Výstava fotek z potratů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
9.10.14 21:03
@Gina108 píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: S tím nelze nesouhlasit.

Kampaň je drsná, ale pravdivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.14 21:04

Já nevím, nelíbí se mi tam to starší dítě.
Jinak mám jiný názor, žena, co si prošla nechtěným potratem nezabíjel a živé dítě. To dítě bylo mrtvé, jen vyndané z dělohy, aby jí neohrozilo na životě. Nijak to nesouvisí s tím, když se za živa trhá živé dítě, tedy shluk buněk, jak se tomu kulantně říká :nevim:
Umístěné na ulici je to nešťastné, hlavně kvůli dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.10.14 21:05
@Ivaneska píše:
@zamlklinka ano určitě dokáže, ale jelikož jsem na potratu nikdy nebyla, ani jsem neměla ZT, tak jsem si v první chvíli neuvědomila, že by to mohlo někomu i ublížit :oops: :oops:

Přesnĕ tak, tohle by mĕl nĕkdo vysvĕtlit tĕm co tu výstavu vymysleli.
Neni ohleduplná k dĕtem a k ženám, které o dítĕ nechtĕnĕ přišly.
Není mi jasné, jak si lékaři mohli dovolit to fotit. Mĕ by se to nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
9.10.14 21:15

Osobne mi to prijde nechutne, nechapu proc na ulici, at to vystavuji nekde v galerii, kdyz se na to budu chtit podivat, pujdu. Sama sice nevidim v potratu (mimo zavazne zdravotni komplikace at uz matky nebo ditete) smysl, ale rozhodne jsem proti zakazani, pak se budou mnozit potraty „nacerno“ a to teprv budou jatka. Takze mne se ten napad nelibi, prijde mi zbytecne provokativne brutalni a nedivim se, ze s tim vetsina nesouhlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
9.10.14 21:15

:? tak na ulici bych toto neumístovala v žádném případě :nevim: :zed:
Když jsem musela porodit mimi v 23tt, bez šance na záchranu a vidět tohle, tak mě odvezou. :( Měli by přemýšlet více nad tím, že plno lidem to může uškodit, otevřít bolavé rány. A o dětech ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.10.14 21:22

Výstava se mi vůbec nelíbí. Svůj účel nesplní. Ta, která chce potrat, na nĕj i přesto půjde.
Vidĕt ty fotky moje dítĕ v nezralém vĕku, tak si ty organizátory podám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.14 21:25
Toť otázka :think: zrovna dneska je tu diskuze, kdy ona zvažuje potrat, jenže není rozhodnutá, kdyby manžel prý přišel a řekl, že si mimčo nechají, byla by ráda. Přesto ho zvažuje. Bude nešťastná, třeba by jí takovéhle fotky otevřely oči. :nevim:
@zvědavá borůvka píše:
Výstava se mi vůbec nelíbí. Svůj účel nesplní. Ta, která chce potrat, na nĕj i přesto půjde.
Vidĕt ty fotky moje dítĕ v nezralém vĕku, tak si ty organizátory podám :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
9.10.14 21:30

Na veřejném prostranství bych to opravdu nedovolila. Kvůli dětem a všeobecně je to dosti nevhodné. Co ženy, které si „tím“ prošly nedobrovolně? Komu je tato „osvěta“ vůbec určená? Stačí se zamyslet, kdo vlastně na potrat jde. Většinou k tomu je vážný důvod, ať už je jakýkoliv. Fuj, nedovedu si představit, jak bych se o tomhle uměleckém díle měla 5ti leté dceři vyjádřit a jak s ní o tom pokecat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.10.14 21:48
@terinka4444 píše:
Toť otázka :think: zrovna dneska je tu diskuze, kdy ona zvažuje potrat, jenže není rozhodnutá, kdyby manžel prý přišel a řekl, že si mimčo nechají, byla by ráda. Přesto ho zvažuje. Bude nešťastná, třeba by jí takovéhle fotky otevřely oči. :nevim:

Nevím, nemyslím si, že by tyto fotky na ni zapůsobily. Beztak ta fotka z výstavy v 8tt je podle mĕ nepravdivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
9.10.14 21:50

@terinka4444
Tu diskuzi jsem nečetla, ale jestli váhá a evidentnĕ dítĕ chce, tak bude potratu litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.14 22:04
Právě, je to věc, co jí může zničit, takové nakopnutí v podobě fotek…mám jiný názor, než většina. Tedy až na tu ulici, tam to být nená a to starší dítě taky ne. Sestřenka chtěla jít na potrat, byla na konci třetího měsíce, když to zjistila, na rozhodnutí byl necelý týden. Nechtěla dítě, chtěla potrat, právě tyhle fotky rozhodly, už měla žádanku v ruce. Rozplakala se…dneska je jejímu synovi sedm, je to jejich štěstí, je to bezvadný kluk, který činí šťastnými všechny okolo :nevim:
@zvědavá borůvka píše:
@terinka4444
Tu diskuzi jsem nečetla, ale jestli váhá a evidentnĕ dítĕ chce, tak bude potratu litovat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
9.10.14 22:25

Nejsem zastánce potratů, ba naopak partneři mají dělat vše pro to, aby k nechtěnému těhotenství nedošlo a případně existují i jiné varianty řešení. V dnešní době antikoncepce a pilulek „po“ upt moc nechápu. Něco jiného jsou samozřejmě zdravotní důvody.
Ale tahle forma je zvolená více než neštastně a ty kterých se to týká to nejspíš ani nezasáhne.
Kdo chce vědět jak plod v kterém týdnu vypadá a jak se provádí potrat si to najde na netu.Koho to nezajímá a vidět to nechce, toho nepřesvědčí ani sebevíc šokující výstava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
9.10.14 22:32

@Ivaneska nelibi, pro me je to tedy hodne emotivni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.14 00:42

Teda, to je masakr. Revizi mám za sebou, jsem s tím už celkem srovnaná, ale pohled na rozcupované tělíčko v 6tt mi zatajil dech. To si dělají srandu, že tohle umístí na ulici. Netuším, jak bych vysvětlovala staršímu, co že je to tam na těch obrázcích :roll: :cert:

• Citovat
  • Upravit
4918
10.10.14 01:00

Ročně se v naší republice provede přibližně 23 tisíc potratů a jen třetina z nich je ze zdravotních důvodů. Není to číslo přímo alarmující? :think: Kampaň sama o sobě není špatná, jen je naprosto nevhodně umístěná. Na druhou stranu, ten kdo chce na potrat jít, si ji do galerie asi prohlížet nepůjde :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová