Lezoucí čtyřměsíční miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
19.5.23 13:10

Tyhle kecy úplně miluju 8) hlavně od babiček. Typu : on už chodil 10 měsících, on už neměl dudlík, už by měl mluvit, oni jedly všechno, já tohle neznám…
No za to bych vraždila :zed:
Ale držím pusu a myslím si svoje. Každé dítě je jiné. A ke všemu dozraje časem. Jedním uchem vypouštím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22062
19.5.23 13:14
@Petule030 píše:
Od té doby mi vrtá hlavou, je to vůbec možné? Nebo ten výrok mám brát s rezervou? :D

Tady máš třeba zrovna jedno takové čtyřměsíčňátko :lol:
 https://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 19.05.23 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21976
19.5.23 13:15

Tak jsem vytáhla paměťní knihu, ať osvěžím paměť. Z bříška na záda se syn otočil ve dvou a půl měsíci, ze zad na bříško ve třech a půl. Ve čtyřech se plazil, v pěti stoupal u opory, v šesti obcházel postýlku. Lezl až následně. Chodit začal ve třinácti měsících.
Spousta lidí si plete plázeni s lezením po kolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
19.5.23 13:23
@BohunkaP píše:
Tady máš třeba zrovna jedno takové čtyřměsíčňátko :lol:
https://www.youtube.com/watch?…Příspěvek upraven 19.05.23 v 13:17

A tohle bys nazvala lezením? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22062
19.5.23 13:40
@Sonmi píše:
A tohle bys nazvala lezením? :think:

Holčička se pohybuje (sice ještě nešikovně, ale přesto) po čtyřech (neplazí se)… takže ano, lezením se toto určitě už dá nazvat. Za týden dva od tohoto videa už s největší pravděpodobností po kolínkách prošmejdila byt.

Jsou jí 4 měsíce a týden, takže odpověď na otázku zakladatelky „je to vůbec možné?“ zní „ano, je to možné“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.5.23 14:23
@aanysek píše:
Já mám takovou tchýni i mámu…u prvního syna jsem mámě volala, když v 7 měsících udělal první krůčky okolo nábytku a její reakce byla „no konečně, vždyť už je mu 7 měsíců“ :roll:A tchýni jsem u druhého syna ukázala video, jak se ve 3,5 měsících začal přetáčet na bříško, ona řekla „hm.“ A začala mluvit o tom jak Vašík (můj muž) ve 3 měsících stál (když ho chytla za ruce a zvedla…) a v 9 měsících ušel 2 km procházku.
**** :lol: :lol: tak určitě :lol: :lol:
Tak to je dobrá vypravěčka :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
19.5.23 14:33
@Petule030 píše:
Já si právě taky myslím. Ale i tak se mi každou chvilku vetře před oči to čtyřměsíční miminko a říkám si, jestli je vůbec reálné, aby lezlo. To aby se začalo přetáčet na bříško snad ve třech měsících. :D

Že se dítě samo otočí na bříško ve 3 m, tomu bych klidně věřila. Bylo by hodně šikovné, ale asi nic k neuvěření. Ale aby skutečně ve 4 m lezlo, to je podle mě poměrně dost nepravděpodobné a bude to hooodně ojedinělé. Upřímně - lézt mi dítě ve 4 m, tak letím na fyzio, ať radši zkontroluje, zda je všechno ok, protože takový extrém by se mi nezdál moc normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.5.23 14:37

Me vždy hrozně překvapuje, jak si tchyně pamatuji přesně detaily i po 30, 40, 45… letech.
Já bych taky chtěla mít takovou sloní paměť. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1977
19.5.23 15:59

@MatildaMatilda píše:

:lol: :lol: tak určitě :lol: :lol:
Tak to je dobrá vypravěčka :lol:

Ten „stoj“ jí i věřím, synové jsou oba hypertoničtí, takže jestli byl muž taky, tak je možné, že byl tak zaťatý, že ho zvedla do stoje :D ovšem vydávat to za přednost místo hledání způsobu jak to odstranit…
Jinak už jsem si zvykla, že manžel i jeho sestra zvládali nemožné a ona jako matka ještě víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.5.23 17:34
@kocourGarfield píše:
Me vždy hrozně překvapuje, jak si tchyně pamatuji přesně detaily i po 30, 40, 45… letech.
Já bych taky chtěla mít takovou sloní paměť. :kytka:

Ale co měly k obědu neví.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
19.5.23 17:36
@aanysek píše:
Ten „stoj“ jí i věřím, synové jsou oba hypertoničtí, takže jestli byl muž taky, tak je možné, že byl tak zaťatý, že ho zvedla do stoje :D ovšem vydávat to za přednost místo hledání způsobu jak to odstranit…
Jinak už jsem si zvykla, že manžel i jeho sestra zvládali nemožné a ona jako matka ještě víc :lol:

Tak to každopádně :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
19.5.23 18:34

@Petule030 Tím se vůbec netrap :)
Beztak tchyně motá dohromady plazení a lezení+ po těch 30+ letech ty data spíš střílí od boku než si je pamatuje.
Já si po 6 letech taky spoustu věcí mám tendenci vybavovat špatně a musím se podívat do fotek, nebo knížky.
Odkývala bych a dál neřešila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.5.23 18:35

Vyroky matek a tchyni VZDYCKY s rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.23 18:56

Jo já podle mámy ve dvou měsících pasla koníčky, ve třech se otacela, a v čtyřech lezla, můj syn je tedy strašně opožděný. A v 6 chodila na nočník a nepotřebovala plenky, jen na ven a na noc. Jako některé děti jsou napřed ale není to moc dobře, třeba když se hodně brzo staví a přeskočí to lezení. Nebo se otaceji ve 3 mesicich ale v zaklonu. Bývají z toho později potíže s páteří. Řešíme hodně pohybový vývoj takže mi to fyzioterapeutka vysvětlovala, že to není nic z čeho by byl úplně důvod k nadšení, spis je potreba to pak hlidat aby se nedelo neco nespravneho. Většinou ty děti používají nějaký blbý pohybový vzorec, který může a nemusí později vadit.

• Citovat
  • Upravit
19388
19.5.23 22:09

@Petule030 amo, jedno moje dítě začalo lézt před 6.mesicem, stouplo taky brzo, od 8.mesice stal a začal obcházet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí