Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jahudka82 píše:
Tuhle jsem viděla vtípek jak liška povídá, mám novou identitu, cítím se teď být kuřetem, prosím pusťte mě do kurníku![]()
Tak třeba už to je pradávný problém lidstva, když existuji pohádky o vlku, co se prestrojuje za babičku nebo za maminku kozu, a dokonce se i obarvi nabilo a začne mluvit ženským tenkým hlaskem
akorát dosud byla pointa v tom, že se mu to nemá věřit
![]()
@Semtex píše:
Tak třeba už to je pradávný problém lidstva, když existuji pohádky o vlku, co se prestrojuje za babičku nebo za maminku kozu, a dokonce se i obarvi nabilo a začne mluvit ženským tenkým hlaskemakorát dosud byla pointa v tom, že se mu to nemá věřit
![]()
Zajímavá úvaha
![]()
@Semtex píše:
Tak třeba už to je pradávný problém lidstva, když existuji pohádky o vlku, co se prestrojuje za babičku nebo za maminku kozu, a dokonce se i obarvi nabilo a začne mluvit ženským tenkým hlaskemakorát dosud byla pointa v tom, že se mu to nemá věřit
![]()
@Kelsey píše:
Potkala jsem teď na kolotočích u nás trans prvně v životě. Nepoznala bych, že to opravdu není chlap. Jeden od těch kolotočářů. Ještě má viditelně prsa, jak má žena. To jediné prozradilo, že prochází nějakým tím procesem. V obličeji už to byl chlap.
Já měla podobný dojem z jednoho průvodce na prohlídce, nechci specifikovat čeho a kde, měl hlas jako ženská (i děti mi šeptaly, mami ten pán mluví jako paní), úplně hladké ruce a hrudník, žensky tvarovaný nohy, ale oblečený normálně jako chlap. Takže taky možná ještě v nějakém procesu přeměny z ženy na muže.
https://bezpressu.news/…esnou-vedou/
To video ma 18 minut, ale fakt doporucuju shlednout cele, pani doktorka tam bez prikras popisuje co se deje.
@Aneta.Berg píše:
Mas na to dost jednodusenej pohled. Operaci se predela vnejsek, ale DNA nepredelas. Nekteri lide maji i 2 DNA - muzske i zenske. Co pak s nimi, aby sedeli do tveho konceptu? Navic mraky operaci v minulosti probehlo, zaznamy k tomu neexistuji, rodice tech lidi uz neziji. Ti lide se dobre neciti, ani vlastne nevi proc.
Neexistují 2 DNA. Buď je to XX a pak je z toho holka a tedy vyvinou se pohlavní orgány jako je děloha, vaječníky,… A nebo je to XY a pak je to kluk a tedy vyvinou se pohlavní orgány jako je penis, varlata, prostata,…
Ano, existují třeba ženy, tedy osoby, u kterých se vyvinuly pohlavní orgány typické pro ženy, ale mají kombinaci chromozomů XY a opačně jsou muži (osoby s pohlavními orgány muže) s kombinací chromozomů XX. Ale pak je to prostě genetická a vývojová porucha.
@Petr-33 píše:
Neexistují 2 DNA. Buď je to XX a pak je z toho holka a tedy vyvinou se pohlavní orgány jako je děloha, vaječníky,… A nebo je to XY a pak je to kluk a tedy vyvinou se pohlavní orgány jako je penis, varlata, prostata,…
Ano, existují třeba ženy, tedy osoby, u kterých se vyvinuly pohlavní orgány typické pro ženy, ale mají kombinaci chromozomů XY a opačně jsou muži (osoby s pohlavními orgány muže) s kombinací chromozomů XX. Ale pak je to prostě genetická a vývojová porucha.
rač se dovzdělat, existují i XXY, XYY a dokonce i XXX
@annlady píše:
rač se dovzdělat, existují i XXY, XYY a dokonce i XXX
Ale jo, ale pořád je to genetická a případně i vývojová porucha. Něco jiného je ale potom to, když se člověk rozhodne, že není muž a není třeba ani žena, nebo muž se cítí jako žena a opačně. A tohle se podle mě rozhoduje v dospívání. Dětí jako takové role moc nevnímají, i když ano, je tendence je škakulkovat na holky a kluky, holky si přece nehrají s auty a kluci zase s panenkami. Ale to dítě prostě roli kluka/holky nevnímá. To se začne dít až v dospívání. Podle mě je to spojeno s uvědoměním si svého těla, změn, které přichází,… Mění se sociální postavení a podle těch změn už je člověk někam škatulkován, třeba mužské a ženské povolání,… A chápu, že pro některé může být dost problematické se v tom zorientovat, když na jednu stranu děláme takové škatulky, ale na druhou stranu se tradiční rozdělení rolí na ženské a mužské už dost stírá.
Osobně si taky myslím, že takových lidí nebude ve společnosti příliš. A také si myslím, že společnost k takovým lidem ani nebude mít nějaké extra předsudky. Ano, určité případy se najdou. Ale mnohem větší nebezpečí vnímám v tom, že bez řádné edukace, hlavně ze strany rodičů, se tohle může změnit v propagaci určitého trendu, na který můžou slyšet právě dospívající. A ačkoliv žádný problém nemají, mohou se s tímto trendem identifikovat a naopak si nějaký problém v sobě vytvořit. Dospívající totiž podléhají různým trendům (modním, technickým, názorovým,…) častěji, než dospělá populace a dokáží svůj názor změnit v prospěch jiného trendu také velmi často.
@Jahudka82 píše:
Já měla podobný dojem z jednoho průvodce na prohlídce, nechci specifikovat čeho a kde, měl hlas jako ženská (i děti mi šeptaly, mami ten pán mluví jako paní), úplně hladké ruce a hrudník, žensky tvarovaný nohy, ale oblečený normálně jako chlap. Takže taky možná ještě v nějakém procesu přeměny z ženy na muže.
Třeba to byla nějaká kratkovlasa žena, co módu moc neřeší? ![]()
@Semtex píše:
Třeba to byla nějaká kratkovlasa žena, co módu moc neřeší?
To ne, na to to zas vypadalo moc jako chlap…
@Petr-33 píše:
Ale jo, ale pořád je to genetická a případně i vývojová porucha. Něco jiného je ale potom to, když se člověk rozhodne, že není muž a není třeba ani žena, nebo muž se cítí jako žena a opačně. A tohle se podle mě rozhoduje v dospívání. Dětí jako takové role moc nevnímají, i když ano, je tendence je škakulkovat na holky a kluky, holky si přece nehrají s auty a kluci zase s panenkami. Ale to dítě prostě roli kluka/holky nevnímá. To se začne dít až v dospívání. Podle mě je to spojeno s uvědoměním si svého těla, změn, které přichází,… Mění se sociální postavení a podle těch změn už je člověk někam škatulkován, třeba mužské a ženské povolání,… A chápu, že pro některé může být dost problematické se v tom zorientovat, když na jednu stranu děláme takové škatulky, ale na druhou stranu se tradiční rozdělení rolí na ženské a mužské už dost stírá.
Osobně si taky myslím, že takových lidí nebude ve společnosti příliš. A také si myslím, že společnost k takovým lidem ani nebude mít nějaké extra předsudky. Ano, určité případy se najdou. Ale mnohem větší nebezpečí vnímám v tom, že bez řádné edukace, hlavně ze strany rodičů, se tohle může změnit v propagaci určitého trendu, na který můžou slyšet právě dospívající. A ačkoliv žádný problém nemají, mohou se s tímto trendem identifikovat a naopak si nějaký problém v sobě vytvořit. Dospívající totiž podléhají různým trendům (modním, technickým, názorovým,…) častěji, než dospělá populace a dokáží svůj názor změnit v prospěch jiného trendu také velmi často.
Tohle platilo doted, u skutecnych trans.
Podle toho videa je problem indoktrinace trans myslenky do hlav uz malych deti, takze hlavne u psychicky citlivych nebo primo nemocnych deti, kdy si nechaji zmenit pohlavi v domneni, ze to je to, co jim pomuze.
Misto aby se jim dostalo pomoci v podobe psychoterapie, jdou na zmenu pohlavi.
A pak se po puberte vraci ke sve identite, se zmenami tela, ktere jsou nevratne, a s uplne rozvracenou psychikou.
Na soc. sitich pod D-trans pry.
Mne uz diky tomu videu doslo, co je na tom vsem blbe.
Z pozice dospelych si to neuvedomime.
Ale predstav si, ze jsi dite, co jde do puberty. Vsude okolo fotky takovych tech plochych, holych, skoro bezpohlavnich jedincu, vsude se rika, ze pohlavi si muzete vybrat/zmenit.
A ted vam zacnou rust prsa, zacne menstruace, vyrostou chlupy. Klukum se zvetsi penis a koule, vsechno ochlupati, zhrubne hlas.
Panika najednou! Co se to deje, ja to nechci, jistota detstvi je pryc a z nich se stava jiny clovek - chlap, zena, ale oni to nesou blbe, vidi kolem sebe ty nechlapy a nezeny, zacnou kvuli tem zmenam nenavidet vlastni telo…
Staci byt psychicky slabsi, mit trochu uzkosti, depky, pubertaci jsou v tomhle ohrozeni vic…
A uz to frci. Fuj
.
@Lucie_Sx píše:
Tohle platilo doted, u skutecnych trans.Podle toho videa je problem indoktrinace trans myslenky do hlav uz malych deti, takze hlavne u psychicky citlivych nebo primo nemocnych deti, kdy si nechaji zmenit pohlavi v domneni, ze to je to, co jim pomuze.
Misto aby se jim dostalo pomoci v podobe psychoterapie, jdou na zmenu pohlavi.
A pak se po puberte vraci ke sve identite, se zmenami tela, ktere jsou nevratne, a s uplne rozvracenou psychikou.
Na soc. sitich pod D-trans pry.
A víš o tom, že změna pohlaví je dlouhý proces, kterému předchází i sledování u psychologa?
A dětem se neprovádí.
@aiwwa píše:
A víš o tom, že změna pohlaví je dlouhý proces, kterému předchází i sledování u psychologa?
A dětem se neprovádí.
Ja pisu o situaci v USA, kterou popisuje ta lekarka na videu.
K nam to teprv prijde.