Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Kam vsude koukate a jak vyhledavate levne letenky?
Rikam si, ze jen tak zkusim pohledat, kam by se dalo levne vyrazit, vcera jsem koukala na Easy jet a od nas lita Ryan air, ale zajimaji me dalsi zkusenosti.
Plus jak jsem ted cetla denik od LennyZS, ohledne zajezdu, kdy leteli z Nemecka - to jsem sice uz kdysi davno cetla, ze zajezdy z Nemecka byvaji mnohem levnejsi nez z CR, ale date tip primo na cestovky? I kdyz nevim, jestli se to vyplati Jihomoravakum, do Nemecka ponekud daleko.
Jo a vlastne beru tipy i na vlaky. ![]()
Dik! Konkretni destinaci nemam. To je mi celkem fuk.
Ubytko hledate treba pres Booking.com?
Uprednostnuju pred zajezdy si najit vse sama, nicmene proc nekouknout i na ty, zas je to jednodussi, i kdyz jsem na klasickym zajezdu nebyla teda leta letouci.
Ubytování přes booking a letenky většinou ryanair, do londýna jsem letěla za 390 Kč
Ubytko se dá ještě přes airbnb.com. Záleží, co preferuješ, no…
Ale taky si ráda počtu, co kdo poradí ![]()
AHojky Suvajs,
já to hodně sleduju, hlavně na zaletsi.cz, nebo akcniletenky.com. Teď jsme třeba koupili na květen letenky do Las Vegas pod 10000. Jinak hodně na booking.com a asii přes agodu.
Ještě se občas zajímavý tip objeví tady: http://levnocestovani.cz/
Mam na FB zalajkovane ruzne „akcni letenky“, „tipy na levne letenky“ apod. Ubytko v Evrope hledam vesmes pres hostelbookers nebo hostelworld, usa chce spis ten booking.
@Nafrněná píše:
Ubytování přes booking a letenky většinou ryanair, do londýna jsem letěla za 390 Kč
Jneže na Londýně je ta letenka to nejlevnější ![]()
Jinak cestujlevne je docela dobrej portál.
Jinak fakt nesnáším ty, co chtějí superlevně cestovat a nedokážou si to najít, ani pomocí těch tipů. Chci ušetřit, musím pro to něco udělat, ne aby mi někdo hledal letenky, aby mi to vyhovovalo podle dovolené, přestupů a nevím čeho.
Jinak superlevné letenky jsou často o otm reagovat hned, bez nějakého přemýšení, protože řešit až přítelkyni skončí porada, tak jí zalovám bývá většinou pozdě.
@zvidavajanca píše:
Jneže na Londýně je ta letenka to nejlevnější![]()
Jinak cestujlevne je docela dobrej portál.
Jinak fakt nesnáším ty, co chtějí superlevně cestovat a nedokážou si to najít, ani pomocí těch tipů. Chci ušetřit, musím pro to něco udělat, ne aby mi někdo hledal letenky, aby mi to vyhovovalo podle dovolené, přestupů a nevím čeho.
Jinak superlevné letenky jsou často o otm reagovat hned, bez nějakého přemýšení, protože řešit až přítelkyni skončí porada, tak jí zalovám bývá většinou pozdě.
ty, my jsme si našli ubytování v soukromí u čechů a platili jsme pakatel
a skoro v centru… nejdražší bylo MHD, ale koupili jsme si travelcard, jídlo jsme kupovali v Lidlu apod.
@Nafrněná
No, ale i tak - jak velký byl výdaj za letenku v procentech, proti celkovým nákladům?
Na jendom fóru tahle diskuze běžela a vyšlo z toho, že cena letenky je tak 5, max. 10% nákladů na výlet.
@zvidavajanca píše:
@Nafrněná
No, ale i tak - jak velký byl výdaj za letenku v procentech, proti celkovým nákladům?Na jendom fóru tahle diskuze běžela a vyšlo z toho, že cena letenky je tak 5, max. 10% nákladů na výlet.
tak to je těžko, tím, že jsme ušetřili za letenku jsme mohli víc chodit na atrakce, víc do restaurací atd, takže možná těch 5%… ![]()
@zvidavajanca to je na me?
Proc bych se nemohla zeptat? Nechci po nikom, aby mi hledal ubytovani, ptam se na tipy na weby. Problem?
@suvik
Ne, urcitě každý nějak začínal. Zjistit si stránky, kde se toto hromadí (letenky, ubytko) je OK.
Ale setkávám se často s tím, že někdo chce najít levné letenky + ubytko + všechno okolo (transfery, metro). Ale aspoň pro mě je levné cestování o tom si to prostě sestavit, hledat, kombinovat… Nebo když ne evé, tak cestování na vlastní pěst - kdo to neumí, tak pořád tu jsou CK.
Na ubytko jsme ted zkouseli trivago a na letenky myslim skyscaner (nebo tyk nejak se to pise, hledal to manzel)
Letenky na
www.cz.skyscanner.com
Nebo casto litam z Vidne s austrianair nebo airberlin take leta z Vidne
A ryanair leta z Bratislavy do vice statu nez z Cr.