Lístek na peníze? Ano? Ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lístek na peníze? ano? ne?
Dobrý den, ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak je to s lístkem na peníze, jelikož ani já ani přítel nemarodíme zrovna často nevíme, zda je v tomto případě dodávat lístek na peníze : )
Do pracovní neschopnosti po zákroku v nemocnici nastoupil 19. 2. což je minulé úterý ( když se ptal přítel sestry v nemocnici, bylo mu řečeno, že pokud to ještě není tři týdny a stále platí zaměstnavatel né sociálka, tak se lístek na peníze neposílá)… nicméně jeho maminka stále trvá na tom, že to roli nehraje a že je potřeba ten lístek mít a prý si pro něj má jít k obvoďákovi, že to prý stačí
( což, když jsem měla já zlomenou nohu, jezdila jsem si pro lístek na peníze k lékaři, co mi vystatoval neschopenku né k obvoďákovi ) Poradí někdo prosím? abychom něco nepromeškali…děkuji mockrát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já teda dávala lístek na peníze až po měsíci marodění, takže až po 21 dnech, který platí zaměstnavatel. Ale je fakt, že já narodila od začátku měsíce, takže jsem to dávala hned ten první měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nastupovala na PN nějak 27. listopadu a hned si pamatuju dal mi dr. rovnou i lístek na peníze takže to platí hned od prvního měsíce ale mohlo se to změnit že jo, už jsou to tři roky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanullka ne ne, už ne, byl to víceměné ambulantní zákrok
takže už ho mám doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho do práce nesla (přelom ledna, února), marodila jsem přesně 21 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evca151 Já dávala lístek na peníze koncem měsíce. A fakt mi to psal kdokoli - obvodní, nemocnice nebo i v lázních
. Myslím, že odevzdat by ho měl určitě.
- Citovat
- Upravit
Nakonci měsíce lístek na penze potřebuje, aby měl doklad, že neschopenka pokračuje do dalšího měsíce a aby mu vyplatili peníze za únor. jinak by je dostal až by podal lístek na ukončení neschopenky.
ten papír po 21 dnech je jen oznámení, že neschopenka trvá a že platbu má převzít sociálka. i pak se bude muset dávat na konci měsíce lístek na peníze. a ten by mu měl dát ten, kdo neschopenku vystavil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem šla marodit 28.1. a k neschopence jsem dostala i lístek na peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
Já nastupovala na PN nějak 27. listopadu a hned si pamatuju dal mi dr. rovnou i lístek na peníze takže to platí hned od prvního měsíce ale mohlo se to změnit že jo, už jsou to tři roky
On je jeden lístek na peníze součást neschopenky, druhej, kterej je pro ossz, ten se dává až po tom 21.dnu. Aspoň takhle to mám zažity já
jeden je s pruhem a další už takovej víc normální ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
On je jeden lístek na peníze součást neschopenky, druhej, kterej je pro ossz, ten se dává až po tom 21.dnu. Aspoň takhle to mám zažity jájeden je s pruhem a další už takovej víc normální
já dostala hned ten normální. Dokonce i když jsem přišla do práce s neschopenkou, tak se mě šéfová ptala jestli nesu i rovnou lístek na peníze, aby mě nehnala k dr. znovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může ti ho napsat i obvodní pokud jste už v domácí péči. Ale určitě bych si pro něj šla. Raději ho poslat zbytečně než vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem začala marodit 21.v měsící ale lístek na peníze jsem nedostala
odevzdala jsem až ten po 21 dnech marodění
ale kdy přišly peníze fakt nevím, neřešila jsem je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evca151 do práce ať ho určitě donese, je to doklad, že je neustále v pracovní neschopnosti a na základě toho dostane proplacen únor..další lístek by měl donést 21.den PN a pak na konci každého dalšího měsíce..
@Seizdra lístek na peníze je jenom jeden, pruhy mají žádost o nemocenskou, rozhodnutí o PN a ukončení PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit