě. Buď spaly nebo koukaly na pohádky na tabletu. Žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.5.16 22:20

@lecijasek problém je, že zvládneš tak ten sever Itálie…to fakt raději k nám k rybníku, tam to bude hezčí. Já vidím ty pláže s řadama slunečníků, třeba 30 řad a dostávám psotník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.5.16 22:31

Oboje má svoje výhody. do auta toho nacpeš spoustu, a ta přeprava s kuframa a dětma na letiště…ledalo je zase rychlejší, pro děti zajímavější, a je větší výběr destinací. a fakt, že k moři toho člověk tolik nepotřebuje…2 velký kufry nám se 3 dětma stačily. a 2 starší měli menší kufřík. kdežto autem do tater jsme byli narvaný po střechu, ale to i před 2 lety se 2 dětma, vždycky jsem 20 minut skládali věci, kufr narvanej, děti pod nohama plno, a půlka věcí furt venku :roll:
15m, možná bych letos letěla, to bude malej jako infant za pár babek, za rok už bude platit citelně víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.5.16 22:39
@lecijasek píše:
Mám vyzkoušeno obojí a pro mě bylo paradoxně pohodlnější auto. Letadlem i autem trvala cesta celý den (letecky Bulharsko, autem sever Itálie - dál nejsem ochotná s dětmi autem).
Ono se to nezdá, ale letadlem - cesta na letiště, potom 2 hodiny čekání, potom nutnost 2 hodiny víceméně sedět. Mladší dvouletá chtěla pořád calandrovat na záchod a zpět, ALE v uličce se pohybovaly letušky s vozíky, takže to byl problém. Při zpátečním letu jí navíc vyšlo špatně spaní. Usnula mi těsně před nástupem do letadla a bohužel se při nástupu probudila. Chtěla sedět na mě, ale to nedovolili, protože už byla velká a vzhledem k bezpečnosti musela být připoutaná, tudíž půl hodinu při startu prořvala na celé letadlo, to samé při přistání. Doteď je mi z toho zle, mladší totiž nebrečí, ona řve, že praskají bubínky. Myslím, že i ostatní cestující na nás neradi vzpomínají :oops: Z toho důvodu jsem na letadlo tak trochu zanevřela a nemám moc odvahu to zkusit znovu. No a to ještě během toho ječáku při přistání, kdy prostě musí sedět všichni připoutaní, starší zahlásila, že musí čůrat. Prostě musí, jinak se počůrá. Nakonec dostala plenu, ale teda byla to krize, prostě kritický zpáteční let, cesta tam byla docela šla.
Naopak autem cesta tam i zpět v naprosté pohodě. Buď spaly nebo koukaly na pohádky na tabletu. Žádný problém.

máme z loŃSKA a předloňska totožnej zážitek. jako 2,ř leťák chtěl být tak yna klíně, ale naštěstí řval jen asi 5 minut, než usnul, jako 3,5 leťák chtěl sedět u okýnka i zpátky, ale to měl slíbený 5 letej, ten byl úplně mimo, za 20 minut se naštěstí uřval ke spánku..hlavně odmítal prostě na tom sedadle sedět…takže on byl sice mnou silou připoutaný, zato já s miminem nepřipoutaní, a mobil jsem vypínala někde nad Albánií :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
17.5.16 00:28

Mně manžel nesedne do letadla, takže my cestujeme autem a děti toho teda zvládly mnohem víc než sever Itálie, celodenní cesta vůbec nebyla problém ;)

• Citovat
  • Upravit
3743
17.5.16 02:00

Naše děti jsou zase zvvyklé na vlak, jezdíme i dálky vlakem. A prý čím déle, tím lépe. Cesta je částečně (pokud to jde) přizpůsobená jim, bez nich bychom to jezdili jinak. Ony se celý rok těší, až pojednou „na sedáka“ celou noc vlakem ;). Jak jsou/byli malí, tak jsou skladní a vyspí se v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.5.16 05:48

Mít dostatek peněz, letíme:-).
Ty bohužel nemáme, takže jsme k moři už 2× jeli s dětmi autobusem (poprvé 3,5 a 5,5let).
Dětem jsme stáhli do mobilu mluvené pohádky, dětské písničky, navečer se pustil nějaký film - přežili jsme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
17.5.16 08:27

Za mě autem :) Já mám z létání hrůzu, zatím jsem neletěla nikdy, ale přece jen..když se v letadle něco stane, má to fatální následky. Navíc neznám toho, kdo to letadlo řídí :D To by mě znervózňovalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
17.5.16 12:29

Jedině letadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
17.5.16 13:35
@terinka4444 píše:
@lecijasek problém je, že zvládneš tak ten sever Itálie…to fakt raději k nám k rybníku, tam to bude hezčí. Já vidím ty pláže s řadama slunečníků, třeba 30 řad a dostávám psotník

tak to je jasné, ale mně se tam kupodivu líbilo. Byli jsme v Caorle úplně na okraji, takže tam byla volná pláž ;) A zase na druhou stranu - takové vyžití a celkově vybavenost pro děti jsem nikde jinde nezažila. Holky tam byly nadšené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.5.16 14:02
@lecijasek píše:
tak to je jasné, ale mně se tam kupodivu líbilo. Byli jsme v Caorle úplně na okraji, takže tam byla volná pláž ;) A zase na druhou stranu - takové vyžití a celkově vybavenost pro děti jsem nikde jinde nezažila. Holky tam byly nadšené.

tak jo, pokud někdo chce jet prostě na sever Itálie a je tam spokojený, je to kousek, večer se sedne do auta a když nejsou jo zácpy, druhý den ráno je tam.

Ale Gargáno už zabere, to mám třeba ráda já, o cestě do Chorvatska sezóně ani nemluvím, to už většina jede turnusy sobota-sobota a to jsou silnice prostě peklo, to je fakt cesta na 24 hodin, to je nepředstavitelné. Francie, Španělsko..všechno daleko na takového prcka. Letadlem, jasně, jede se na letiště, jenže pak si na letišti odfrkne, může běhat, hrát si, pak tedy sedí 2-3hodiny v letadle, celkem ty dovolenkový charterový lety prostě počítají s malýma dětma, naštěstí mé děti jako malé usínaly hned po vzlétnutí, vesměs malé děti šoupou do přední částli tetadla k sobě, v páté řadě od vřeštícího dítěte už to není slyšet :mrgreen:takže letadlo bych nezavrhovala. Nebezpečnost letdla versus bezpečnost auta, to je úsměvné. Zvlášť na dovolenkových trasách alá Itálie, Chorvatsko, kdy všichni jedou přes noc, neodpočinutí, nevyspalí…to mě prostě pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
17.5.16 14:41
@terinka4444 píše:
tak jo, pokud někdo chce jet prostě na sever Itálie a je tam spokojený, je to kousek, večer se sedne do auta a když nejsou jo zácpy, druhý den ráno je tam.Ale Gargáno už zabere, to mám třeba ráda já, o cestě do Chorvatska sezóně ani nemluvím, to už většina jede turnusy sobota-sobota a to jsou silnice prostě peklo, to je fakt cesta na 24 hodin, to je nepředstavitelné. Francie, Španělsko..všechno daleko na takového prcka. Letadlem, jasně, jede se na letiště, jenže pak si na letišti odfrkne, může běhat, hrát si, pak tedy sedí 2-3hodiny v letadle, celkem ty dovolenkový charterový lety prostě počítají s malýma dětma, naštěstí mé děti jako malé usínaly hned po vzlétnutí, vesměs malé děti šoupou do přední částli tetadla k sobě, v páté řadě od vřeštícího dítěte už to není slyšet :mrgreen:takže letadlo bych nezavrhovala. Nebezpečnost letdla versus bezpečnost auta, to je úsměvné. Zvlášť na dovolenkových trasách alá Itálie, Chorvatsko, kdy všichni jedou přes noc, neodpočinutí, nevyspalí…to mě prostě pobavilo.

