Lidé bez domova

Anonymní
25.12.11 11:05

LIDÉ BEZ DOMOVA

Ahoj holky, možná to sem nepatří, ale stejně to zkusím. Včera se mi po cca roce ozval můj bratr který donedávna pracoval v Anglii. Něco se tam stalo, že přišel o práci o bydlení a tak, a vrátil se sem. Rodinné vztahy u nás absolutně nefungují…no zkrátím to. Je na ulici, doklady a tašku s věcmi mu ukradli když přespával v tramvaji. Vypadá absolutně hrozně … prostě jako bezdomovec. Na ulici je cca 3 měsíce. sem z toho špatná, hlavně proto že nemám jak mu pomoci. Dala jsem mu nějaké peníze na jídlo, na ubytovnu ho nedostanu jelikož nemá doklady. Chci se zeptat jestli někdo nevíte, jaká je možnost pomoci u nás v čechách, kam se obrátit, aby mu pomohli z ulice a najít si práci. Teda tvrdil mi že práci chce, jenže když se někam půjde zeptat ve stavu v jakém momentálně je, nikdo ho nezaměstná. Navíc nemá čistý trestní rejstřík, je v podmínce. Co navrhujete? Do center jako nocležen a tak pro lidi bez domova není šance se dostat, jsou hrozně velké fronty, ale přece musí existovat nějaká alternativa jak se zvednout… u nás být nemůže, bydlíme v garsonce, sami máme co dělat abychom vše poplatili, navíc mimi na cestě a bratr s manželem se nesnesou… Díky za jakoukoliv radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Neprihlasena Jaruna
25.12.11 11:10

Co bratrovi brani si udelat doklady nove? 8o ,to nechapu.At se obrati na Cerveny kriz.

• Citovat
  • Upravit
9887
25.12.11 11:10

Město?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
25.12.11 11:12

Napadá mě akorát nahlásit ztrátu/odcizení dokladů, vydají mu náhradní, s tím bys mu mohla pomoct, pak mu vyprat, aby šel žádat o místo ve slušném stavu. Někde musí mít nahlášené trvalé bydliště, ne? Lidi bez domova ho mívají na úřadě.
Každopádně ty doklady jsou základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.12.11 11:13

Ahoj.. ať se obrátí na jakoukoliv neziskovku, která se věnuje bezdomovcům. Pomůžou mu vyřídit doklady, životní minimum, na které má nárok a pod.. takže aspoň něco do začátku, pak už je to na něm. Oni pomáhají aji co se týče sehnání nějakých podřadných prací, na kterých se ukáže, jestli on má zájem na sobě dál pracovat a vyhrabat se z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 11:18

Holky já nevím, nemám s tímto totiž zkušenosti, nikdy jsem se do podobné situace nedostala, nikdy neztratila doklady a tak, proto se ptám tady. Jedná se o město Prahu, s tou sociálkou a životním minimem je to dobrý nápad, pokud by mu pohohli i s prací, bylo by to super. Hlavně podotýkám, že je teď v hrozném stavu, práce neschopný. Přespával někde na lavičce, a nějací kluci ho zmlátili a zkopali. Kulhá, má pravděpodobně zlomené 3 prsty na noze, na pohotovosti ho odmítli ošetřit, jelikož nemá žádný doklad, prostě nic.....

• Citovat
  • Upravit
sophinka
25.12.11 11:19

a u tebe dočasně být nemůže? Je to bratr a necháš ho na ulici? umyl by se ,najedl ,dal dohromady doklady a našel si práci a ubytovnu,otázka jednoho měsíce.

• Citovat
  • Upravit
9887
25.12.11 11:20

nějaké odkazy pro Prahu: http://www.praha.eu/…i/index.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 11:20

Jinak trvalé bydliště má hlášené na úřadu MČ Praha 8. S tím nahlášením odcizení dokladů určitě něco uděláme. Děkuju za tipy.

• Citovat
  • Upravit
9887
25.12.11 11:21

(a jinak ano - pokud má rodinu, je ideální, když se ho třeba na krátký čas ujme, aby se vylízal z nejhoršího; ostatně jsou Vánoce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 11:24

Kdyby to záleželo jen na mě, tak mohl. Ale jen na mě to nezáleží, už jednou u nás bydlel, když ho pustili z vazební věznice (následně dostal podmíněný trest), neshodli se s mým manželem, nemohou se vystát. Já se na jednu stranu manželovi nedivím, můj bratr je průserář, to říkám narovinu. Měl u nás podmínku že nesmí kouřit trávu, manžel nenávidí jakékoliv drogy (a já se mu nedivím), a pak bratra chytil jak tu trávu kouří, tak ho vyhodil… já jsem mu našla práci v Anglii, z té se teď po cca roce a půl vrátil … je to složité všechno vysvětlit, ty vztahy jsou u nás vážně špatné. Tátu máme zavřeného, a máma se nezajímá…má nový život s novým partnerem, malé tříleté dítě…

sophinka píše:
a u tebe dočasně být nemůže? Je to bratr a necháš ho na ulici? umyl by se ,najedl ,dal dohromady doklady a našel si práci a ubytovnu,otázka jednoho měsíce.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.11 11:26

já mu chtěla zaplatit dočasně ubytovnu, ale to nejde bez dokladů. Za jak dlouho mu prosím vás vyřídí tu občanku na základě toho náhradního dokladu???

• Citovat
  • Upravit
marra
25.12.11 11:27

8o predpokladam ze jako sestra ho vemes domu,das mu najist,nechas o poradne umejt,oholit,urcite najdes doma i nejake obleceni po chlapovi,nebo skoc do sekace,tam vyhrabes hezke kousky,osetri mu zraneni,a hlavne ho nech poradne vyspat,.Pote bych zasla na nejakou charitu pro bezdomovce,nebo a hlavne zajit si nahlasit odcizeni dokladu,vydaji mu nove.Snad ho nenechas na ulici ne?kord ted o vanocich?se zlomenejma prstama a modrinama?! :cert:

• Citovat
  • Upravit
marra
25.12.11 11:29

Aha ted jsem si precetla ,ze ej pruserar,no nicmene nech ho okoupat oblec ho a dotlac vyridit ty doklady,pak uz je to asi na nem_?odkud jste,pomohla bych ,alespon nejak castecne.

• Citovat
  • Upravit
9887
25.12.11 11:30

Občanku by měli vyřídit do měsíce, ale ten dočasný doklad by mohl na leccos stačit…
 http://ostatni.porad.cz/…prukazu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová