Jak zachránit odkvetlé lilie?

2.2.22 15:00

Lilie - co s němi ?

Může mi někdo, prosím, poradit, zda lze ještě zachránit lilie v květináči, které již před cca 8 měsíci odkvetly a já je zapomněla po odkvětu alespoň trochu zalévat ( chyba ) a zůstaly ve stejné zemině?

Půjde je ještě zachránit či jedině vyhodit?

Moc děkuji! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35939
2.2.22 15:02

Zkus je zacit zalevat a uvidíš. Buď vyrostou a nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
1.3.22 17:23
@JancaS84 píše:
Zkus je zacit zalevat a uvidíš. Buď vyrostou a nebo ne.

Je možné, že budou naprosto v pořádku a vyrostou - tak do 14dní - do měsíce bys viděla zelené stonky. Můžeš si troufnout se i podívat do hlíny, zda tam cibule jsou a v jakém stavu, to bych udělala já. Vadí jim více přemokření než sucho po odkvětu. Já jsem loni chtěla povzbudit cibule v truhlíkách na balkoně, aby se rozmnožily a měla bych je pro mamku a babičku na zahrádku, tak jsem je po odkvětu dala do stínu a občas přizalila..A milé cibule nebyly, jen zelené stonky.. Prostě uhnily. A to jsem to se zaléváním nepřeháněla. Ale namnožily se mi v jiném květináči, kde měly větší sucho, a ten zůstal na slunci. Obyčejné lilie z Tesca, po dvou letech výška 1,20 - 5 krásných cibulí z původních dvou malinkých. Bez extra hnojení. Těm prostě ten květináč(hliněný) sedne. :-) Jinak lilie mají rády kořeny ve stínu a část stonku na slunci, tak jsem si říkala, že jim stín moc neuškodí.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí