Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky, prosím o rady a zkušenosti. Mam 6-ti měsíčního chlapečka a teď řeším spinkani a prikryvani. Máme doma celkem teplo, snažím se udržovat v ložnici na spinkani cca 20 stupňů, ale až bude teplo tak tam bude ještě víc (většinou tak 22-23) a malý má klasickou peřinku. Teď ale se mi začíná odkopavat, v noci má studené paže (má krátké pyžamko) ale nohy má pod tou dekou zpocene. Prosím, čím děti na léto prikryvate? Dáváte jim dlouhá pyžamka? U nás od narození neexistuje asi zavinovačka ani spací pytel. Vůbec v tom nechtěl být. děkuji za rady
@Lukye Pyžamko - overal, kdby mu i tak bylo zima (ale asi nebude), tak pod to body s krátkým a nepřikrývat
Dávala bych na spaní overalek s dlouhasem a v létě povlíkla místo peřiny jen dečku. V nějvětších vedrech pak bodynko s krátkým nebo jen plenu
Kluk spal většinou v body s krátkým rukávem, nebo overalem s krátkým rukávem a krátkými nohavicemi. Ve vedrech jen v pleně. A přikrývala jsem buď tenkou dečkou nebo tetra plenou.
A není důležitá teplota rukou, nohou ale teplota na zátylku
Super, dekuju, tak ja dam overalek a povlekla jsem do povlečení takovou teplou deku místo peřinky, pro případ náhlého ochlazení a uvidíme. Moc dekuju
Já mu do kočárku koupila takovou speciální bavlněnou deku ale byla dost draha tak se mi další kupovat nechce a neustále ji přenášet taky ne ![]()
Super, dekuju, tak ja dam overalek a povlekla jsem do povlečení takovou teplou deku místo peřinky, pro případ náhlého ochlazení a uvidíme. Moc dekuju
Já mu do kočárku koupila takovou speciální bavlněnou deku ale byla dost draha tak se mi další kupovat nechce a neustále ji přenášet taky ne ![]()