Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžeš vyhledat fyzioterapeuta, aby se na to podíval. Dá ti i tipy na cvičení. Sama bych s tím radši asi nic nedělala.
To by mel asi videt odbornik, ktery zhodnoti celkovy stav ditete. Ja bych tedy na fyzioterapii urcite zasla.
Holky dělaly to samé když se naučily sedat cca ten 8-9 měsíc. Když měly to co chtěly kousek od sebe tak lezly s nohou do boku aby si mohly hned sednout:-) po pár dnech lezly zase normalne.
Syn lezl jednou nohou po kolinku a druhou po chodidle. Na fyzioterapii jsme dostali 2 cviky z vojtovky. Cvicili jsme asi 2 mesice. Pak zacal chodit, takze uz jsme necvicili a jen jsem kontrolovala, aby pri ruznych cinnostech stridal pravidelne nohy-kopani do mice, lezeni po zebriku atd.
Tak jsem syna objednala na fyzio za týden, jenže jsme od včera v karanténě, takže to na minimálně 2 týdny padá :/
Ahoj, mám osmimesicniho syna a zhruba 3 týdny leze. Jenže při tom lezení není na všech čtyřech, ale jednu nozicku má jakoby vykopnutou do boku a takhle on leze
Když někam doleze, tak jde normálně na všechny čtyři a hraje si. Při lezení ručičky a nozicky normálně střídá, akorát tou druhou nozickou není na kolinku. Mužů s tím já doma něco dělat? Zkoušela jsem mu při lezení tu nozicku pridrzet ale jakmile pustím tak noha je zase jinde