Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky poradte mi prosim dobry recept na linecké cukroví chci dělat z kila mouky abych toho měla hodne
na netu jsem koukala a nic moc se mi nezamlouvá tak hledám osvedcený recept díky ![]()
480g hladké mouky, 320g másla, 150g moučkového cukru, 4 žloutky, brusinková nebo jahodová marmeláda.
Zrovna se mi míchá v pekárně, odpo nebo zítra s dětmi upečeme. Dělala jsem i loni a bylo dobré.
75 dkg hladké mouky
45 dkg másla
25 dkg cukru moučky
2 vejce
Vše řádně propracujeme /nejlépe v robotu/ v hladké těsto. Dobře se vyválí a vykrajují se různé tvary.
@patlamatlaxy já už dělám korpusy,/linecké, ořechy, košíčky../ plnit budu až tak za dva týdny. Jsem na MD tak se s malou úžasně bavíme ![]()
@Laaja ja mam asi d. bilni dotaz, ale myslis pekarnu na chleba? na jaky program to zapnout? ja myslela, ze testo na linecke se ma zpracovavat co nejrychleji
U me totiz minuly rok totalne katastroficke ![]()
sorry za OT.
38dkg hladké mouky
12dkg cukru
25dkg másla
1 žloutek
citronová kůra
recept od babičky vyzkoušené, výborné ![]()
Já vyzkoušela spoustu receptů na linecké a až loni jsem našla ten pravý (alespoň pro nás) - našla jsem ho kdesi tady na e-miminu a posílám dál…fígl je v tom solamylu, to cukroví je pak nádherně nadýchané a vláčné:
Linecké cukroví se solamylem
300 g hladké mouky, 280 g tuku (Hera, máslo), 180 g moučkového cukru, 200 g solamylu, 1–2 žloutky (dle velikosti), 1 prdopeč, šťáva z půlky většího citronu, kůra z půlky citronu
@svycarka mám tam program těsto, za 15 minut je umíchané a jen ho pak šoupnu do ledničky.
akorát teď jsem to těsto vytáhla a je jakési hodně mastné, asi to chce víc mouky ![]()
Jak mi radila moje babička - 1 díl hl. mouky 00, 1/2 dílu másla, 1/4 moučkového cukru ( takže třeba na 500g mouky, 250g másla a 125g cukru ), 1-2 žloutky a trošku citrónové kůry ( nejlépe biocitron ), já dávám i trošku vanilky na ovonění, potom těsto zabalit do fólie a nechat pořádně uležet v lednici ( nejlépe přes noc ) a vždycky se podaří
![]()
Prosím chci dělat linecké cukrový, těsto mám už udělané a mám ho už asi hodinu v lednici. Myslíte že už můžu začít péct, že se nemusí nechávat odležet přes noc. Nestane se nic, když ho už začnu dělat? a jak dlouho se asi peče a na kolik stupnů?
Jak jsem se někde dočetla, a děláme to i my doma, nejlepší linecké se musí dělat v poměru 3 - 2 - 1, tzn. 3 díly mouky, 2 díly másla, 1 díl cukru.
Náš domácí recept, lepší jsem nejedla:
300 gr. mouka hladká, 200 gr. máslo, 100 gr. cukr moučka, 1-2 žloutky, citronová kůra.
Prakticky totožný recept s jiným množstvím je
@cizova píše:
38dkg hladké mouky
12dkg cukru
25dkg másla
1 žloutek
citronová kůrarecept od babičky vyzkoušené, výborné
@marcela74 píše:
Jak jsem se někde dočetla, a děláme to i my doma, nejlepší linecké se musí dělat v poměru 3 - 2 - 1, tzn. 3 díly mouky, 2 díly másla, 1 díl cukru.
Náš domácí recept, lepší jsem nejedla:
300 gr. mouka hladká, 200 gr. máslo, 100 gr. cukr moučka, 1-2 žloutky, citronová kůra.Prakticky totožný recept s jiným množstvím je
prosím tě a jak dlouho těsto musí být uleželé v lednici? mám ho hodinu, můžu už začít péct?