Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako jedinci mají stejná práva.
Třeba uzavřít sňatek s partnerem opačného pohlaví.
Stejná práva nemá ten pár. Ale různá společenství mají různá práva.
Proč třeba omezovat manželství jen na dvě osoby?
@annlady
Rasista? 🤨 Oni už jsou i jiná rasa? A ano souhlasím.. Neměli by podstupovat mrzacici operace.. Chtělo by to řešit jako problém v hlavě ale teď se to dělá takhle. Oni to tak chtějí a my jim to zaplatíme
@K92 píše:
Už jen to, že podstupují spoustu operací, narkózu, to je šílenost. Navíc pak ti lidé musí do konce života brát koňské dávky hormonů (např aby mužům nerostly vousy atd.) To přeci pro tělo není vůbec zdravé (koneckoncům ani pro přírodu, protože všichni víme, kde ty hormony končí…), lidé si neumí vážit života. Přijmout s čím se narodili. Každý máme na svém těle něco, co nám vadí a nejlepší je se prostě přijmout. Černoch chce být bílý, malý velký, chlap ženou, dospělý dítětem, nemocný zdravým… Co je pro tělo zdravější? Rozřezat si tělo, užívat vysoké dávky hormonů a nebo si vážit života a zapracovat na sobě. V dnešní době si každý může žít po svém, nevím, proč hned běhat pod kudlu a cpát do sebe pilule.
Když se tu tak oháníš přírodou, něco podobného absolvují ženy, které nechtějí přijmout fakt, že jsou neplodné.
Rvou do sebe velké dávky hormonů, podstupují operace (laparoskopie atd.), narkozy, některé i ve věku, kdy jsou věkově babičkami a nikdo jim to nevymluví…
Dle Tebe by si taky měly vážit života a zapracovat na sobě a děti nemít, když vědí, že s pomocí lékařů je šance na lepší život?
Stejně jako ti, kteří si chtějí změnit pohlaví, dělají to též s vidinou na lepší život…
@annlady píše:
Kefalín a co je to ta „tradiční rodina“? Jaká je definice tradičnosti? To, co byla „rodina“ v starověkém Římě? To co byla rodina v prvobytně pospolné společnosti To, co byla rodina v 19. století? To, co je „rodina“ podle nějakého náboženství?
To co byla rodina posledních několik století. Muž, žena a k tomu případně děti. Neříkám, ze se svět nesmí změnit, ale udivuje me jak se to všechno zmenilo za poslední 2 roky
Menstruaci nemají lidi, jen ženy.
@Jemako píše:
Já nechci nikoho diskriminovat a ani se nepřeji aby někdo byl na základě své volby diskriminovan.. Co mi ale vadí je ta obrovská propagace kdekoliv na sítích… Není den abych neviděla nějaký rozhovor o tom jak je to super a jak mi se jim musíme přizpůsobit a podobně… Jak jsou diskriminovani? Můžou si dělat co chtějí.. Můžou chodit do práce… Můžou vlastně cokoliv ale stejně mají potřebu nám to vnucovat.. A taky to že celou léčbu jim platí pojišťovna.. S tím bych neměla takový problém pokud by se na nemocne děti nedelali sbírky.. Podívejte se jenom na dobrého Anděla kolik rodin s dětmi potřebuje pomoc… A ty nárok nemají.. A tady se bez mrknutí oka všechno zaplatí protože prostě chceme být cool… Tohle mi zase přijde jako opačná diskriminace..
Mně opravdu nikdo nic nevnucuje, nevím o tom ![]()
A proč by se jim neměla platit lékařská péče?
To mi naprosto nevadí.
Vadí mi, že péče se poskytuje i těm, kteří si zničili zdraví vlastní vinou, např. alkohol, drogy, špatný životní styl, obezita, adrenalinové sporty atd.
Ti měli šanci svůj život ovlivnit, trans lidi se tak narodili.
@free333 píše:
Mně opravdu nikdo nic nevnucuje, nevím o tom![]()
A proč by se jim neměla platit lékařská péče?
To mi naprosto nevadí.
Vadí mi, že péče se poskytuje i těm, kteří si zničili zdraví vlastní vinou, např. alkohol, drogy, špatný životní styl, obezita, adrenalinové sporty atd.
Ti měli šanci svůj život ovlivnit, trans lidi se tak narodili.
Nemocní Ti vadí? Též onemocníš…
@free333 ať jim to platí.. Ale at to stejne platí nemocným dětem… Ty na které jsou sbírky… Ale to tak netahne… A ano ty jejich videa jsou všude… Za chvili bude moje dcera ve věku kde bude chodit na internet a mně vadí že tohle bude mít každý den na očích… Kdyby měla problém tak by jsme to samozřejmě řešili ale ne že se z toho bude dělat norma a pořád to někam cpát…jestli jsem četla správne tak v cz se nechalo preoperovat 1100 lidi.. Takže je to opravdu malinká menšina… A není potřeba to pořád někam cpát.
Edit: ty postižené děti si to vybrali? Nebo jak si vysvětlujes tuhle spravedlnost?
@Jemako píše:
@free333 ať jim to platí.. Ale at to stejne platí nemocným dětem… Ty na které jsou sbírky… Ale to tak netahne… A ano ty jejich videa jsou všude… Za chvili bude moje dcera ve věku kde bude chodit na internet a mně vadí že tohle bude mít každý den na očích… Kdyby měla problém tak by jsme to samozřejmě řešili ale ne že se z toho bude dělat norma a pořád to někam cpát…jestli jsem četla správne tak v cz se nechalo preoperovat 1100 lidi.. Takže je to opravdu malinká menšina… A není potřeba to pořád někam cpát.
Dcera může, ostatní ne!
@NickKV píše:
Dcera může, ostatní ne!
Cože? To nedává smysl? Nikdo by to neměl ostatnim pořád cpát
@free333 píše:
Když se tu tak oháníš přírodou, něco podobného absolvují ženy, které nechtějí přijmout fakt, že jsou neplodné.Rvou do sebe velké dávky hormonů, podstupují operace (laparoskopie atd.), narkozy, některé i ve věku, kdy jsou věkově babičkami a nikdo jim to nevymluví…
Dle Tebe by si taky měly vážit života a zapracovat na sobě a děti nemít, když vědí, že s pomocí lékařů je šance na lepší život?
Stejně jako ti, kteří si chtějí změnit pohlaví, dělají to též s vidinou na lepší život…
No, to je spíš snaha o návrat k tomu, co je normální.
@Jemako píše:
Edit: ty postižené děti si to vybrali? Nebo jak si vysvětlujes tuhle spravedlnost?
S dětmi je to smutné, ale je potřeba si uvědomit, že náš stát s pomocí na tom není ještě tak špatně.
Stačí se podívat jinam, jak to vypadá se zdrav. péčí, není samozřejmost ani to co je u nás, ačkoliv je to velmi smutné, to nepopírám…
Ono se nemocným dětem platí hodně, ale prostě není na úplně všechno…
@free333 píše:
Když se tu tak oháníš přírodou, něco podobného absolvují ženy, které nechtějí přijmout fakt, že jsou neplodné.Rvou do sebe velké dávky hormonů, podstupují operace (laparoskopie atd.), narkozy, některé i ve věku, kdy jsou věkově babičkami a nikdo jim to nevymluví…
Ať si každý nechá operovat co chce… Ale ať se z toho proboha nedělá celospolečenské téma. Mně je úplně putna, že si někdo nechá odoperovat nebo vymodelovat penis, ale ať se to řeší v tichosti jako operace žlučníku a nejsou toho plné noviny. A ať se na to nenabalují ptákoviny se 72 pohlavími. Právě to militantní vyřvávání v médiích, spojování záchodů atd. je to, proč už toho lidi mají plné zuby.
@Polední bouře píše:
No, to je spíš snaha o návrat k tomu, co je normální.
Otázka je, co je normální.
Vždy byla skupina žen, která děti mít nemohla a prostě s tím nic neudělala.
A dohnali to jiní, ty počty dětí, v přírodě se na nějakou vyšší spravedlnost nikdy nehrálo… ![]()