Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Christy, uvidíš, bude líp!
Mamka pomůže, pohlídá, my jak žijeme s našima, tak taky hlídají, i když občas „remcají“ jak je zase Aďas vyšťavil
, ale vím na 100% že se jim po tom všem bude stýskat, až se odstěhujeme do vlastního a mě taky i když si občas přeju, aby jsme byli už ve svém ![]()
To taky doufám,že bude aspoň krapet líp než teď.No a stím hlídáním,to bude paráda
,teď jsem s malou pořád sama doma,a je to pěknej zápřah,holt nám hlídání zatím nefungovalo,aspoň že Kája je jakžtakž samostatná,
pokud jí nic netrápí…tak dobrou zatím… ![]()
ahoj, christy urco bude lip, my ted po porodu se dost hadame,tchyne ze me dela vola a on ji nic nerekne, takze jsme vecne v sobe, ale ja doufam, ze to prejde.Jestli budes bydlet s mamcou, tak ti aspon pohlida, coz je bezva ne? ted nevim kdo se me ptal za kolik je mam nehty,jsou za 500kc plus kazdy mesic doplneni coz je400kc, delala jsem je od pani co mi je uzz delala,sidli na rybnicku, jo a na vlasy jsem se ptala v lekarne, co s tim, tak mi pani rikala, ze si nemam nic kupovat, ze to jsou zbytecne vyhozeny penizky , ze prej dokud se hormony neusadi, tak budou vypadavat furt.....
holky prosim nemohli byste mi poslat nejake receptiky na vanocni cukrovy prosim, nemate nahodou recept na pernicky? moooc vam dekuji
Ahojky ![]()
Lanci na ty nehty jsem se ptala já,a kde přesně ta paní sídlí,a seš sní spokojená,dělá to kvalitně?Někde to odfláknou a peníze jsou vyhozený
.
Jinak jo tchýně..
ta moje mě neustále vyčítá,že ho deptám,asi tím že chci po chudáčkovi,aby živil svoje dítě ![]()
Joo na ty receptíky se ti mrknu na jedno citronový cukrový,tady dávala recept už Saxana ![]()
christy:to uz mam opsane, moc dekuju, moje mamca k ni chodi tak tri roky a nehty ji opravdu drzi, upadli ji vzdy jen jeji vinou(jednou si ho zabouchlA do dveri)
me tchyne vycita, ze manza nesel na vejsku, rpitom jsem ho premlouvala at jde
Tak nevím,Lanci chceš i na vanilkový rohlíčky,ty sou u nás nejoblíbenější,ale ty asi budeš mít viď?
Perníčky bohužel nedělám..tak ti sem večer něco napíšu.Teď letím… ![]()
klido muzes i na vanilkovy rohlicky aspon zkusim i nejake jine moc dekuju
Tak zatím jsem dělala jen tyhle,ty ostatní recepty sem někam zahrabala
,tak jestli budeš chtít
tak se zejtra ještě mrknu
.
Vanilkový rohlíčky:210gHery,210gmouky,100gcukru(já ho nedávám),100goříšků.Mouč.cukr+vanilkový na obalení.
Citrónový koláčky:150g mouč.cukru,120gHery,160ghl.mouky,2žloutky,1menší citron,1bílek,cukr krystal.
vše smícháme a přidáme i citr.kůru,vyválíme těsto,vykrájíme kolečka,dáme na plech s pečícím papírem,potřeme kolečka bílkem a posypeme hrubým cukrem.
Maminčiny vánoční rohlíčky:
140g ml.oříšků,140g krupice,70g jemně pokrájených nebo namletých rozinek,1bílek,3špetky ml.skořice,3špetky ml.hřebíčku,3špetky citr.kůry.
zpracujeme těsto,děláme rohlíčky asi 3-5cm,pokud se lepí „namáčíme“ruce v mouč.cukru.Pečeme v mírně před.troubě na 120°c asi 15min.po upečení ztvrdnou,ale zhruba za deset dní by seměli rozležet.
Ahojda,
lanci, až budu mít čásek, tak taky hodím nějaké receptíky ![]()
ahoj holky tak dnes jsem zadělala těsto na ořechová kolečka plněná nugetou faak dobrůtka tak tady je receptík ![]()
500g hl.mouky
260g cukru
260g másla
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do ppečiva
100g mletých oříšků
Nugetu na slepování
lanci nemáš zač no snad vám budou chutnat ![]()
jinak mám už nakoupené dárečky tak se mi ulevilo uff ted už jen zabalit dopílovat ještě cukroví a mám vše ![]()
no ja musim jeste koupit nejake darecky, jeste napect a poradne douklidit a bude, jenze s malou to jde tezko, kdyz ted furt place(kvuli zoubkum) ach jo, vcera jsme byli na hexa a celou noc jsme meli teplotku,takze jsme moc nespali, rano uz byla pres 38,5 tak jsme dali nurofen sirup, zatim dobry,akorat cekam co bude dal, no tak u nas to pripravovani jde trochu pomaleji, jeste ke vsemu mi mela pect tchyne, ale nastvala me, takze jsem rekla, ze na ni prdim a upecu si sama, tak kvuli tomu zacinam i dost dlouho pect, no uvidim, jak to stihnu…
holky kde se všechny flákáte nějak nám to tady zamrzlo
zase to s tím uklidem a pečením nepřehánějte at vás z toho neklepne pepka ![]()
jinak mi dneska byli koukat na stromečky a v pondělí jdeme koupit už se moc těším ![]()