Likvidace firmy v těhotenství

275
29.10.10 14:02

likvidace firmy 16tt

Dobrý den všem maminkám. Mám takový dotaz. Je možné, že je tu již někde i odpověď ale ráda bych to měla všechno v jednom a hlavně popíšu svou situaci. Jsem v 16tt+4 společnost, ve které mám smlouvu na dobu neurčitou mi neumožnila již před s měsíci vykonávat práci , kterou mám ve smlouvě a tak jsem na 60% doma. Přividělávám si jako pokladní. Teď je to fajn ještě jsem schopná pracovat a zaměstnavatel má 60% schválených do konce listopadu ale nevím co pak. Asi se nás pokusí vyhodit. Firma ještě není v likvidaci ani na ni není podaný žádný návrh ke konkurzu apod. Nemám zkušenosti s tím, pokud by mě zaměstnavaltel dal k podpisu smlouvu s nárokem na 5 měsíční odstupné a já ji podepíšu co mám jako těhotná potom dělat? Můžu na úřad práce? A dostanu něco? A po porodu? Mám nárok na nějaké peníze? Jde o to, že firma do likvidace půjde a já bych se nerada dostala do situace, že mi nevyplatí ani odstupné a ani mateřskou.
Pokud bych tedy výpověď podepsala a šla na úřad práce dostanu ještě nějaké peníze? Z úřadu práce? A pokud ano tak kolik (jak se to půčítá) a jak dlouho?
Snad se najde někdo kdo je nebo byl v podobné situaci, nebo jen zná někoho kdo mi pomůže. Jinak já i mimi jsme zdravé zatím nevíme co budeme mít ale už máme postýlku a pár ptákovinek. Mějte se hezky a ať se Vám všem daří po zdravotní stránce :-) tak dobře jako nám. Pa pavucina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10140
29.10.10 14:47

já bych to viděla asi jim to podepsat… pořád lepší než zůstat pak uplně bez peněz.. o mateřskou by se ti pak měl postarat stát.. pětiměsíční plat neni k zahození.. pak můžeš jít normálně na úřad práce a nebo těsně před tím než ti vyprší doba v zaměstnání jít marodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.10 15:55

Zavolej si na sociálku, kam patříš podle trvalého bydliště. Ono pozor na to, když podepíšeš výpověď, tak taky pak nemusíš dostat nic…

• Citovat
  • Upravit
672
29.10.10 17:04

Jestli se můžu taky zeptat, tak by mě zajímalo, jak to je, když je kamarádka na mateřský, ještě jí zbývá tak cca 1,5 než by měla nastoupit do práce, jenže firma bohužel končí, zatím jí tedy nepřišla ani výpověď, ale počítá s tím, že jí určo přijde…Dostává se v této situaci taky nějaké odstupné nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat