Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj.
Míno - gratuluju k 6.měsíci, a taky ke krásnému bříšku, konečně taky začínáš vypadat lehce těhotně.
Ten piercing bych vytáhla, kdyby ti dělal problémy, nebo ti to bude nepříjemné. Je fakt, že švagrová ho vyndala asi tak v 7.měsíci a zpátky už ho nedala.
Dr mi neřekla z čeho to je, ale nejspíše prý z čípku. Placenta je v pohodě. Nejhorší je, že když jsme do té nemocnice dorazili, tak nenašli žádné známky krvácení. A já špiním doma každý den. To jsem asi blázen. Jo a taky jsem se mohla tady z diskusí poučit, jasně že mně sprdli, že jsem tu špinavou vložku nevzala sebou. To se musí.
S tím srazíkem, když se dohodnete kde to chcete, tak se pokusím najít nějaké vhodné místo a třeba to i zarezervovat.
Ježiš Adel tak já takové hororové zkušenosti nemám,je fakt že se pupík vypnul,ale pořád to byl pupík ![]()
Podle té tabulky jsem zjistila,že naše mladá by měla pěkně začít držet dietku nebo z ní bude masťa miminko
Doufám,že se bude krotit a bude vážit tolik,abych to byla schopná normálně porodit
Oba kluky jsem měla dokonce bez nástřihu,tak jsem ani nikdy šitá nebyla.Takže si to teď představuju,že zas přijdu,pár hodinu pohekám a hned po porodu budu běhat jak srnka
![]()
Míno- jak ty to děláš, bříško malinkatý, nepřibíráš, rodíš bez šití........ ![]()
Nemáš nějaké zázračné rady? ![]()
Miiri poprvé jsem měla hrozně velký štěstí na doktorku u porodu - rodila jsem v Děčíně,protože jsem tam na porodnici dostala po škole místo a pracovala tam. Sama jsem z toho byla překvapená.Druhého jsem rodila už v Lípě a zase mi štěstí přálo na šikovnou dr. (s tou jsem to již předem měla domluvené - pro Ravenu -je to dr.Milatová -zlaté ručičky). Teď doufám,že ji znovu zlanařím,protože to tu je na sále samý dr.ušák .
Koukám, že nějak tu naši diskusi teď v létě flákáme. Když nás hledám, tak jsme vždycky spadlí někam hóóódně dolů.
Pište něco, chlubte se, stěžujte si, ať se něco děje. Já vím mně se to povídá, já se nudím doma a čekám na to co kdo napíše. Vy jste poctivě v práci a makáte na nás flákače
![]()
achojky ![]()
já se taky doma nudíííím!
Včera jsme si přes internet „zažádali“ o předběžnou kalkulaci na tu hypotéku - no spíš jsme vyplnili formulář, a že se nám ozvou…tak čekám, že by mohli brnknout už dneska ![]()
Jsem zas natěšená…a určitě se zase něco zvrtne
No, podle těch jejich „hypotečních kalkulátorů“ by nám to měli dát bez problémů…
Jenže realita je jaksi jiná, co? ![]()
Ale jsem fakt „máčka“ - mama pořád vyklízí nějaký skříně, že když se teda budeme měnit, tak ať to je a kdesi cosi…a já prostě nejsem schopná jí říct, že tu nebudem
…chci to nechat, až to bude jistý…to bude lepší, že???
Bych totiž se s ní nemohla vídat a bavit se s ní normálně - no jsem asi nějakej mimoň
![]()
Napoly - určitě jim předem nic neříkej. Lepší bude počkat, jak to dopadne s bankou. Držím palečky.
Souhlasím s tím co napsala Miiri, Napoly to byste se tam hádali jak psy. A počítej,že příjdou výčitky ![]()
Holky plánujete si některá dát do banky pupečníkovou krev ![]()
díky…
No už je natěšenej i Filipek
No, zatím to nechám plavat…jen aby nám ten baráček někdo nevyfouknul ![]()
Jinak zítra jdu na ten humusnej test
na 6:45
Jim tam asi usnu
ale aspoň mi to rychleji uběhne
Jen se bojím, že tam ty dvě hodiny nevydržím sedět - už teď se kroutím na židli jak mě bolí kostrč ![]()
Já bych chtěla dát pupečníkovou krev, ale ne pro sebe, ale do veřejného registru.
jo a nejlepší na tom je, že ten barák je kousek od našich, takže to mama bude brát nejspíš jako provokačku
A s výčitkama počítám
proč vrážíme do cizího, když máme kde bydlet a bla bla bla...... ale nakonec ustoupí a ještě bude ráda, že jsme nešli někam na druhej konec města…ale samozřejmě bude hrozně uražená, takže na návštěvy chodit nebude
(na jednu stranu taky dobře
)
A nad tou pupečníkovou krví jsem taky přemýšlela. Už mi budou brát něco z placenty, tak je to jedno, co udělají se zbytkem
A prý to nebolí ani tebe ani prcka, tak proč ne…
Napoly zvažte ješte tu ségru, zbytečně si to můžete zkomplikovat do budoucna.
Ona je to hrozná pálka dát si to do banky,v gennetu jsem na to četla reklamu a žena Bolka Polívky jim dělá reklamu. No,ale každopádně ji dám do veřejného.
k te bance, my si urcite nebudeme pro sebe uchovavat pupecnikovou krev, je to hrozne drahy a nejak tem firmam neverim, ze to budou spravne skladovat atd. ale do te verejne bych to nechala odebrat, ale jeste jsem nezjistila, jestli se to odebira u nas. je to nejjednodussi zpusob, jak nekomu pomoct (a bezbolestne
).
míno - no já to mám celkem promyšlený (jenom aby to vyšlo
) je to 4+1 a dva samostatný vchody, takže zezačátku se budem potkávat jen v kuchyni - a to jen občas, protože ona nevaří. V Irsku jsme to měli z ařízený tak, že ona nám dávala prachy na jídlo, ale jenom na to, co bylo uvařený, takže ze začátku by to bylo taky tak. A taky jsme se bavili o tom, že si může najít nějakýho „ocasa“ a odstěhuje se, tak proto bude sepsaná nějaká „papírovina“ s tím, že její je jen třetina baráku( i když s tím chlapem tomu nevěřím - je jí 30 a nějak se nechytá) …ale já to mám v hlavě tak, že se za tu dobu, než se s někým u:,–(í nebo něco takovýho, tak se mama umoudří ( to už budou fakt staří) a třeba mi ten barák dokonce nechá, my bychom nechali ségru ségrou, prodali barák po rodičích a postavili si novej
![]()
No, už vidím ty vaše obličeje
…
![]()
Bych mohla založit odbor mladí a naivní že?
Napoly tohle ti fakt nezávidim, máma bude určitě vyvádět
Ale vybojuj si to, budeš mít svatej klid ![]()
Kmenový buňky si taky uchovávat nebudem, mam pocit že to stojí okolo 40000 a to fakt nemam. Kdybych měla peněz nazbyt tak bych do toho určitě šla, protože by to jednou mýmu dítěti mohlo zachránit život, ale na druhou stranu je pravda že lidstvo existuje i bez toho. To já spíš do budoucna uvažuju o darování vajíček.
Taky vás dneska tak nic nebaví? Já nejsem schopná ani dojít pověsit prádlo
Posledních pár dní se mi chce pořád spát, jelikož v noci mi to nějak nejde… S manžou si totiž konečně pořizujeme novou postel, tak mi moje tělo možná říká, že na týhle už spát nehodlá… Matrace máme molitanový, proleželý, prostě děs… Teď jsme si vyhlídli nádhernou kovanou postel a k tomu matrace, který budou stát víc než ta postel a suprový zdravotní polštáře. V obchodě jsme si na nich poleželi a to byl teda balzám… Už se nemůžu dočkat, to dám pak Aničku hlídat a z postele se tejden nehnu ![]()