Jo, ta parkrat zde zminena vetsi nebezpecnost letedla nez auta me taky pobavila :).

My ted leteli s 2,5 letou 6 + 6 hodin + 4h na prestupu a misty to byl teda ocistec, jednou pri nastupu mala rvala tak hrozne (chtela se jeste klouzat), ze pro nas prisel typek at jdeme za nim a predbehli jsme asi 500 lidi vcetne pasazeru prvni a business tridy :).
Ale dovolenkovej charter 2-3h trvajici je za me urcite lepsi nez zdlouhava cesta autem. A rozhodne bezpecnejsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.5.16 15:08

@Gorlami já s dětmi létám často, nejdál ale 5 hodin Emiráty. Vesměs tedy létáme tady po okolí do těch tří hodin. Ty dálkové „exotické“trasy jsme s nimi ještě neletěla a ani se tedy v dohledné době nechystám. Naposledy jsme byli před dětmi :mrgreen: Ale vždycky bez problémů, už od malinka, co jim nebyl rok a byly ještě na prsu, to bylo nejlepší :lol:

My tedy máme tchýni 4 hodiny cesty, je to po celé D1, takže někdy i pět nebo šest hodin, a to jezdíme často, a to je pro děti poměrně dost únavné a úmorné od mala, to kupodivu mnohem lépe snášejí letadlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
17.5.16 15:23
@terinka4444 píše:
@Gorlami já s dětmi létám často, nejdál ale 5 hodin Emiráty. Vesměs tedy létáme tady po okolí do těch tří hodin. Ty dálkové „exotické“trasy jsme s nimi ještě neletěla a ani se tedy v dohledné době nechystám. Naposledy jsme byli před dětmi :mrgreen: Ale vždycky bez problémů, už od malinka, co jim nebyl rok a byly ještě na prsu, to bylo nejlepší :lol:My tedy máme tchýni 4 hodiny cesty, je to po celé D1, takže někdy i pět nebo šest hodin, a to jezdíme často, a to je pro děti poměrně dost únavné a úmorné od mala, to kupodivu mnohem lépe snášejí letadlo :nevim:

Tad uz to do Dubaje trva vic jak 6 hodin, protoze musi oblitavat Irak a Syrii… No, my uz se taky v nejblizsi dobe nechystame si to zopakovat, toto bylo vyjimecne :). Ale ty tri hodinky v letadle mi prijdou uplne v pohode, urcite lepsi nez 8 a vic hodin za volantem na preplnenych dovolenkovych cestach, plnych nevyspalych dovolenkaru, kteri uz chtej byt na miste. Vzpominam si na jeden pripad; rodina se vracela z Chorvatska a otec par km pred domovem zaspal mikrospankem a cela ctyrclenna rodina mrtva :( a takovych nevyspalcu je na tech cestach spousta.
Taky hodne jezdime po D1 mezi Blavou a Phou, mala to snasi dobre, ale na dovolenou jedu radeji letadlem, prave kvuli bezpecnosti, ale taky samozrejme vetsimu vyberu mist; treba na recky ostrovy se clovek autem nepodiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
17.5.16 16:10

@terinka4444 no však já letadlo nezavrhuji, jen prostě nemám po té zkušenosti odvahu. To bylo opravdu peklo. Mimochodem - seděli jsme úplně nesmyslně uprostřed letadla, takže věřím, že výživný zážitek mělo celé letadlo. Ostatně ještě na parkovišti si na nás jedna rodina ukazovala - hele to jsou oni, no tos nezažil, takovej řev…
Ale je tedy pravda, že tu Itálii jsme jezdili mimo sezonu, v sezoně to bude o dost horší…
Jinak k té Itálii - pro mě dokud jsou děti malinké, je to dobré, blízko, zázemí pro děti. Já osobně jako dospělá bych tam nejela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí