Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pudloslava píše:
to nevim, asi ze se neciti zenou, ale muzem (chtela bys ty, aby te oslovovali pane?). Kazdopadne jestli jim na tom zalezi, tak me to zase tak moc zily netrha, jen mi to trochu komplikuje plynulost komunikace. Takze o i to potrebuji jako invalida uvolnit misto v buse a ja se z toho nezblaznim.
Tož já se z toho taky neblaznim, a kdyz mě babička strihala v dětství nakrátko, oslovovali mě cizi lidi jako chlapce
jiní mi zase v dospělosti komolili jméno nebo říkali Zuzko nebo Katko, i kdyz se jmenuju úplně jinak
takže je mi vcelku jedno, jak mě kdo oslovuje, koneckoncu já mám i nepřechylene příjmení ![]()
Jen mi vadí, ze se komoli zjevná skutečnost, a sice ze proste menstruaci mají v přírodě výhradně samice nebo po lidsku ženy. Ještě jsem neslyšela o nějakém harajicim samci nebo menstruujicim muži (biologickém). Transmuze já osobně nepovažuju za stopromuze, a ani transzenu za stopro ženu, protože proste od přírody nejsou a ani nebudou. Jsou proste trans, zvláštní kategorie a tak nějak mimo veškeré konvenční škatulky
problém s nimi nemám, naopak mě jejich příběh zajímá a rada si poslechnu rozhovor (jako třeba i s jinými lidmi, co mě zaujmou). Ale jejich potíže nejsou důvod k tomu, aby o sobě ženy nemohly mluvit jako o ženách, když i transzeny o sobě mluví jako o ženách, no ne? ![]()
@Semtex píše: Četla jsem před pár dny článek na refresheru o kapacitě menstruačních pomůcek, kde autorka striktně místo slova “ženy” používala “lidi s menstruací” nebo “menstruující”. Pozastavili byste se nad tím, nebo vám to přijde v pohodě a normální?Přece “žena” není tabu, ne?
Prislo mi divný už jen z názvu diskuze (asi proto sem to že zajímavosti otevřel). Evokuje mi to názor, jak kdyby tito lidé byli něco méně než ostatní, s nějakým očividným problémem.
Jo, lidi si prostě pořád myslí, že tu přírodu nějak přečůrají, ale to se šeredně mýlí. Jednou se jim to vrátí i s úroky. Jsem ráda, že už u toho nebudu, aspoň doufám, ale těch mých budoucích pra, pra, pra, je mi líto.
@Pudloslava píše:
no tak to ke vubec myslenka dne
hodna osmnacteho stoleti
Jakože názor že menstruuji ženy je z 18 století? 🤣 🤣 Před 10 lety by tady o tom nikdo nepolemizoval a dneska aby se lidi báli říct tuhle ocividnou pravdu… A opravdu nejsem z 18 století
![]()
@Jemako píše:
Jakože názor že menstruuji ženy je z 18 století? 🤣 🤣 Před 10 lety by tady o tom nikdo nepolemizoval a dneska aby se lidi báli říct tuhle ocividnou pravdu… A opravdu nejsem z 18 století![]()
Tak una ta věta zněla trochu jakože ženy nejsou lidi ![]()
@Polední bouře píše:
Tak una ta věta zněla trochu jakože ženy nejsou lidi
Tak to pardon… Obě jsme to pochopili jinak 😆
@Semtex píše:
Tož já se z toho taky neblaznim, a kdyz mě babička strihala v dětství nakrátko, oslovovali mě cizi lidi jako chlapcejiní mi zase v dospělosti komolili jméno nebo říkali Zuzko nebo Katko, i kdyz se jmenuju úplně jinak
takže je mi vcelku jedno, jak mě kdo oslovuje, koneckoncu já mám i nepřechylene příjmení
Jen mi vadí, ze se komoli zjevná skutečnost, a sice ze proste menstruaci mají v přírodě výhradně samice nebo po lidsku ženy. Ještě jsem neslyšela o nějakém harajicim samci nebo menstruujicim muži (biologickém). Transmuze já osobně nepovažuju za stopromuze, a ani transzenu za stopro ženu, protože proste od přírody nejsou a ani nebudou. Jsou proste trans, zvláštní kategorie a tak nějak mimo veškeré konvenční škatulky
problém s nimi nemám, naopak mě jejich příběh zajímá a rada si poslechnu rozhovor (jako třeba i s jinými lidmi, co mě zaujmou). Ale jejich potíže nejsou důvod k tomu, aby o sobě ženy nemohly mluvit jako o ženách, když i transzeny o sobě mluví jako o ženách, no ne?
vsak tobe nikdo nebrani mluvit o sobe jako o zene, ten pojem nebude zakazan. jen vznikne jeste jeden novy.
@Jemako píše:
Jakože názor že menstruuji ženy je z 18 století? 🤣 🤣 Před 10 lety by tady o tom nikdo nepolemizoval a dneska aby se lidi báli říct tuhle ocividnou pravdu… A opravdu nejsem z 18 století![]()
ne, myslenka, ze zeny nejsou lidi ![]()
precti si znovu svuj vyrok presne, jak jsi ho napsaka, a pochopis.
Je to celé zvrácené… Nevadí mi bisexuálové, nevadí mi homosexuálové nebo i asexuálové. Tohle vnímám naprosto přirozeně. Ale že je někdo nemocný v hlavě a nedokáže přijmout to, čím se narodil a vymýšlí nesmysly, jako že se cítí být delfínkem… No to sorry, to už je moc. A jak tu bylo psáno, ti lidi nebudou ani po přeměně podle mě spokojení. Oni mají psychický problém s příjmutím vlastního těla a sebe sama.
Jediné co ještě chápu je, když se někdo narodí jako intersexuál a je mu špatně vybráno pohlaví. Tam věřím, že se může stát, že se cítí jako opačné pohlaví.
@Barevné klubíčko píše:
Je to celé zvrácené… Nevadí mi bisexuálové, nevadí mi homosexuálové nebo i asexuálové. Tohle vnímám naprosto přirozeně. Ale že je někdo nemocný v hlavě a nedokáže přijmout to, čím se narodil a vymýšlí nesmysly, jako že se cítí být delfínkem… No to sorry, to už je moc. A jak tu bylo psáno, ti lidi nebudou ani po přeměně podle mě spokojení. Oni mají psychický problém s příjmutím vlastního těla a sebe sama.Jediné co ještě chápu je, když se někdo narodí jako intersexuál a je mu špatně vybráno pohlaví. Tam věřím, že se může stát, že se cítí jako opačné pohlaví.
U nás ve městě se jedna holka v pubertě stylizuje do zajíčka.
I tak se obléká. Do kostýmů zajíčka.
Chová se divně, mluví z cesty.
Vážně se vám natolik příčí mluvit genderově neutrálně? Já chápu že je to pro vás něco nepřirozeného.
Já potkal lidi v těžkých depresích, někteří se pokusili o sebevraždu, právě z toho že se na ně pohlíží jako na něco nepřirozeného. A zrovna genderově neutrální jazyk je úplně to nejmenší co pro takové lidi můžu udělat, i když se mě jejich problémy jinak vůbec netýkají..
@Pudloslava píše:
ne, myslenka, ze zeny nejsou lidi
precti si znovu svuj vyrok presne, jak jsi ho napsaka, a pochopis.
Tak za prvé to nebyl můj výrok a za druhé už jsem si to vyjasnila s jinou uživatelkou
@HornyHippo píše:
Vážně se vám natolik příčí mluvit genderově neutrálně? Já chápu že je to pro vás něco nepřirozeného.
Já potkal lidi v těžkých depresích, někteří se pokusili o sebevraždu, právě z toho že se na ně pohlíží jako na něco nepřirozeného. A zrovna genderově neutrální jazyk je úplně to nejmenší co pro takové lidi můžu udělat, i když se mě jejich problémy jinak vůbec netýkají..
Já nemám problém oslovovat dřívější Markétu jako Tomáše, nemám problém oslovovat Tomáše jako Markétu. Ale ano, celoplošné překrucování významů slov a vymýšlení výrazů jako „lidé s menstruací“ se mi vnitřně příčí. Natož jejich prosazování šikanou jako například v případě Rowlingové.
@Livi92 píše:
Já nemám problém oslovovat dřívější Markétu jako Tomáše, nemám problém oslovovat Tomáše jako Markétu. Ale ano, celoplošné překrucování významů slov a vymýšlení výrazů jako „lidé s menstruací“ se mi vnitřně příčí. Natož jejich prosazování šikanou jako například v případě Rowlingové.
Asi tak. Nebudu na někoho štěkat, protože se cítí být pes. Nebudu si lámat jazyk nějakými slovními patvary.
@topazio píše:
U nás ve městě se jedna holka v pubertě stylizuje do zajíčka.![]()
I tak se obléká. Do kostýmů zajíčka.
Chová se divně, mluví z cesty.
To bude cosplay z anime, bych řekla.
Ted to frčí, pořádají se i srazy.
Přijde mi to roztomilé, kdybych byla mladší, určitě bych tam chodila.
A zamaskovala se jako nějaké roztomilé anime zvířátko ![]()