Lidé bez domova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3278
25.12.11 12:15

Naposledy jak tu byl, tak jsem mu pomohla, přišel vždy v době, kdy věděl že manžel není doma- nenachala jsem ho okoupat, vyprala jsem mu věci, dala najíst apod… ale bydlet ne, to bych ho nemohla nechat bydlet, dopadlo by to katastrofálně- určitě by nám zase „odnesl“ spoustů věcí a s takovou bych za chvílí neměla v domě nic, co má elektriku. Všechno kupoval manžel a to teda ne, aby to pokaždé padlo z domu, k vůli „žebravým“ očím bráchy :roll: Naprosto zakladatelku chápu- vím jaké to je hrozné, třepat se, jak zase bude chtít brácha „využít“ „zneužít“…a sám pro zlepšení životního stylu nic neudělal. Všechny peníze co měl skončily v chlastu, v automatech či ve skupince bezdomovců :roll: Manžel mu vyřídil i práci a hádejte? Nastoupil a po týdnu se na to vy**ál! Prostě si nepřišel a jeho vinou vznikl pracovní paragraf 53 ! A pak si přišel stěžovat, že mu nedají ani na pracáku podporu a nějakou dobu ho nezaevidovali. :cert: Ale nejsem „svině“ sestra- tady nezbývá než- Kdo chce kam, pomožme mu tam! Co chtěl- to má…a to mi nikdo nevyvrátí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 12:18

Takhle jsem se po tom všem na to dívala i já, do včerejšího dne, kdy jsem ho viděla, a zlomilo mi to srdce, opět :(

Vanesanka píše:
Naposledy jak tu byl, tak jsem mu pomohla, přišel vždy v době, kdy věděl že manžel není doma- nenachala jsem ho okoupat, vyprala jsem mu věci, dala najíst apod… ale bydlet ne, to bych ho nemohla nechat bydlet, dopadlo by to katastrofálně- určitě by nám zase „odnesl“ spoustů věcí a s takovou bych za chvílí neměla v domě nic, co má elektriku. Všechno kupoval manžel a to teda ne, aby to pokaždé padlo z domu, k vůli „žebravým“ očím bráchy :roll: Naprosto zakladatelku chápu- vím jaké to je hrozné, třepat se, jak zase bude chtít brácha „využít“ „zneužít“…a sám pro zlepšení životního stylu nic neudělal. Všechny peníze co měl skončily v chlastu, v automatech či ve skupince bezdomovců :roll: Manžel mu vyřídil i práci a hádejte? Nastoupil a po týdnu se na to vy**ál! Prostě si nepřišel a jeho vinou vznikl pracovní paragraf 53 ! A pak si přišel stěžovat, že mu nedají ani na pracáku podporu a nějakou dobu ho nezaevidovali. :cert: Ale nejsem „svině“ sestra- tady nezbývá než- Kdo chce kam, pomožme mu tam! Co chtěl- to má…a to mi nikdo nevyvrátí :roll:
  • Citovat
  • Upravit
2451
25.12.11 12:19

Já se vám tady odtajním, ať víte o koho jde … anonymka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
25.12.11 12:20

Ne, jak už jsem psala a teď se to potvrdilo, drogy a alkohol si domů netahat!! Takže nepomáhat, jakkoliv. Při styku s ním se budeš trápit stejně jen ty.

Tím, že si ho necháš co nejdále od sebe, zachráníš svou rodinu, tak to chápu já a píši to i ze zkušenosti z okolí 8o

Anonymní píše:
Já vám popíšu situaci teda celou. Bratr od 13 let bral drogy. Dostal se do diagnostického ústavu, ze kterého utekl, byl 5 let v celostátním pátrání, v 18 letech, když už věděl že na něj úřady nemůžou se najednou objevil. Vytáhla ho celá rodina z ulice, všichni mu pomáhali, podporovali ho. Pak se doma začaly ztrácet peníze. Následně věci co měly nějakou hodnotu. Začal brát drogy - opět. Byl na ulici. Já ho z ní tenkrát vytáhla a pracoval rok na slovensku u mého strýce, který ho opět podporoval, zaplatil mu soukromou školu, aby se alespoň vyučil. Měl jednu podmínku - bez drog. Tu po cca roce porušil. Tak ho strýc vyhodil. Vzali jsme bratra k nám s mým manželem. Jenže když jsme ho půl roku živili a on furt tvrdil jak si nemůže najít práci, manželovi už ruply nervy a vyhodil ho na ulici. I tak jsem mu nadále prala, dávala najíst a tak. Pak sese dostal do té věznice, za krádeže, řekli jsme si, to pro něj muselo být ponaučení, a když dostal podmínku opět ho manžel vzal k nám domů, ale tentokrát na něj už nekompromisně šlapal…musel uklízet, venčic psy, podílet se na vaření jídla, a hlavně mu byl pořád za zadkem, když aby hledal práci, na což můj bratr raegoval docela agresivně. Ve finále dal mému muži který ho živil při konfliktu pěstí, když ho chytil jak kouří trávu. Manžel ho vyhodil. Mezitím co ci bratr balil věci, nám ani nevím jak zmizel digitální fotoaparát a playstation PSP. Po tomhle všem jsem mu stejně našla práci v Anglii, pomohla mu do začátku a odcestoval. A teď je tady zpátky ve stavu v jakém nikdy nebyl. Opravdu se vám zdá, že jsem taková svině sestra????
sophinka píše:
Anonymní píše:
Jsme z Prahy. Proč to nemůžu udělat jsem napsala výše. Včera jsem s ním zašla na Hlavní nádraží, kde jsem mu zaplatila sprchu (nechtěli ho tam pustit, ještě že jsem byla s ním), koupila mu jídlo a dala mast na nohy a obvazy, čisté spodní prádlo. Jsme domluvení že se sejdeme po vánocích, já mu do té doby koupím v second handu nějaké oblečení. Opravdu ho nemůžu vzít k sobě domů, neodsuzujte mě za to. Ale manžel je zásadovej, řekl, že jednou mu podrazil nohy a srát od něj si na hlavu nenechá (podokýmám že manžel pracuje v centru prahy kdy feťáky a problémové bezdomovce vídá deno denně když je vyhazuje z obchodů jak kradou a tak, možná i proto má k nim takhle razantní postoj)
marra píše:
Aha ted jsem si precetla ,ze ej pruserar,no nicmene nech ho okoupat oblec ho a dotlac vyridit ty doklady,pak uz je to asi na nem_?odkud jste,pomohla bych ,alespon nejak castecne.
nezlob se,ale to je :cert: Vlastního bratra nechat na holičkách , já bych tohle třeba svému manželovi neodpustila,kdyby mě nutil k tomu nepomoct vlastní rodině. Nemohla bych si ho vážit. To co říkáš žes udělala,zaplatit mu sprchu na hlaváku… to bych udělala pro cizího,pokud by poprosil
  • Citovat
  • Upravit
sophinka
25.12.11 12:23

tohle si měla napsat jako úvodní příspěvek . ze začátku to spíš vypadalo tak,že pracoval ,o práci přišel a teď je na ulici. Pokud je to feťák,flákač a lhář tak bych mu taky nepomohla

• Citovat
  • Upravit
2451
25.12.11 12:23

každopádně vám všem děkuju za rady. Já mu chci pomoct, ale do bytu ho prostě pustit nemůžu. Už jednou jsme kvůli němu měnili pronájem. Včera jsem se s ním sice sešla v části kde bydlím, ale dávala jsem si pozor aby mě nesledoval domů. Doufám tedy že nesledoval. Nemůžu ho nechat ale na ulici „chcípnout“, na to prostě srdce nemám, i když se kvůli tomu dostávám s manželem do sporů. Už jen to, že jsem mu zaplatila to jídlo atd. jsem manželovi udělala za zády…i z toho mě tíží svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
25.12.11 12:24

Zakladatelko- navrhuji Ti, pokud to máš takto, vůbec si již toho bráchu nepouštěj do bytu a komunikuj s ním pouze mimo byt. Pokud na to ještě máš „nervíky“, klidně mu vyper, dej jídlo apod…ale uvědomuj si zároveň, že jak dlouho to tak chceš dělat? Já to vzdala cca po 3 letech , když jsem viděla, že brácha nemá špetku svědomí ani zájmu se nějak „zlepšovat“, zlepšit" …prostě nic :nevim: Řekla jsem mu, že já kdybych byla v jeho situaci, tak bych se ji snažila "opravdu " řešit a pokud on s tím nehodlá nic dělat, nebudu již ani já pro něj nic víc udělat. To se mám nechat "vysávat? Co jsem "finanční darovatelka? Kde žijeme..... Brácha se od té doby hezky dlouho neukázal, asi má přece jen špětku svědomí :think: A až jednou přijde a pochlubí se úspěchy( alespon malými), tak ho přijmu s otevřenou náručí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
25.12.11 12:25

nejhorší je se tvářit hrdinsky před manželem, ale stejně jsem z toho na prášky. Jenže dát najevo své emoce, manžel by ho snad našel a dal mu přes tlamu že se mi vůbec ozýval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.12.11 12:25
Larr píše:
Ne, jak už jsem psala a teď se to potvrdilo, drogy a alkohol si domů netahat!! Takže nepomáhat, jakkoliv. Při styku s ním se budeš trápit stejně jen ty.

Tím, že si ho necháš co nejdále od sebe, zachráníš svou rodinu, tak to chápu já a píši to i ze zkušenosti z okolí 8o

Anonymní píše:
Já vám popíšu situaci teda celou. Bratr od 13 let bral drogy. Dostal se do diagnostického ústavu, ze kterého utekl, byl 5 let v celostátním pátrání, v 18 letech, když už věděl že na něj úřady nemůžou se najednou objevil. Vytáhla ho celá rodina z ulice, všichni mu pomáhali, podporovali ho. Pak se doma začaly ztrácet peníze. Následně věci co měly nějakou hodnotu. Začal brát drogy - opět. Byl na ulici. Já ho z ní tenkrát vytáhla a pracoval rok na slovensku u mého strýce, který ho opět podporoval, zaplatil mu soukromou školu, aby se alespoň vyučil. Měl jednu podmínku - bez drog. Tu po cca roce porušil. Tak ho strýc vyhodil. Vzali jsme bratra k nám s mým manželem. Jenže když jsme ho půl roku živili a on furt tvrdil jak si nemůže najít práci, manželovi už ruply nervy a vyhodil ho na ulici. I tak jsem mu nadále prala, dávala najíst a tak. Pak sese dostal do té věznice, za krádeže, řekli jsme si, to pro něj muselo být ponaučení, a když dostal podmínku opět ho manžel vzal k nám domů, ale tentokrát na něj už nekompromisně šlapal…musel uklízet, venčic psy, podílet se na vaření jídla, a hlavně mu byl pořád za zadkem, když aby hledal práci, na což můj bratr raegoval docela agresivně. Ve finále dal mému muži který ho živil při konfliktu pěstí, když ho chytil jak kouří trávu. Manžel ho vyhodil. Mezitím co ci bratr balil věci, nám ani nevím jak zmizel digitální fotoaparát a playstation PSP. Po tomhle všem jsem mu stejně našla práci v Anglii, pomohla mu do začátku a odcestoval. A teď je tady zpátky ve stavu v jakém nikdy nebyl. Opravdu se vám zdá, že jsem taková svině sestra????
sophinka píše:
Anonymní píše:
Jsme z Prahy. Proč to nemůžu udělat jsem napsala výše. Včera jsem s ním zašla na Hlavní nádraží, kde jsem mu zaplatila sprchu (nechtěli ho tam pustit, ještě že jsem byla s ním), koupila mu jídlo a dala mast na nohy a obvazy, čisté spodní prádlo. Jsme domluvení že se sejdeme po vánocích, já mu do té doby koupím v second handu nějaké oblečení. Opravdu ho nemůžu vzít k sobě domů, neodsuzujte mě za to. Ale manžel je zásadovej, řekl, že jednou mu podrazil nohy a srát od něj si na hlavu nenechá (podokýmám že manžel pracuje v centru prahy kdy feťáky a problémové bezdomovce vídá deno denně když je vyhazuje z obchodů jak kradou a tak, možná i proto má k nim takhle razantní postoj)
marra píše:
Aha ted jsem si precetla ,ze ej pruserar,no nicmene nech ho okoupat oblec ho a dotlac vyridit ty doklady,pak uz je to asi na nem_?odkud jste,pomohla bych ,alespon nejak castecne.
nezlob se,ale to je :cert: Vlastního bratra nechat na holičkách , já bych tohle třeba svému manželovi neodpustila,kdyby mě nutil k tomu nepomoct vlastní rodině. Nemohla bych si ho vážit. To co říkáš žes udělala,zaplatit mu sprchu na hlaváku… to bych udělala pro cizího,pokud by poprosil

Ty jo, to je dost krutý. Aspoň ty doklady ať mu pomůže zařídit a rodný list a pas bych mu schovala u sebe, nebo aspoň kopii RL aby měla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
25.12.11 12:27

asi bych mu dala oblečení a zařídila schůzku na červeném kříži,úřadě kvůli dokladům atd. napsala bych mu to na papír tolikátého v tolik máš být tam a tam dala bych mu lístek na metro a pak už by bylo na něm jestli tam půjde nebo ne . od toho by se pak odvíjela moje další pomoc či nepomoc

• Citovat
  • Upravit
9887
25.12.11 12:30

No, spíš to zní tak, že bezďákem zůstane. Je to bludný kruh. Ale i v rámci bezdomovectví fungujou organizace, které lidem pomáhají i v takové situaci žít trochu důstojně. Nový prostor, existuje i bezdomovecké divadlo (i když jsem slyšela zvěsti o rozpadu)… Když už zůstane na ulici, je fajn se hned neuchlastat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
25.12.11 12:36

Nulu86: Taky mi to pokaždé zlomilo srdce a pak sjem měla „špatný pocit“ viny, atd… atd… kolik nocí jsem tajně probrečela a vzpomínala na něj, jak byl ještě malej bráška, jak jsme si hráli, společné zážitky apod… pořád ho ospravedlňovala, litovala ho apod…- ale uvědomila jsem si jedno jediné- že na úkor toho, že kdybych se rozkrájela a dala mu celý svět snad …přijdu o svoji rodinu…o své děti…manžela…to nejhlavnější .....a kdybych měla to srdce ještě větší a slitovala se pokaždé, tak bych poslala do pekel právě tu svoji „normálně“ fungujicí rodinu, bez které já nemohu už být…protože brácha stále vede stejný způsob života a nehodlá nic měnit, nemohu ani já na tom nic měnit…základním hnacím motorem mého „vyváženého“ života je na 1. místě ta moje rodina. Brácha to ví a přes to, že přicházel a věděl, že jsem měla pak peklo s manželem, využíval nadále.....na takovémto způsobu jeho chování jsem se rozhodla- nelituji ho, neslituji se…však ono to srdce přece jen časem ztvrdne a to jsem mirumilovný člověk :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
25.12.11 12:38

Doklady mu může zařitovat třeba i 16× do roka.

Zakladatelko a to tam pak budeš za ním lítat i s kočárem 8 :?:

Po zkušenostech, které si tu popsala, bych si dávala veliký pozor, aby vůbec nevěděl, kde bydlíš, ale to už je teď asi jedno, když si se s ním setkala a možná ne jednou.

Stejně mi přijde, že už si za sebe rozhodnutá. Přesně jak si psala, nemáš to srdce ho takhle nechat - :roll: - takže tobě bude asi rada drahá, viď :think:

Holky, co jsou zde - hezký den všem.

• Citovat
  • Upravit
3278
25.12.11 12:41
nulu86 píše:
nejhorší je se tvářit hrdinsky před manželem, ale stejně jsem z toho na prášky. Jenže dát najevo své emoce, manžel by ho snad našel a dal mu přes tlamu že se mi vůbec ozýval.

Přesně tohle znám. Kolikrát byly doma „úplně zbytečné“ hádky :roll: A mám ty „jizvy“ dodnes, jak manža někdy popije, tak mi neustále předhazuje " mého vychcaného bráchu" Už se i za něj stydím, co jsme to za rodinu :oops: (za bráchu). Manžel mi pochoval tátu i mámu , všecko platil sám a brácha se ještě chvástal před kámošema, jaký že pohřeb nezařídil :roll: Úplně se sprostě zachoval a nepřispěl ani korunou na pohřeb. Kdyby nebylo manžela, tak nevím co by bylo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
25.12.11 12:44

Omlouvám se, stále tu plácám a to hlavní mi uteklo :lol: Jo, jak píšou tady holky, aspoň ty doklady mu pomož, určitě bude potřebovat , myslím 100 KČ za odcizení dokladu OP, pak fotku že.....no a nedávej mu ty peníze do ruky, domluv se s ním, že spolu zajdete na focení a na úřad pro OP, aby ti nedej bože neprobendil peníze a to bys ho tam se stejným problémem měla doma zas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová