Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
K moři nejezdím vůbec. za 1) nemám skoro žádné volno a 2) nesnáším vedro, takže radši hory ![]()
@prcekniky dovolena s miminkem je mnohem jednodussi, nez dovolena treba s rocnim, ktery zacina chodit, na to bacha
alespon ja takovou zkusenost mam, a shodla jsem se s mnoha zenskyma. Zlata dovca v jiz. Cechach s 3mesicnim, to rok na to na Lipne, to uz byl jiny fičák
![]()
@SarkaLo píše:
@prcekniky Hlavně si svatbu moc užijte a hodně štěstí![]()
Děkuji ![]()
@nakukovatelka Ale jo, to já věřím, že je to jednodušší, ale chci, aby z toho prcek už taky něco měl. A hlavně bych se bála třeba s tříměs. miminkem někam do zahraničí.
Taky jsme loni nebyli, malý se narodil v květnu, ale letos jsme si to vynahradili dokonce 2×
a bylo to moc fajn. Těš se na příští rok ![]()
@prcekniky píše:
@nakukovatelka Ale jo, to já věřím, že je to jednodušší, ale chci, aby z toho prcek už taky něco měl. A hlavně bych se bála třeba s tříměs. miminkem někam do zahraničí.
Jj, to je jasny. My jeli az s 3letym, uz bez kocarku a dalsich doprovodnych cetek
. Jinak ja k mori taky rada. Ale musim uznat, ze s tim miminkem (meli jsme hodny spaci mimco) ve 4 mesicich v jiz. Cechach to byla jedna z nejhezcich dovolenych, na jakych jsme byli. Dalsi roky uz to bylo cim dal narocnejsi, ted jsou mu 4r, snad se to brzy zlomi
![]()
@prcekniky píše:
A co myslis, ze z toho rocak bude mit?
Ty z toho moc mit nebudes
A rocak to za chvili zapomene.
Jinak taky patrim mezi ty, co si vic uzili more s miminem, nez s batoletem
A detem to bylo sumak at tak, ci tak. Rozum z toho maji az mnohem pozdejs ![]()
@CokeLady píše:
Mám porovnání a obě byly dost náročný. Tříměsíční je ještě malý, furt u prsu, řeší se kojení, ne každý dítě jen jí nebo spí, ale i hodně řve a potřebuje chovat.S ročním a více - utíká všude, obtěžuje cizí lidi, malej se sebere a jde pryč do neznáma, ani jedno nebyla dovolená.
Jen starost o dítě v cizím(někdy tím horším) prostředí.
Chapu. My prave cekali (narodil se 4.5.), jak to s nim bude, po zkusenosti se starsim, ktery porad rval
. A ejhle, mimino v pohode, vsechno slo dobre, kojeni slo, dite zadny koliky nemelo, krom x kojeni v noci to bylo opravdu v klidu. Tak jsem pak narychlo objednala dovolenou na tyden v hotelu v jiz. Cechach, na zacatek srpna, a bylo to uplne v pohode. Jinak bych nejela, ani omylem, mam na vec stejnej nazor, nechci se nekde tejrat.
Já bych chtěla, ale za 12 let jsem zatím neměla zbytečné peníze, abych je dala do moře.
Tehdy jsme byli v Itálii, takže taky žádný zázrak. ![]()
@asha Já si nemyslím, že si to bude pamatovat. Ale dítě, které už chodí je zvídavější a myslím si, že ho to víc baví, než malé miminko
@prcekniky píše:
@asha Já si nemyslím, že si to bude pamatovat. Ale dítě, které už chodí je zvídavější a myslím si, že ho to víc baví, než malé miminko
Jim je to fuk, kde zrovna jsou, fakt
A s rocakem si klidu neuzijes, s tim je treba pocitat. Jak to zacne lezt, je klidek v kopru, takze je to spis takova akcni dovolena ![]()
@asha Já vím. Vlastní dítě sice ještě nemám, ale z rodiny to znám docela dobře ![]()
Zakladatelko - já bych se raději urvala ještě letos a užila si to bez dítěte
. Mě teď se dvěma dětma moře ani neláká, a to jsme dříve taky jezdili pořád. Já bych si to prostě s nima neužila, mám moře spojené s válením se na pláži, sem tam výlet, all inclusive, pohodička, a to s dětma prostě nemám
. Takže raději jezdíme po ČR, s kupou kamarádů a několikrát ročně. A letos jsem navíc těhotná a z horka je mi špatně
.