Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
najde se tu někdo z Liberce, kdo čeká dítě v říjnu (nebo v termínu okolo října)? Budete rodit také v liberecké nemocnici?
Předem díky za odpověď.
Mějte se fajn.
Mikinka
Ahojky,
já jsem v LBC porodnici rodila v prosinci a nikdy více!!! Prostředí je to nádherný, navíc jsme přes Vánoce měli nadstandart, ale ten přístup personálu byl šílenej. Když jsme tam byli na kurzu, tak nám říkali, že budu celou dobu na porodním sále (vypadají nádherně, vany a tak), manžel může být se mnou...........realita byla jiná, přijeli jsme v kalamitě, měla jsem kontrakce už 2 hodiny po 5 min., manžela poslali domů a mě šoupli na hekárnu, kde jsme byli dvě, neměla jsem soukromí, měla hrozné bolesti a byla na vše sama, nikdo mi neporadil, jak dýchat a tak, jen mi pořád tvrdili, že to ještě nic není, že co budu dělat, až to přijde doopravdy. To na psychice nepřidá. Měla jsem kontrakce po 3 min. a stále se ptala, jestli už můžu zavolat manžela a kdy půjdu na sál, že by mi voda jistě ulevila od bolesti. Zkrátím to. Na sál mě pustili až když jsme už šli rodit, manžela jsem zavolala na vlastní pěst, dorazil na poslední chvíli. Ač měl synek Apgar skore 10, a byl zcela bez problémů, vůbec mi ho neukázali a odnesli ho, donesli ho za 20 minut. Když mě šili, bavili se nade mnou, co budou dělat o vánocích. Zašili mě špatně a 5 týdnů mi to hnisalo a hrozilo mi nové šití. Takže příště určitě Frýdlant, prostředí nic moc, ale pochopila jsem, že opravdu nejvíc záleží na personálu.
Martina a Adámek
Necko, to teda cumim........
Ja uz jsem neco slysela na tuhle porodnici, ale zase kamaradka tam v breznu rodila a byla moc spokojena, je to asi o lidech
Jinak vrele doporucuji JAbloneckou porodnici........sama jsem tam delala do otehotneni sestru...........personal moc fajn, zadna hekarna neni, jenom porodni boxy......vana v jednom, jinak ma kazdy WC a sprchu
PAk na sestinedeli jsou jenom 2 luzkove pokoje kazdy ma WC a sprchu, a taky 2 jednoluzaky, jeden i s mistnosti pro tatinky
to je jako nadstandart noc za 400KC
kazdy pokoj ma telefon, pro prijimani hovoru, televizi, lednici
No nebudu ji uz vychvalovat. ale ja jsem byla moc spokojena
Katka
Mikinko-myslim,ze uz jsi se ukazala i v diskuzi Rijen 2006 jsem tam taky-v podstate uz od zacatku,jen tam nejak moc v posledni dobe nestiham chodit,tak jen abys byla v obraze
Ahojky, sice nejsem z Liberce, ale od Jablonce. Co se týče porodnice, tak známá z Liberce raději jela rodit do Jablonce. Bylo to hlavně z toho důvodu, že veděla, že bude rodit císařem a v Jablonci může čekat tatínek v předsálí a hned po narození dostane mimíska do ruky, jde s ním k umytí a tak. A taky ještě říkala, že když prvního kluka rodila v Lbc, tak ji ani neřekli Apgar skóre, zjistila ho až z očkováku, který dostali se zpožděním.
Ahoj Ktrollik,
taky se rozhoduji mezi Liberecem a Jabloncem…no, ještě uvidíme, my to máme do Jablonce dál a navím pracuju v Liberci jako sestra, takže budu z toho mít určité výhody
a tím nemyslím jinačí přístup ke mne ![]()
Ahoj holky
!
Nechcete se k nám připojit na Byby- cafe. Jsou tu prima holky a víc to tam žije http://www.baby-cafe.cz/modules.php?….
Čekáme vás ,pa pa
Necka píše:
Ahojky,já jsem v LBC porodnici rodila v prosinci a nikdy více!!! Prostředí je to nádherný, navíc jsme přes Vánoce měli nadstandart, ale ten přístup personálu byl šílenej. Když jsme tam byli na kurzu, tak nám říkali, že budu celou dobu na porodním sále (vypadají nádherně, vany a tak), manžel může být se mnou...........realita byla jiná, přijeli jsme v kalamitě, měla jsem kontrakce už 2 hodiny po 5 min., manžela poslali domů a mě šoupli na hekárnu, kde jsme byli dvě, neměla jsem soukromí, měla hrozné bolesti a byla na vše sama, nikdo mi neporadil, jak dýchat a tak, jen mi pořád tvrdili, že to ještě nic není, že co budu dělat, až to přijde doopravdy. To na psychice nepřidá. Měla jsem kontrakce po 3 min. a stále se ptala, jestli už můžu zavolat manžela a kdy půjdu na sál, že by mi voda jistě ulevila od bolesti. Zkrátím to. Na sál mě pustili až když jsme už šli rodit, manžela jsem zavolala na vlastní pěst, dorazil na poslední chvíli. Ač měl synek Apgar skore 10, a byl zcela bez problémů, vůbec mi ho neukázali a odnesli ho, donesli ho za 20 minut. Když mě šili, bavili se nade mnou, co budou dělat o vánocích. Zašili mě špatně a 5 týdnů mi to hnisalo a hrozilo mi nové šití. Takže příště určitě Frýdlant, prostředí nic moc, ale pochopila jsem, že opravdu nejvíc záleží na personálu.
Martina a Adámek
Mám s LBC nemocnicí naprosto stejně příšerné zkušenosti. Rodila jsem tam před sedmi lety a přístup personálu byl tak otřesný , že mě to úplně odradilo od toho , mít v brzku další děti.
Taky mě šoupli na hekárnu , nevšímali si mě , muže vyhodili rovnou domů . Byla jsem v tam v noci jediný rodící případ a sestry na sesterně se o mě bavily jako o té krávě co je strašně ser…, protože jim zkazila klidnou noční směnu a teď se stím budou babarat přes čas. Dveře byly otevřené a já tak slyšela každé jejich slovo . Psychicky mě to zcela rozhodilo na hodně dlouhou dobu.
Já jsem slyšela na libereckou nemocnici plusy i mínusy…a ta nejen od kamarádek…
Ale co se měl vyměnit primář na oddělení, tak se to prý mělo poměrně dost změnit…
Nemámete některá „čerstvé“ zkušenosti?? ![]()
tak se take hlasim z LBC.
prvni porod des a bes.Uvazovala jsem i o stiznem dopisu na vedeni, protoze jsem sestricka ze spitalu a to co se tam delo, me vazne moc mrzelo a nastvalo.
Hlavne jsem byla nastvana na sebe, ze jsem si nepro:,–(ila svou a na prvni porod mela spise strasne vzpominky.
Podruhe jsem volila porodnici, ale nakonec jsem se rozhodla pro LBC znovu.Rikala jsem si, ze na stejne jezinky uz jiste nenarazim.
A take jsem si stala za svym a vedela co chci a ze se klidne poperu. ![]()
Druhy porod byl naprosta fantazie.personal absolutne uzasny a porod krasny.
Hned na sale jsem hlasala, ze se tesim opet na dalsi mimco.
Jedine co se nezmenilo, je strava a ta je silena ve vsech nemocnicich.
Takze____je to o lidech!!!
Ahoj holky ![]()
Tak vidím, že se v Liberci bohužel nic nezměnilo. Svůj zážitek z porodu jsem již popisovala, tak se nebudu opakovat, ale ještě teď je mi z toho úzko. Moc bych vám doporučovala Frýdlant nebo Jablonec. popřípadě Turnov. Jen jsem se teď doslechla, že hodně lidí z Liberce chce rodit v jablonci a že už se jim to moc nelíbí, že mají hodně plno, tak prý posílali do Turnova, ale to mohlo být jen chvilkové.
Tak se mějte fajn a já jdu mrknout na baby- cafe.
Hezkej večer a ještě hezčí víkend.
Ahoj ![]()
Nakonec zvítězil Liberec a já jsem tam na začátku dubna porodila synka ![]()
Porod byl pro mě krásným zážitkem (jasně že to bolelo a jak
) a asistentky byly perfektní
(měla jsem dvě, jelikož jsem rodila v noci a sama
), takže je to doopravdy o lidech
![]()