Lidi s menstruací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2902
19.8.23 23:24

Mě se tohle taky nelíbí. Neříkám, že se to v některých případech nemůže stát a když po mnoha a mnoha vyšetřeních usoudí odborníci, že jde o oprávněnou žádost a pomohou trans ženě či muži projít celým procesem tak, aby mohl - mohla žít kvalitní život, pak to plně chápu. Ovšem aby si po různých kanálech předávali tito lidé, kteří si myslí, že by měli podstoupit změnu, informace, co, komu, jak říkat, jak odpovídat, jak se chovat, aby získali souhlas, to ne. No a už jsou případy, že kluk chtěl být holka, všechno honem, honem, v podstatě doktory podvedl (viz výše) no a pak zjistil, že to není to, co chtěl a teď chce zase zpátky. Jenže už to nejde, ne úplně, že, a on nebo ona je teď v háji. Takže s tím právem na určení pohlaví a jeho změnu bych byla velmi velice opatrná a vůbec by se k tomu nemělo přistupovat jako k samozřejmosti a už vůbec bych s tím neblbla hlavu dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.8.23 23:25
@Semtex píše:
@Villanelle hele ale já jsem si třeba v dětství prala byt spíše kluk, protože kluci měli určité výhody, které holky neměly. Byt holka bylo pro mě někdy i otravne. Třeba když jsem musela od deseti let tahat s sebou všude na nějaký tábor, pobyt balík vložek :roll: nebo poslouchat porad “ty jsi holka, tak nedělej tamto, nechovej se jako kluci, a blablabla…” Ale trans fakt nejsem :mrgreen:

Ale asi nějaká epidemie to je, protože možná, kdyby mi někdo říkal a kdyby nas ve škole učili, ze se muzeme na kluka nechat předělat a dokonce že vlastně muže byt holka jakoby vevnitř kluk, že by mě to hodně znejistilo, já jsem byla v dětství spíše takovy melancholicky typ. Zalezi, jak by ten dotyčný byl přesvědčivý a jaký by tomu prikladal význam. Když se o tom nemluvili a neřešilo se to, tak byl člověk proste to, co měl mezi nohama a vyřešeno :lol: Jinak já jsem rada, ze jsem žena a s chlapama bych teď už rozhodne nemenila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Je to uz úplně naruby, aby byl někdo korektní k 1% trans osob s pipinou, tak je nekorektní k 99% netrans osob s pipinou, co se i v dnešní moderní době nazývají zastarale ženami :P.
@Semtex píše:
@Villanelle hele ale já jsem si třeba v dětství prala byt spíše kluk, protože kluci měli určité výhody, které holky neměly. Byt holka bylo pro mě někdy i otravne. Třeba když jsem musela od deseti let tahat s sebou všude na nějaký tábor, pobyt balík vložek :roll: nebo poslouchat porad “ty jsi holka, tak nedělej tamto, nechovej se jako kluci, a blablabla…” Ale trans fakt nejsem :mrgreen:

Ale asi nějaká epidemie to je, protože možná, kdyby mi někdo říkal a kdyby nas ve škole učili, ze se muzeme na kluka nechat předělat a dokonce že vlastně muže byt holka jakoby vevnitř kluk, že by mě to hodně znejistilo, já jsem byla v dětství spíše takovy melancholicky typ. Zalezi, jak by ten dotyčný byl přesvědčivý a jaký by tomu prikladal význam. Když se o tom nemluvili a neřešilo se to, tak byl člověk proste to, co měl mezi nohama a vyřešeno :lol: Jinak já jsem rada, ze jsem žena a s chlapama bych teď už rozhodne nemenila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Je to uz úplně naruby, aby byl někdo korektní k 1% trans osob s pipinou, tak je nekorektní k 99% netrans osob s pipinou, co se i v dnešní moderní době nazývají zastarale ženami :P.

Hele já chápu, co tím chceš říct, ale ty trans děti to nemají tak, jak popisuješ ty. Ony už od 3, 4 let mluví o tom, že jsou opačné pohlaví, oblékají se tak, to když vidíš, tak prostě víš, že je to něco, s čím se to dítě opravdu narodilo. A jsou v normálních rodinách, které mají i další cis děti. Opravdu to není na co jiného shodit. Pokud jim není umožněna včasná hormonální terapie, pak následují deprese, dysmorfie, sebeposkozovani a sebevraždy. Opravdu to takoví lidé mají v životě extrémně těžké. Nechce se mi věřit, že by se větší procento mladých lidí k něčemu takovému dobrovolně upsalo, aniž by to pro ně byla existenční nutnost.
Navíc pak tady ty vidíš, jak se to shazuje, že se někdo cítí jako kočka a jinej jako pes. V tomhle celým sporu o jazyk trpí prostě zas jen ti nejslabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
19.8.23 23:35

To bude narážka na transmuze ne?
Viděla jsem jednu „fotku“ na sociálních sítích. Kde rozlišovali WC
S pinďourem bez pin.
Jak praktické.
No jo ale co když jedno z těm 1000 pohlaví má jiný reprodukční a vylučovací cosi :palec: :think: :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
19.8.23 23:38
@Villanelle píše:
Hele já chápu, co tím chceš říct, ale ty trans děti to nemají tak, jak popisuješ ty. Ony už od 3, 4 let mluví o tom, že jsou opačné pohlaví, oblékají se tak, to když vidíš, tak prostě víš, že je to něco, s čím se to dítě opravdu narodilo. A jsou v normálních rodinách, které mají i další cis děti. Opravdu to není na co jiného shodit. Pokud jim není umožněna včasná hormonální terapie, pak následují deprese, dysmorfie, sebeposkozovani a sebevraždy. Opravdu to takoví lidé mají v životě extrémně těžké. Nechce se mi věřit, že by se větší procento mladých lidí k něčemu takovému dobrovolně upsalo, aniž by to pro ně byla existenční nutnost.
Navíc pak tady ty vidíš, jak se to shazuje, že se někdo cítí jako kočka a jinej jako pes. V tomhle celým sporu o jazyk trpí prostě zas jen ti nejslabší.

No, já si zas myslím, že kdyby se hormonální terapie neaplikovala, tak by si díky pohlavním hormonům v dospívání ti lidi uvědomili jasně, kdo jsou. A různé hormonální terapie a operace jsou akorát mrzaceni. Nemocná je mysl a místo abychom lecili mysl, tak zmrzacime i tělo. Funkční orgán preoperujeme na nefunkční pseudoorgan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
19.8.23 23:57

Je samec, samice a hermafrodit a nic víc. Ať se pošahanci staví na hlavu.
Mě je umradený jestli se cítí jako muž, žena, ovce, koza nebo co, ale prostě pohlaví jsou dvě, jen dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14604
20.8.23 07:28
@jege píše:
Chlap je něco jiného anebo nic? :think: :mrgreen:

Chlap je něco jiného pro účely této ankety :mrgreen: aby se mi tam veslo všech 50 známých pohlaví do těch čtyř možnosti :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
20.8.23 08:06

Mně se to celkově moc nelíbí.
Mělo by se klást důraz hlavně na psychoterapii, sebeprijeti, léčbu deprese apod.

Jestli si někdo myslí, že uříznutím, nebo příštím něčeho se vyřeší všechny jeho problémy a život se od základů změní, tak je zpravidla na omylu. Naopak spoustu dalších problémů přibude (znám několik případů, např. muž se nechal změnit na ženu, ještě předtím proběhl rozvod a jeho žena mu nechce půjčovat syna. Což chápu. Vysvětlit 8letemu dítěti, že z táty Vlasty je teta Vlasta bych asi taky nedokázala).

Navíc ani umělý penis a i vagina neplní svou funkci. Vagina se dělá ze scrota, takže zrůstá zevnitř chlupama, musí se promazavat a je to celkem hnus.

Když se to vezme kolem a kolem je to vlastně „kosmetická“ záležitost. Když si mě vezme do parády vizážistka, udělá že mě krasavici, budu se sice chvíli cítit super, ale moje problémy to stejně nevyřeší.

Řekla bych, že z tolerance se stala agitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.8.23 08:16

Tito exoti pořádají pochody a vnucují se dětem. :poblion:

https://www.super.cz/…v-cesku.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
20.8.23 08:33

Já ještě pochopím, když se dítě cítí jako jiný pohlaví, asi se to prostě někdy stane, ale tak v dospělosti se nechá celý přeoperovat a holt žije jinak. Ale třeba tohle, že se ženská nechá předělat na chlapa, ale nechá si ženský orgány a pak rodí děti, tak to fakt ne. :poblion: Když už přeměna, tak komplet se vším. A chudáci děti, maj v tom guláš a prej se taky chtěj nechat přeoperovat. 8o
 https://www.blesk.cz/…pohlavi.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
20.8.23 08:38
@Villanelle píše:
Nj, bohužel se to ženě do extrému. Na sousloví tradiční rodina jsem už alergická, stejně jako na českou vlajku. Protože ji zneužili bigotní fanatici. Taky mi vadí, že si ta slova a symboly ukradli, stejně jako mi vadí menstruujici lidé nebo trans ženy soutěžící v profesionálním sportu. Jen mi připadá, že v tom všem pak nejvíc dostávají čočku právě LGBTQ ze všech stran.

Me je jedno jak to pojmenujes, ale decka se ve škole učí vše možné, vali jim do hlavy aby znali 25-50 druhu orientaci, ale nesmí se zmínit, ze nejběžnější je máma, tata a deti. To je proste fujky. Jo tam sportovci, byt menstruujicim člověk atp mi rozum a hlava nebere. Za me tak nějak zacinalo emo. Je mi 35 a byly jsme strašně drsné se ska a punkem takže maximum byla cerna mikina s kapuci, jeansy a pasek s nejakyma pyramidkama :mrgreen: vrcholem našich rodičů byly za komancu zakázané kapely. Ale to všechno mi prijde strašně slabe a fakt pohodove. Jako nechat si nárůst dlouhý haro a odrbat jeansy… co by za to dnešní matky daly.. ehm teda menstruujici lidi, kteří s jiným nemenstruujicim pocali prozatím neidentifikovaneho člověka… a teď nevim jestli jsem dost koser :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
20.8.23 08:45
@Atisia píše:
To bude narážka na transmuze ne?
Viděla jsem jednu „fotku“ na sociálních sítích. Kde rozlišovali WC
S pinďourem bez pin.
Jak praktické.
No jo ale co když jedno z těm 1000 pohlaví má jiný reprodukční a vylučovací cosi :palec: :think: :think:?

Tak tady si odlozim… Google v Zurichu měl ještě nějaký 2-3 roky zpět toto. Nevim jestli ještě mají. Jestli to prijatelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.8.23 08:56
@PetraJ píše:
Já ještě pochopím, když se dítě cítí jako jiný pohlaví, asi se to prostě někdy stane, ale tak v dospělosti se nechá celý přeoperovat a holt žije jinak. Ale třeba tohle, že se ženská nechá předělat na chlapa, ale nechá si ženský orgány a pak rodí děti, tak to fakt ne. :poblion: Když už přeměna, tak komplet se vším. A chudáci děti, maj v tom guláš a prej se taky chtěj nechat přeoperovat. 8o

Tohle je úchylná zvrácenost. :poblion: Článek jsem kdysi četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.8.23 09:00
@hospodki píše:
Tak tady si odlozim… Google v Zurichu měl ještě nějaký 2-3 roky zpět toto. Nevim jestli ještě mají. Jestli to prijatelne

Na tyto záchodky bych nešla. Svět už je dávno s prominutím v 💩.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14604
20.8.23 09:07
@hospodki píše:

Tak nějak nechapu, proč nestaci bezbariérové toalety? Tam přece taky muže kdokoliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
20.8.23 09:11
@PetraJ píše:

Hele, jakkoliv je tohle divný, tak to chápu (že si nechá orgány). Nechtěla bych se nechat připravit o možnost mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová