Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Určitě Terezka, jednu máme doma.
Že je to časté jméno mi nevadí, ve školce byly dvě, teď ve škole je ve třídě jediná a ani jinde se nesetkáváme s větší koncentrací tohoto jména, to jsou spíš jiní adepti
Linda se mi moc nelíbí, zvlášť ty zdrobněliny mi přijdou divné (Linduška, Lindička). ![]()
Manzel mi Lindu odmitnul, ze neni moc tvarna na zdrobneliny. Agata mu pripominala Hanychovou, Nela jmeno pro psa, Verca s Barou dlouhy… Byl to boj. Takze mame Terezku. Ta je tvarna dost-Teri, Terous, Terik… Terka se nam nelibi.
Cely rok jsem sledovala seznam deti v nasi porodnici a byla tam krome nasi jen 1.
Pred par lety to byl fakt boom - na gymplu meli v jedne tride 10 Terez a 1 Terezii…
Ve jmene a prijmeni by pry melo byt jedno R, aby to dobre znelo. Nam to sedi.
Mi se líbí obě o něco více Linda. Se synem chodí do školky 4 Terezky v jedné třídě a slychavam ho teda hodne
Za mě jednoznačně Linda (Terezku chci já už od mala a už je jich dost, tak aby zase jedna nepřibyla
)
Mně se líbí Linda
Mám kolegyni Lindu, ve škole na to samozřejmě děti měly hloupou rýmovačku, ale to si vymyslí skoro na každé jméno, i na tu Terezu. Teď jako dospělá je se svým jménem moc spokojená. Terez je strašně moc.
@Anonymní píše:
Tak jsem si to vygooglila. Sakra, těch Terezek je fakt děsně moc
zakl.
Za mě Terezka v našem kraji je jich málo a já osobně znám jen jednu mojí spolužačku jinak ve školce ani ve škole děti Terezku nemají
Za mě rozhodně Linda… Dá se krásně zdrobňovat.. Lindi, Linďo, Lin, Linduško. Terezka už je moc ![]()