Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jesli někdo jel nebo pojede na dovolenou se 7-mi měsíčním miminkem, popřípadě kam. Podle plno diskuzí se názory různí. Já bych chtěla vyrazit v září kvůli teplotám, to bude naši malé 7 měs. nevím, jestli je lepší auto nebo krátký let atd., nebyl někdo nebo nepojede třeba do Itálie letadlem s nějakou cestovkou, která má dítě zdarma a uzpůsobený hotel pro tak malé miminko. Popřípadě, pokud plánujete takovou dovolenou, že bychom se přidali:-)
Ahoj my letime v cervnu na Malorku. Malému bude 7 měsíců, jedeme s Fischerem za díte platíme myslím 1500 i s pojištěním a daji nám na pokoj postýlku. Moc se těším a myslím, ze dve hodky v letadle jdou pro mimco lepší nez 10 hodin v aute. Kdybych musela autem asi naplanuji noční jízdu. My uz jeli s malým v jeho 3 měsících Ostrava-Praha a pohoda cestu prospal. Dokonce i dětská doktorka mi more s malým doporučila at se dostaneme z toho našeho smogu. Říkala ze Evropa je ok.
Ano jeli jsme ![]()
4 měsíční na hory do Rakouska (kojila jsem i na sjezdovce)
8mi měsíční letecky na Djerbu
11ti měsíční autem do Chorvatska
atd. atd. Vše v pohodě.
Leteli jsme pred mesicem se pulrocnim prckem, let 3 hod, zvladnul to v pohode, akorat asi puhodiny vyvadel v leladle. ale podle me lepsi nez pul dne v aute (nebo vic).
Doporcuju jet nekam, kde v pohode koupis detskou stravu, kojeneckou vodu, kde je dostupna dobra lekarske pece a kde se domluvite.
My máme 15měs., bydlíme v Liberci a neodvážím se s ním autem ani na Moravu nebo Šumavu…v autě řve jak protrženej
Do Drážďan teď pojedeme vlakem ![]()
Na Djerbě jsem byla a když jste tam byli chodili jste do moře, někam na výlety a tak? Nějak si neumím představit, že bych si to užila když je tam docela problém s jídlem a vodou, nedejbože kdyby onemocněla…
Auto jí zatím problémy nedělá vždycky tam usne, ale i já bych raději 1h nebo 2 letadlem než 10 v autě
@martinkaaaaaa píše:
Na Djerbě jsem byla a když jste tam byli chodili jste do moře, někam na výlety a tak? Nějak si neumím představit, že bych si to užila když je tam docela problém s jídlem a vodou, nedejbože kdyby onemocněla…
Ja jsem celkem dobrodruh, sama jedu kamkoliv, ale s takovym mimcem bych na Djerbu proste nejala. Ani do Turecka, Egypta atd. Jo jasne, kdyz nebude problem, tak v hotelu fajn. Ale kdyby problem byl, tak s jejich nemocnici bych se fakt potkat nechtela… A to rikam jako nekdo kdo Tunisko miluje a byla jsme tam 4×.
Lepsi zustat v Evrope ![]()
Ali-Ali přesně na to jsem myslela-to co doporučujete a můžu se zeptat jaká destinace je vhodná? Kde jste byli Vy popř. s jakou ck?
@Ali-Ali píše:
Ja jsem celkem dobrodruh, sama jedu kamkoliv, ale s takovym mimcem bych na Djerbu proste nejala. Ani do Turecka, Egypta atd. Jo jasne, kdyz nebude problem, tak v hotelu fajn. Ale kdyby problem byl, tak s jejich nemocnici bych se fakt potkat nechtela… A to rikam jako nekdo kdo Tunisko miluje a byla jsme tam 4×.
Lepsi zustat v Evrope
přesně–byla jsem na djerbě a 2× v egyptě a s mimčem bych se moc bála
@martinkaaaaaa
My nejsme na dovolene, my jsme se presouvali do Spanelska, v podstate na stalo. Spanelsko je fajn, ale zbytecne daleko a treba tady (tak stred vychodnihi pobrezi, je jeste i v zari dost vedro). Ja bych byla pro neco jako Sardinie, Toskansko, Ischia, Jizni Francie, civilizovane casti Recka
Ze Spanelska nejspi Mallorca.
V Chorvatsku uz pry v zari nekdy dost prsi, Kanary jsou dost daleko, uz me toho moc nenapada
Zalezi na vasem rozpoctu a nabidkach cestovek.
@martinkaaaaaa píše:Žádný problém s jídlem ani vodou nebyl!!! Jedli a pili jsme v hotelu, vše all inclusive, balenou vodu jsme dostávali u každýho baru jak jsme chtěli…
Ano, chodili jsme do bazénů, k moři, jezdili po výletech, jeli jsme kočárem s koňmi podívat se na trh…jeli jsme na výlet na krokodýlí farmu… paráda dovolená i s prckem!
Asi záleží, do jakého hotelu jedeš???
Čisté pláže, krásné moře ![]()
Jela jsem s 5měs. do chorvatska autem, hotel delfín, super čisto, levno, dítě zdarma, dětský bazén, když viděli že máme miminko dali nám pokoj v klidné části hotelu, nabídli cest. postýlku ač jsme měli sebou svoji atd. takže super, cesta autem taky byla v pohodě, taky jsme byli v září a super. do nějaké exotické země bych s prckem nejela, ale chorvatsko, itálie super
@martinkaaaaaa píše:
přesně–byla jsem na djerbě a 2× v egyptě a s mimčem bych se moc bála
To jsou pověry… a vždy je chyba v lidech. Voda z kohoutku, špatně umyté ovoce z trhu… když jsi v kvalitním hotelu a dodržuješ zásady místní hygieny, tak problém není!
My si z počátku čistili i zuby z balené vody, ale nebylo to potřeba.
A onemocnět bych nechtěla ani v Anglii - to jejich zdravotnictví, to je děs…